Karácsonyi narancsos tiramisu

A Karácsony meghitt családi ünnep, amit a szeretettel adott ajándékon túl az együtt elköltött ünnepi ebéd is emlékezetessé tehet. A Szarvasi Mozzarella ehhez kíván hozzájárulni – mi mással, mint egy ízletes sütemény receptjével.

 

 

Hozzávalók:

• 1 doboz Szarvasi Mascarpone 250g
• 25 dkg babapiskóta
• 3 db tojás
• 2-4 evőkanál nádcukor (ízlés szerint)
• 1 csomag vaníliás cukor
• 2 db nagyobb narancs
• 1 evőkanál narancslikőr vagy sütőrum
• kakaópor/fahéj a díszítéshez

A narancsok héját lereszeljük, levét kicsavarjuk.
Ez utóbbihoz teszünk 1 evőkanálnyi narancslikőrt/sütőrumot.
A tojásokat szétválasztjuk:
– sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral, valamint a narancshéjjal kikeverjük, végül hozzáadjuk a Szarvasi Mascarponé-t
– a fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan – hogy a hab ne törjön össze – ezt is a krémhez adagoljuk.

A babapiskótát meghempergetjük a narancs levében: egy jénai tál aljába teszünk egy sort, rá egy réteget a krémből, majd így folytatjuk a tál megtöltéséig.
A tetejére terített krémet kakaóval/fahéjjal díszíthetjük. Mindenképpen hűtőben tároljuk, 4-6 órát követően frissen a legfinomabb!


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop