Hétmilliárd forint értékű beruházás a Leier üzemeiben

A Leier Hungária Kft., a győri székhelyű építőanyag-gyártó világszínvonalú technológiai és logisztikai fejlesztésekről tartott sajtótájékoztatót: az összesen 7 milliárd forint értékű beruházás a minőség színvonalának és a munkatársak munkakörülményeinek további növekedését eredményezi.

hetmilliardberuhazasleier 720

A gyártás modernizálása mellett a beruházás az egyre fejlettebb építőanyagok gyártására irányul. A legnagyobb fejlesztés a jánossomorjai üzemre koncentrálódik, ahol az előregyártott fal- és födémelemek, valamint egy sor olyan betonelem gyártása történik, amelyek az építkezésekre kiszállítva könnyedén beépíthetők, s ennek köszönhetően jelentős exportot eredményez Ausztriába is. Ezekkel az elemekkel hatékonyan kiválthatók a mostanra már elavulttá vált lassú és munkaerő igényes helyszíni építési technikák. A Leier cégcsoport alapítója, Michael Leier már 33 évvel ezelőtt is a magyar emberekben és Magyarországban látta a fejlődés lehetőségét, amikor elindította első magyar építőanyag-gyártó üzemét. A kihívások száma pedig azóta sem csökkent! A Leier védjegye, hogy nehéz helyzetekben is mer nagyot lépni: a gazdasági válság idején termékfejlesztésbe kezdett, most pedig nagyszabású beruházásokról és több mint száz új magyar munkahely megteremtéséről döntött.
„Azt szeretnénk, hogy a jól képzett magyar munkaerő itthon is tudjon boldogulni. Ehhez viszont az kell, hogy a gazdasági környezet hosszú távon kiszámítható és támogató legyen. Az új lakások jelenlegi 5%-os áfakulcsát 2020-tól még további legalább 10 évre javasoljuk meghosszabbítani, hiszen az építőiparban dolgozó közel 300.000 ember nem 2-3 évre, hanem évtizedekre szeretne tervezni” – mondta el Komlós Andor, a Leier Hungária Kft. ügyvezetője.
A Leier Magyarországon a 25 milliárdos éves forgalom, az ezer fős munkavállalói létszám és a milliárdos fejlesztések ellenére is egy hagyományos családi vállalkozás marad, bizonyítja ezt az is, hogy Leier úr unokái, a tulajdonosi feladatokból egyre nagyobb részt vállalnak, mindemellett pedig kiválóan megtanultak magyarul.

 

Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop