Kímélő és környezetbarát

Hódít a gyorsaság
Konyhanyelven
Mindenki Egerszegre!

aegMagyarországon is kapható már az a mosógép, amely nem csak a ruháinknak nyújt kímélő gondoskodást, de a környezetünket is védi. Az „A” besorolású gépeknél 80%-kal alacsonyabb energiafogyasztású AEG ÖKOMix mosógép Woolmark tanúsítványa igazolja, hogy erre a készülékre még az olyan kényes anyagokat is rábízhatjuk, mint a gyapjú vagy a selyem.

A mosógép az egyik legnagyobb energiafogyasztó az otthonainkban. Az elmúlt pár évben a gyártók kiemelt figyelmet szenteltek az energiafogyasztás csökkentésére, ugyanakkor Magyarországon a háztartásoknak mindössze 20%-a használ 3 évesnél fiatalabb készüléket. Ha a régi mosógépeket új, energiatakarékos modellekre cserélnénk, azzal nem csak a fogyasztásunk csökkenne, de sokat tehetnénk környezetünk védelméért is.

Az AEG mindig is úttörő szerepet vállalt a technológiai fejlesztésekben, legújabb modellje, az AEG ÖKOMix mosógép tökéletes példája annak, hogyan állhat a technológia a környezetvédelem szolgálatába.

elAz AEG ÖKOMix a világon elsőként kapott A+++  -50% energiatanúsítványt, és ezzel a legenergiahatékonyabb mosógépként jelent meg a piacon. Tanúsítványa azt jelenti, hogy az AEG új modellje 80 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt, mint az A energiaosztályú mosógépek. Az ÖKOMix még a 60 fokos pamutprogramhoz is csak 58 liter vizet és 640W áramot fogyaszt. Azaz 9 kg ruha kimosásához harmadannyi vízre van szüksége, mint amennyit egy fürdésnél a kádba engedünk, sőt, tizedannyi áramra sincs szüksége, mint amit a kád víz felmelegítéséhez elhasználnánk.

Hogy mitől ilyen hatékony? Az ÖKOMix technológia még azelőtt összekeveri a mosószert a vízzel, mielőtt az a dobba kerülne, így kevesebb energiát és vizet használ a mosószer feloldásához. Az oldott mosószer mélyebben jut a szövetszálak közé, ezért a tisztítás rövidebb ideig tart, és alacsony hőmérsékleten is hatékonyabb lesz. Az OptiSense rendszer a töltet súlyához igazítja a program hosszát, víz- és áramfogyasztását, és gondoskodik arról is, hogy a ruhák biztosan ne legyenek túlmosva. Az Auto Off funkció pedig kikapcsolja a gépet, miután lejárt a program, így a készülék még készenléti állapotban sem fogyaszt áramot.

Az ÖKOMix technológia nem csak hatékonyabbá, de kíméletesebbé is teszi a mosást: mivel a mosószer nem töményen, hanem oldott állapotban kerül a ruhára, biztosan nem fog foltot hagyni az anyagon. Az AEG ÖKOMix kíméletességét igazolja, hogy a Woolmark szövetségtől megkapta a Woolmark Platinum minősítést, amely azt jelzi, hogy még az olyan kényes – egyébként csak kézzel mosható – anyagokat is rábízhatjuk, mint a selyem vagy a gyapjú. Az AEG ÖKOMix a 2014-es évtől kiérdemelte a Woolmark Green minősítést is, amely a Platinum jelzést váltva a kímélő mosás mellett immár a mosógép környezetbarát működését is igazolja.

Környezetbarát megoldásaiért az AEG ÖKOMix 2014-ben a Green Product Award elismerést is elnyerte. A versenyre 14 országból 200 készüléket neveztek gyártóik 9 termékkategóriában. A zsűri kiemelte a mosógép rendkívül alacsony fogyasztását, ÖKOInverter motorja hatékonyságát, és elismeréssel nyilatkozott az AEG környezetvédelmi elkötelezettségéről.

„Az AEG-nél kitüntetett figyelmet szentelünk a fenntartható fejlődésnek, ezért is vagyunk büszkék arra, hogy környezetbarát mosógépünket díjazták a verseny Fogyasztói Elektronika kategóriájában.” – nyilatkozta Gianluca Brotto, az Electrolux csoport környezetvédelemért felelős igazgatója.

aeg-electrolux.hu

 

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop