Hozzávalók 2-3 személy részére:
2 kacsamell, só, kínai ötfűszer, 60 dkg édesburgonya, 2 evőkanál olaj, 1 dl joghurt, 2-3 evőkanál mandulavaj
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, közben az édesburgonyát megpucoljuk, és 1 cm vastag hasábokra vágjuk. Meglocsoljuk az olajjal, jól átforgatjuk, hogy az olaj mindenhol érje, majd sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük. Az előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Eközben elkészítjük a kacsamellet: a mell bőrös részét beirdaljuk, megsózzuk, megszórjuk a kínai ötfűszerrel, és serpenyőben bőrrel lefelé közepes hőfokon 10 percig sütjük. Megfordítjuk, és további 10 percig sütjük, ezután lefedve hagyjuk pihenni 5-10 percet. Ezt követően tálaljuk úgy, hogy a megsült édesburgonyát meglocsoljuk natúr joghurttal és a mandulavajjal, végül megszórjuk nagy szemű sóval.
Hozzászólások