Hogyan válasszunk mikrohullámú sütőt 2021-ben?

A mikrohullámú sütők nélkülözhetetlen konyhai berendezésekké váltak a grillezéshez, a melegítéshez vagy akár a sütéshez. A közhiedelemmel ellentétben a mikrohullám nem ártalmas az egészségünkre, széles körben használják a modern technológiákban vagy az orvostudományban is.

hogyanvalasszunkmikrohullamusutot2021ben 720

A mikrohullámú sütők ideálisak számos gyors étel elkészítéséhez, ilyen például a népszerű pattogatott kukorica, grillcsirke, pizza, muffinok, sőt, a fagyasztott ételeket is rövid idő alatt felmelegítik. A márkakínálat pedig igen széles: Whirpool, Samsung, Gorenje és a Bosch termékei a legismertebbek.

A beépíthető vagy a hordozható a jobb?
A mikrohullámok ötvözik a sebességet a sokoldalúsággal és az új technológiával, hogy intelligens konyhai készüléket hozzanak létre, stílusok és színek széles választékával. A beépíthető mikrohullámú sütők legfontosabb kiválasztási szempontja, hogy a berendezés illeszkedjen a konyhabútorunkhoz leginkább színvilágban. Hátránya, hogy meghibásodás esetén nehézkes a helyben javítása. Ezzel szemben a hordozható készüléket a konyha bármely részében el tudjuk helyezni, vidéki nyaralónkban is használhatjuk, probléma esetén könnyedén szakszervizbe vihetjük, a teteje pedig hasznos tárolási felület.

hogyanvalasszunkmikrohullamusutot2021ben 1
Mit tud a grill mikrohullámú készülék?
A grill mikrohullámú sütők leginkább hús és zöldség grillezésére alkalmasak. Lényegében egyszerű főzéshez használhatók, például pattogatott kukorica készítéséhez, rizs vagy tészta főzéséhez, valamint tej, kávé vagy tea melegítéséhez, de alkalmasak az ételek és italok felmelegítésére, fagyasztott készítmények kiolvasztására.

Fontosabb jellemzők
Áramfogyasztás. Minél nagyobb a feszültség, annál hatékonyabb és gyorsabb a készülk. Ha nehéz ételeket vagy ömlesztett adagokat készítünk, célszerű megfontolni egy erősebb mikrohullámú sütő beszerzését. Ha csak egy vagy két embernek főzünk ételt, elegendő egy kevésbé erős háztartási gép is.
Kiolvasztás. A legalapvetőbb mikrohullámú funkció, amely fagyasztott ételek melegítésére szolgál.
Gyerekzár. A gyerekek meggondolatlanul szeretnek a felmelegített ételek vagy elkészített nasi után a készülékbe nyúlni, ami balesetveszélyes is lehet, komoly égési sérüléseket okozhatnak maguknak. Tehát ezek a készülékek jó, ha rendelkeznek gyermekzárral. A legtöbb sütőn már van jelszóval védett funkció is, amely megelőzheti az esetleges veszélyeket.
Időzítő. Lehetővé teszi a főzési időtartam beállítását. Megadhatjuk, hogy mennyi ideig „dolgozzon” a mikrohullámú sütő 30 másodperctől 10 percig. A panel típusától függően vagy a gombbal vagy az LCD érintéssel vezérelhetjük a főzés időtartamát.
ECO-üzemmód. Rohanó világunkban fontos a környezetünk védelme, ezért egyre több háztartási gépet látnak el ilyen funkcióval. A Samsung termékei jellemzően ilyenek. A cél, hogy a legalacsonyabb energiafelhasználást érje el a berendezés, így még a villanyszámlán is spórolhatunk.
Mikrohullámú sütő tartozékai. Az online áruházak tele vannak különféle mikrohullámú sütő kiegészítőkkel, köztük kesztyűvel, edényekkel, tálakkal, állvánnyal, amelyeket a falra lehet szerelni, ha nincs elég hely a tárolásukra.

Mondanunk sem kell, hogy a kiegészítő funkciók – mint például Whirpool esetén a tészta vagy tortasütési opció – a termék árában mutatkoznak meg. A vásárlást megelőzően tehát elsőként azt kell eldöntenünk, hogy mire is akarjuk használni a mikrohullámú sütőnket.

 

Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop