Kényelmes vintage a forgatagban

Friedler Árminné drogériás belvárosi bérháza megfelelő lakóra várt, aki az épület szecessziós, nagypolgári kialakítását visszatükrözi a lakás belsejében is. Hősnőnknek sikerült a felvirágoztatás, ötletei nyomán otthonos, intim terek születtek.

kenyelmesvintageaforg 720

A 75 négyzetméteres nagypolgári lakás tökéletes elosztással rendelkezik, a két nagyszoba – a nappali és a szülői háló – az utca forgatagára nyílik, míg a két kis félszoba a nyugodtabb, csendesebb hátsó udvarra. A tágas előszoba megfelelő helyszín, hogy egy hosszabb nap után áthangolódjunk otthoni üzemmódra. Már itt szembetűnik a lakás egyedi hangulata, amelynek megteremtője a család nőtagja volt, meghatározó ítészként. Viki hitvallása szerint nem nagyon szereti és követi a divatot, inkább azokhoz a dolgokhoz vonzódik, amelyek között jól érzi magát, amit kellemes megérinteni, amivel jó érzés együtt élni.

A lakás kialakításánál az eklektikus stílus manapság népszerű vintage irányzata a meghatározó, legfőbbképpen a régies, felújított vagy hasonló stílusban újonnan gyártott, újragondolt art deco bútordarabok a meghatározóak. Mindez persze sok kreativitást és kutatást igényelt a lelőhelyek után, amelyek részben online aukciós felületek, antik piacok, retro bútorboltok voltak, illetve igénybe kellett venni vidéki kisiparosok, szakemberek munkáját is. Így lehetett, hogy sok vita után fa csaphornyos parketta került a régi helyére, felújították a régi szép fa nyílászárókat is, a munkálatok végére pedig már-már baráti viszony alakult ki megrendelő és kivitelezők között. Összekovácsolta a csapatot az elhivatottság és a tisztelet, amit a régi, valódi alapanyagok és hagyományok, stílusok iránt éreznek, illetve az egyedi bútorok és tárgyak szeretete.

Az ipari hatású konzol és étkezőasztal szintén egyedi darabok, valódi fából vaslábakkal. Az étkező köré újragondolt art deco székek kerültek a fa részek antikolásával, a kárpitos részek átrugózásával, átkárpitozásával. Szintén olyan darabok, amelyek kényelmessé és hangulatossá teszik a közös étkezést, beszélgetést. Az itt-ott megjelenő ipari stílus tükröződik vissza a világításban is, ahol fém ketrecekbe zárt Edison szénszálas izzók adnak meleg fényt a falilámpákban, éjjeli lámpákban. A konyha kényelmi szempontból már modern elemekkel is operál, a mai kornak megfelelő minimál berendezésekkel, egy légtérben a nappalival. Ezt a helyiséget a szülői hálóval egyetemben a lenyugvó nap sugarai melengetik fel, míg a két kisebb szoba a felkelő nap fényében tündököl.

A kényelem a hálószobáknál volt a legmeghatározóbb, hiszen nincs fontosabb, mint egy pihentető alvás, ehhez az ágyak kiválasztásánál kellett nagyon résen lenni. A három hálóhoz két fürdőszoba is tartozik, ami tökéletes egy családnál, hiszen mindig akad szabad hely. A nagyobbik fürdő mély, kétszemélyes zuhanybelépője a fürdőszoba melletti kamra terének szerencsés egybenyitásából alakult ki, és teszi egyedivé a zuhanyozás élményét.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop