Kifinomultság spanyol gyökerekkel

Amikor a megbízók úgy döntöttek, hogy északra, Montanába költöznek, rögtön beleszerettek az 1920-as években épült villába. Azt viszont tudták, hogy a ház eredeti állapotában nem felel meg mindennapos vágyaiknak, így profikra bízták a tervezést.

kifinomultsagspanyol 720

Habár a tervezők jó pár ezer kilométerrel arrébb székeltek, mégis remek munkát végeztek, nem okozva csalódást a megrendelőnek. Az alap kiindulási ötlet a villa sajátos spanyol nyelvezetének megtartása és annak átmentése volt, úgy, hogy a modern korban is élhető környezetet kapjon a család. A tervező választásakor fontos volt, hogy munkáira jellemző legyen az elegancia, ugyanakkor mégis jól használható terek szülessenk, ne feszengjenek benne a lakók. Ennek minden szempontból megfelelt a Santa Monica-i iroda, sőt, az anyagok és színek játékos kiválasztásával még a gyerekek számára is közelebb hozták a ház sajátos múltját. A térszervezést kissé átalakítva, a konyha és a nappali résznél nyitottak össze helyiségeket, hogy tágasabb tereket kapjon a család a gyakran használt helyiségekben.

A szerencsés elrendezésű épület lehetővé tette az egybenyitott tágas terek láncolatát. Az elegancia az alapszínek visszafogottságában és az időtálló, hangsúlyosabb bútorokban köszön vissza, míg a színeket és a játékosságot, lezserséget a kiegészítők adják az egészhez. A kellemes bézs háttérszín melegséget visz a terekbe, és kellemes visszahúzódó színével kiemeli az érdekesebb bútordarabokat. Már a bejáratnál is feltűnik, hogy a háziak szeretik az egyedi formákat és színeket, a különleges bútorokat.

A ház gyökerei megengedték a tervezőnek, hogy az építészetileg letisztult formák, vonalak között keverje egy kicsit a stílusokat: megjelenik a letisztult klasszikus, a vintage és az ipari formavilág is, de ezek ízléses ötvözése a tervező keze munkáját dicsérik. A természetközeli anyagok, mint például a fa, a nád, a bőr és a lenkeverék textilek behozzák a természetet a házba, ezzel is megteremtve a kint és a bent harmóniáját. Az ízléssel megoldott felújítás során nem esett csorba a múlt értékein, sőt, még inkább értékállókká váltak.

  

A 2005-ben alapított iroda Santa Monica-ban tervezéssel, kivitelezéssel és home staginggel foglalkozik. Fő elve kifinomult terek megalkotása, amelyeket színek és anyagok keverésével tesz élhetővé, azzal, hogy figyelembe veszi a megrendelők igényeit és életstílusát.

kifinomultsagspanyol portre

Christine Markatos

www.markatosdesign.com


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop