4 fő részére:
– 1 doboz konzerv csicseriborsó
– 1 csésze adzuki bab
– 2 db érett paradicsom
– 1 fej vöröshagyma
– 2 nagy csokor petrezselyem
– 1 tk. római köménymag
– 1 tk. ánizsmag
– olívaolaj
– 1 citrom leve
Az adzuki babot bő vízben, egy teáskanál sóval egy óra alatt puhára főzzük, majd lecsöpögtetjük. Lecsöpögtetjük a csicseriborsót is, a paradicsomot megmossuk, felkockázzuk. A hagymát meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk. A római köményt és az ánizsmagokat az olajon egy serpenyőben közepes hőfokon enyhén megpirítjuk. Egy nagy tálban a csicseriborsót, a babot, a paradicsomot és a hagymát összekeverjük. Egy kisebb tálba kinyomjuk a citrom levét, hozzáadunk 3-4 evőkanál olívaolajat, és a salátára öntjük, átforgatjuk, hogy az öntet mindenhol érje a hozzávalókat.
Hozzászólások