Illatos levelek, varázslatos ízek

Megosztott egységben
Kakukkfüves, dagasztás nélküli kenyér
Nyílászárók szakszerű cseréje

A kertekben, balkonládákban díszlő zöldfűszerek értékes társaink a konyhában, merjük bátran használni ételeinkben, varázslatos ízekkel ajándékoznak meg!

illatoslevelekvarazslatosizek 720

huslevesspenottaleskorianderrel 720
Húsleves spenóttal és korianderzölddel

Hozzávalók: 1 kg csirkecomb, 1 nagy fej vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 ujjnyi gyömbér, 1 kg petrezselyemgyökér (zöldjével együtt), 2-3 szál répa, zellerszár vagy fél zeller, vagy egy csokor zellerzöld, 1 evőkanál olaj, 2-3 teáskanál só, 2,5-3 liter húsleves alaplé, 3-4 marék spenót, korianderzöld, frissen őrölt bors, 200 g tészta (csiga, cérnametélt, rizstészta), szójaszósz a tálaláshoz

Héjastól megmossuk és félbevágjuk a hagymát és fokhagymagerezdeket, hámozás után nagyobb darabokra vágjuk a répát, petrezselyemgyökeret és zellert. Egy lábasban felhevítjük a zsírt vagy olajat, félbevágott oldalával beletesszük a hagymát, és egy picit odakapatjuk (nagyon finom aromát ad a levesnek). Hozzáadjuk a húst, felöntjük a húslevessel, közepes hőfokon felforraljuk az egészet, majd leszedjük a habját. Utána sózzuk, beletesszük a zöldségeket és a többi zöldfűszert, és másfél óráig főzzük. Időközben kóstoljuk, ha szükséges, tovább ízesítjük. Miután megfőtt a hús, a zöldségekkel együtt kihalásszuk a levesből, félretesszük tálalásig, a levet pedig leszűrjük. Forró, enyhén sós vízben megfőzzük a tésztát, leszűrjük, és mély tálakba szedjük. Ráhalmozzuk a spenótleveleket, a húst, a zöldségeket, és forró levest szedünk rá, hogy összeessen a spenót, megszórjuk korianderzölddel, frissen orölt borssal, végül szójaszósszal tálaljuk.

curryssultrizszoldfuszerekkel 720 

Curry-s sült rizs zöldfűszerekkel

Hozzávalók 2 személy részére: 1 evőkanál kókuszzsír/olaj, 1 csésze főtt rizs, 1 evőkanál zöld curry paszta vagy 2 teáskanál curry fűszerkeverék, 1 teáskanál szójaszósz, fél kígyóuborka szeletelve, 2 marék tisztított spenót, 2 tojás, 1 marék sós mogyoró, zöldfűszerek vegyesen (petrezselyem, korianderzöld, kapor, újhagyma zöldjével)

A zöldfűszereket felaprítjuk, és tálalásig félretesszük. Egy serpenyőben a zsíradékot felhevítjük, hozzáadjuk a rizst, a curry pasztát és a szójaszószt, majd az egészet gyakori kevergetés mellett átsütjük. Belekeverjük a szeletelt uborkát és a spenótlevelet, és azzal együtt gyakori kevergetés mellett további 5 percig sütjük. Ha elkészült, két tálba kitálaljuk. A serpenyőben a tojásokat 3-4 perc alatt tükörtojásnak megsütjük, és a rizsre helyezzük. Tálalásnál az étel tetejére zöldfűszert és sós földimogyorót szórunk.

Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop