Hörmann pince- és mellékajtók

A bejárati és beltéri ajtók mellett a pince- és melléképületek ajtói tekintetében is vannak olyan szempontok, amelyeket javasolt megfontolni, ahol a dizájn mellett hangsúlyosabb a funkcionalitás és a különböző védelmi rendeltetések, mivel a betörők a leggyakrabban ezeken keresztül jutnak az ingatlanokba.

hormannpinceesmellekajtok 720

A pince és melléképületek ajtóinak RC2 betörésgátló kivitellel kellene rendelkezniük, ami azt jelenti, hogy az ajtó az alkalmi tettes betörési kísérletének akár három percig is ellen tud állni. Hogy mi mindenre figyeljünk a mellékajtó vásárlásánál, választásánál, a Hörmann egy oktató kisfilmben foglalta össze.

A Hörmann KSI Thermo46 biztonsági ajtója megfelel a betörésgátlási és a hőszigetelési követelményeknek is. Az úgynevezett fűtetlen terekhez a KSI40 biztonsági ajtó a megfelelő, RC2 betörés-gátló kivitelben. A pince és a lakótér közötti lépcsőt javasolt ajtóval leválasztani, különben a fűtési energia a lakótérből a legtöbbször fűtetlen alagsorban vész el. Ide leginkább a Hörmann MZ Thermo46 ajtó a javasolt, ez akár 49 százalékkal jobb hőszigetelést biztosít. A garázs és a pince közötti átjáróban a jogszabályoknak megfelelően tűzgátló ajtót kell elhelyezni. A HörmannH3D acélajtó a T30 tűzgátló funkciója mellett (az ajtó 30 percig képes ellenállni anélkül, hogy a tűz a szomszédos helyiségre átterjedne) opcionálisan füst-; és hanggátló változatban is elérhető. Az a legbiztosabb megoldás, ha a pincét és a garázst összekötő ajtók betörésgátló felszereltséggel rendelkeznek. Amennyiben a garázs közvetlenül a lakótér mellé épült, szintén kötelező a tűzgátló ajtó beépítése. A Hörmann WAT40 acélajtói alapkivitelben a T30 tűzgátlás mellett RC2 betörés-; és hanggátló funkciókkal is rendelkeznek, opcionálisan füstgátló kivitelben is szállítható az ajtó.
A régebbi házakban fontos helyiség a kazánház, hiszen a kazán vagy az olajtartály a legrosszabb esetben tüzet is okozhat. Ezekbe a helyiségekbe javasolt egy Hörmann H8-5 acélajtó beépítése, amely kiemelkedően kedvező hőszigetelés mellett hang-; és tűzgátló funkciót is kínál, opcionálisan pedig füstgátló ajtóként is kapható.

hormannpinceesmellekajtok 1
A melléképületek vagy pincehelyiségek minden olyan további nyílásaihoz, ahol nem szükséges tűz-; illetve betörésgátlási funkció, de még a hőszigetelés sem fontos, az MZ típusú többcélú hanggátló ajtó, vagy a népszerű ZK kategóriájú ajtó alkalmas. Ezek a magas elvárási követelményeknek hosszútávon is megfelelnek anélkül, hogy elvetemednének. A Hörmann acélajtók 16 kedvező árú színben vagy egyedi RAL-színben, valamint 7 különböző famegjelenésű dekorfelülettel, és modelltől függően, TitanMetallic felülettel is megvásárolhatók.
www.hormann.hu


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop