Hőszivattyús rendszerek

Az Eurokonusz Kft. 2009 szeptemberében nyílt Hungária körúti megújuló energiaforrások bemutatótermében beépítettek 47 db Walltherm gipszkarton fűtő-hűtő panelt. A bemutatóterem tervezése és kivitelezése azt a célt szolgálta, hogy a szerelők, kivitelezők, tervezők, és legfőbbképpen a lakossági érdeklődők megtekinthessék az alacsony hőmérsékletű fűtési rendszerekben rejlő energiamegtakarítási lehetőségeket, és a valós életben történő felhasználás egyszerűségét és praktikusságát.

 

A bemutatóterem mennyezetfűtést alkalmaz, levegő-víz hőszivattyú segítségével. Más fűtési megoldást nem kellett alkalmazni, mivel a panelek teljes egészében biztosítják a téli fűtés és a nyári időszak hűtési igényét.
Mivel a paneleket a mennyezeten helyezték el és nem elérhetőek, kiépítettek egy bemutató alagutat.
A bemutatóterem kialakítása lehetővé teszi, hogy a szerelők láthassák a szakszerű szerelési technológiákat, a lakossági érdeklődők pedig testközelből megtekinthetik, megtapinthatják a falfelületeket üzem közben. Sok lakossági érdeklődő ugyanis azért idegenkedik még a felületfűtés-hűtés rendszerektől, mert hallottak ugyan róla, de élőben még nem volt alkalmuk megtapasztalni a technológia komfortosságát, előnyeit.
Némi extraként még egy effektfény világítás is működik, fűtési üzemmódban piros, hűtési üzemmódban kék derengő világítást kaptak a falfelületek.
A rendszert a szerelők kedvéért úgy építették meg, hogy minden eleme látható legyen, például kihagyva néhány helyen a vakolást, vagy egy ablakon keresztül betekintést engedve a gerincvezetékek elhelyezésére, szerelési módjára.
 

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop