Innovatív kéménytechnika

Minőségi és technológiai értelemben egyaránt előremutató fejlesztéseket él meg az utóbbi időszakban a kéménytechnika. A szigorodó minőségi-biztonsági előírások, az energiahordozók árának alakulása, a tüzelőberendezések piacának átrendeződése, a hatékonyságnövelés kérdése mind-mind megköveteli a folyamatos termékfejlesztést, a vásárlói igények generálta innovációt.
A Leier tartja a lépést!

 

leier

 

leier kemenyA legszélesebb körben, napi témakánt tárgyalt kihívás a fűtési energiahordozók ára, és persze a csökkenő fosszilis készletek ténye, amelyek költséghatékony megoldások felé terelik a felhasználót. Az egyik legfontosabb feladat a minél jobb hatásfokkal működő, minél kevesebb energiát fogyasztó tüzelőberendezések fejlesztése.

A másik lényeges szempont a fűtőberendezések biztonságos működése, legyen szó az üzemelésről vagy a felhasználók létbiztonságáról. A fűtőberendezés-gyártók felismerték a változó kor változó igényeiből adódó feladataikat, és irányt mutattak, egyben inspirálták az égéstermék-elvezető berendezések gyártóit, hogy a készülékek fejlesztésével elérhető gazdaságosságot és biztonságot innovációval kövessék.

A kéménytechnikában szerepet vállalók eltérő módon reagáltak a tüzelőberendezés-fejlesztések kapcsán kialakult helyzetre. Vannak cégek, amelyek fejlesztésekkel termékpalettát bővítenek, tökéletesítik a gyártástechnológiát, a legszigorúbb előírásoknak is megfelelő, innovatív kéményrendszereket kínálnak, és vannak, amelyek leépítik a gyártást, a humán erőforrást, és minősége miatt már rég elfeledett „retro kéményt” élesztenek fel poraiból.

minőség, mindenekfelett

A tüzeléstechnika fejlődése megköveteli az égéstermék-elvezető berendezésektől, hogy minősítésük alapján is képesek legyenek egyidejűleg ellenállni az égés során keletkező üzemszerű savas kondenzátumnak és a kéményben esetlegesen előforduló koromégésnek. Az ezen tulajdonságokkal bíró kéményrendszerek minősítésében a W3G jelölés fellelhető, amelyet a Leier „W3G Technológia” elnevezéssel ruházott fel.

Azon tüzelőberendezések használata során különösen fontos a W3G minősítésű kéményrendszereket választani, amelyeknél szilárd tüzelőanyagot használva a füstgáz hőmérséklete tartósan alacsony. Ezek jellemzően a faelgázosító kazánok, a faapríték-, pellet-tüzelésű berendezések, vagy azok a cserépkályhák, kandallók, amelyekbe vízpatkót, hőcserélőt építenek be. A Leier kéménypalettáján a Leier Multikeram és Leier Multikeram LAS kéményrendszerek rendelkeznek e kitüntető elnevezéssel. 

leier.hu

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop