Hófehér falak között franciásan

Az orosz család Koppenhágában eltöltött évek után tért haza Szentpétervárra. Új otthonuk modern európai enteriőröket idéz, hófehér falain méltó helyet kapott a családfő festmény- és lámpagyűjteménye is.

hofeherfalakkozottfranciasan 720

Visszatérve egy hosszabb európai kiküldetéséből, a négytagú család tervezőt keresett új Szentpétervár belvárosában található otthonuk nagyvonalú kialakításához. Választásuk az Olga Vasilyeva által alapított Arca Interiors tervezőirodára esett, akiktől referenciák alapján azt remélték, hogy profi módon helytállnak mindenben. A dinamikus tervező egyre népszerűbb Oroszországban, s már az első megbeszélés során kiderült, hogy Olga számára nincsenek megoldhatatlan szakmai kérdések. Irodája „Csak bízz bennünk …” mottója és az egyetlen csésze kávé melletti megbeszélés felülmúlta a tulajdonosok várakozásait. Ráérezve az általuk megálmodott hangulatra, azonnal megállapodtak a tervek elkészítésében, majd három hónap múlva kezdett vette a közel egy éves munka. A több mint 150 négyzetméteres lakás Szentpétervár központjában található, és a térfelosztás csak apróbb változtatásokat igényelt. Például a kis fürdőszobát ki kellett bővíteni, a bejárat közelében hozzáadni egy második öltözőt, és egy vaskeretes üvegfallal elválasztani a konyhát a nappali-étkezőtől. Stílusában szép, világos, európai összhatású belső teret képzeltek el, nem a keményebb „orosz eleganciát” követve.

A munka során számos, technikailag bonyolult feladat akadt, mindeközben az ügyfelek a lakás tervezésének aktív részesei voltak, együtt választották meg a padlót, a világítást és a bútorokat. Kifejezett kérés volt, hogy minden fal fehér maradjon, amellyel a diófapadló csodás egyensúlyban van, és remek hátteret biztosít a tulajdonosok képgyűjteményéhez. „Eleinte egy kicsit idegenkedtünk ettől, hiszen imádunk színnel dolgozni, de a projekt végén láttuk, hogy a végső összhatás nagyon is sokszínűnek bizonyul.” – meséli megelégedetten a tervező.

  

Az Arca Interiors 2013 óta tervez nagyszabású projekteket, amelyeket a mérsékletes, pragmatikus és kiegyensúlyozott megközelítés jellemez. Vallják, hogy az enteriőröknek elsősorban az ügyfél „arcát” kell tükrözniük, nem a tervezőét.

hofeherfalakkozottfranciasan portre

Olga Vasilyeva
Irina Petrova

www.arcadesign.ru


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop