Hét gyermek a szivárványházban

Hét gyermeket nevelnek, s emellett sztár dizájnerek. Egyikük a színekért felelős, másikuk a művészetért. A lakberendező páros, Robert and Cortney Novogratz munkái attól igazán különlegesek, hogy minden esetben felismerhető bennük a feleség és a férj kézjegye.

hetgyermek 720

Felejtsd el otthonodban az egyhangúságot, s életed is más irányt vesz!” – vallja a tervezőpáros, Robert és Cortney, akik három évvel ezelőtt vásárolták meg 120 négyzetméteres házukat Washington külvárosában, amelynek minden négyzetmétere a legteljesebben tükrözi egyéniségüket: színes, vidám, fiatalos, kreativitásról és életszeretetről árulkodik. Kialakítása tökéletes egyetértésben zajlott, a cél az volt, hogy a szivárvány minden színe megjelenjen a szobákban: a vörös, a narancs, a sárga, zöld, a kék, az ibolyakék egymással összhangban alkosson igazán szép enteriőrt. A hétgyermekes házaspár életében érthető módon a közösségi területek nagyon fontosak, ezért a fókuszban a nappali és az étkező áll. Náluk soha nincs nyugalom, nincs csönd, de ezt nem is igénylik!

A földszinten a folyosóról nyílik a konyha és az étkező füzére. Induljon frissen a reggel: a citromsárga falak és a nagyméretűre vágott ablakok garantálják a fényt a szobában. A kényelmes, puha ülőalkalmatosságokat a pár egy szép nyári estén tervezte, s le is gyártatta az asztalossal. A kárpitozást Robert végezte, míg a székek fa keretét Cortney álmodta fehérre. A székek kárpitja és a függöny ugyanabból az anyagból készült. Könnyű és játékos elem a szép Pluma Cubic csillár, amelytől este a tér olyan, mintha sok kis mécses égne a szobában. A konyha alapvetően kis alapterületű, de nagyon praktikus és kényelmes. A csempék az északi és a déli oldalon is faltól falig futnak, s a konyhaszekrény frontjaival nagyon szép összképet adnak.

  

Robert and Cortney Novogratz belsőépítész házaspár egyúttal megszállott gyűjtők is, munkáikban a bolhapiacokon talált holmikat szívesen használják. Ötvözik a vintage és a modern stílust, kézjegyük jól felismerhető. Mind a hét gyermekük művészpályára készül, emellett a lakberendezés szerelmesei is.

Novogratz portre
Robert and Cortney Novogratz

A háziasszony szereti a színeket, de a konyhában ragaszkodott a fehérhez. A bútor elhelyezése jó példája a modern konyhabútor intelligens helykihasználásának: vonalának törésénél a sütő két oldalán egy-egy álló fiók nyújt praktikus tárolási lehetőséget. Ha a konyhabútor tervezése során kimarad egy kis helyünk, kiváló lehet keskeny álló fiók elhelyezésére, amelyeket leginkább a főzőlap közelében tanácsos elhelyezni, többnyire olajos és/vagy fűszeres fiókoknak. A mosogatópult egyben konyhapultként, munkaasztalként és étkezőként is funkcionál. A három fújt üveg csillár, három különböző formavilág – így igazán játékos és szellemes a tér! Ezt a játékosságot követik a bárszékek is, amelyeket a háziasszony a gyermekek és férje kedvenc színeibe öltöztette.

Az emeleti rész, ha lehet még színesebb és ötletesebb, mint a földszinti terek. A lépcsőfeljárót kis közösségi helyiséggé alakították, innen nyílnak a hálószobák és a fürdőhelyiségek. A tulajdonosok pontosan tudják, hogy a színek bőséges használata fontos, de a bőségest soha nem szabad túlzásba vinni. A gyerekeknek különböző színvilágú szoba jutott, extrém tapétákkal, textilekkel és lámpácskákkal.

A kialakítás és tervezés, a sokrétű színek mind-mind egy kellemes otthon érzetét keltik. Egy olyan otthonét, ami lehetne New Yorkban, Londonban, de akár Budapesten is. Lényege a személyesség és a játékosság, amely meghatározza lakásunk légkörét. Ahol jó élni, ahol jó lenni, s ahol mi magunk is igazán otthon vagyunk.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop