Irodából barátságos otthon

Egy korábban exkluzív irodaként használt lakás változott át barátságos, kényelmes otthonná Csermely Réka lakberendező és a határozott elképzelésekkel bíró fiatal házaspár bizalomra épülő, közös munkája nyomán.

irodabolbaratsagosotthon 720

Megrendelőim évek óta egy nagyon jó adottságú budapesti lakópark másfél szobás lakásában éltek, a család bővülése miatt azonban nagyobb lakást kezdtek keresni a parkon belül. Mivel a kínálatban kevés, számukra ideális méretű és beosztású lakást találtak, egy felújított kilencven négyztméteres irodára esett a választás. Ez azonban több szempontból szerencsétlen, ugyanakkor szerencsés helyzetet is eredményezett, ugyanis az irodaként használt lakás drága és elegáns, ugyanakkor cseppet sem otthonos anyagaitól meg kellett szabadulni. Köszönhetően a kíméletes bontást követően a konyhabútor, a belső nyílászárók, sőt, még a szaniterek is új tulajdonosokra találtak. Határozott elképzelésekkel kezdtünk hozzá a tervezéshez, mind a lakás funkcionális tereit, mind stílusát illetően. Az iroda konyhájából gyerekszobát alakítottunk ki, a konyhát pedig átforgattuk a tágas nappaliba, ahol helyet kapott az étkező is. A meghatározó hatalmas üvegfelület és a rózsaszín gránit burkolat is sok fejtörést okozott, mert nagyon exkluzívvá, ugyanakkor rideggé is tették a teret. Célunk egy kényelmes és meghitt otthon kialakítása volt, amiben sok természetes és melegséget adó anyagot képzeltünk el. Alapvetően három anyag és szín dominált a tervezéskor: a tölgyfa, a szürke beton és a türkiz, ezeknek a helyes arányaira törekedve, biztos kézzel teremtettünk otthonos környezetet. A gránitpadlóra, hogy ne kelljen feltörni, tölgyfa színű laminált burkolat került.

Tölgyfa furnérból készült az egyedi tervezésű nappali bútor és a konyha is. A robusztus tölgyfa étkezőasztalt körülvevő háromféle színű szürke székek játékosan követik a konyha burkolatának többféle szürke hatszögletű lapjait. A sok szürke után bátran választottuk a tölgyet klasszikusan kiegészítő türkizszínt, amely a kanapéval hozza be a melegséget a nappaliba. A lámpák kiválasztásakor is igyekeztünk mind formában, mind színvilágban harmóniát teremteni a mennyezeten is. Végezetül, az igazán barátságos otthon eléréséhez nélkülözhetetlenek voltak a lágy esésű függönyök, és a merészen választott játékos tapéták is.

Lakberendezői munkáimnál mindig a megrendelő személyisége és életformája a legmeghatározóbb. A belsőépítészeti tervezés szépsége és a szakmunkák irányításának kihívásai mellett feladatom legszebb része az otthonteremtés, amellyel ügyfeleim álmait valósíthatom meg. legyenpirosafurdoszoba portre
Csermely Réka
lakberendezés, styling 

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop