Amikor a lendület életre kel

A vidékről felköltözött ifjú hölgy életét bearanyozza újdonsült budapesti lakása, amely a minimalizmus jegyében született. A tervezés során a lendület, fiatalság, nagyvárosi atmoszféra lebegett a belső tereket megálmodó testvérpár szeme előtt.

amikoralenduleteletre 720

Közvetlenül a főiskola elvégzése után vendéglátónk élete gyökeresen megváltozott, hiszen Sárospatakról egy budapesti, belvárosi lakásba költözött. Bátyjával közel egy évig kereste a megfelelő lakást, az elvárás pedig az volt, hogy egy polgári, régi építésű, de felújított bérházat találjanak, és a lakás legyen ultramodern, szóljon lendületről, szépségről, fiatalságról. Mindketten szeretik a kihívásokat, hisznek abban, hogy az odaadó munkából a legnemesebb dolgok születnek. Hosszú távra terveztek, és a meghitt, nőies, de lényegében minimalista stílusú alaphang mellett döntöttek, színvilágában pedig a szürke-tört fehér-pasztelleket választották. A közel 100 négyzetméteres, sok kicsi pihenőhelyet, sejtelmes zugot rejtő lakást alapvetően két nagy szobára osztották: az egyikben kapott helyet a nagyméretű nappali amerikai konyhával, a másik a hálószoba, csatlakoztatva egy fürdőszobával. A XIX. századi belvárosi ház tágas terei, hatalmas ablakai és ajtónyílásai mind-mind hozzájárulnak az enteriőr kellemes hangulatához, bár a belmagasságot álmennyezettel csökkentették, mögé rejtve a gépészetet. Persze megmaradt a szép régi polgári ajtó, amelyet három héten keresztül restauráltak, nagy gonddal polírozták a rézkilincset.

A nappali a lakás középpontja, amelyhez szép keretet ad a laminált padló. Szürke kanapét választottak bele, feldobva dizájnpárnákkal. „Odafigyeltünk arra, hogy hosszú távú megoldások szülessenek, de persze gondolkodtunk is hosszú hónapokon át.” – meséli Péter. Érdemes azt is megfigyelnünk, hogy egyetlen tárgyat nem tudunk kiemelni a többi közül, olyannyira egységet alkotnak egymással, hacsak nem Csordás Gábor olajfestményét, amelyet az alkotó kifejezetten a családnak készített. A nappali végén a faleltolás nem csak látványelem, emögött rejtették el az ifjú hölgy gardróbját. A konyhára Kati nagyon büszke, hiszen hat méter hosszú, tökéletesen alkalmas arra, hogy a konyhaművészet minden csínját-bínját kipróbálja benne.

A finom színek a lakás egészén végigvonulnak, ez látható a barna tónusában játszó hálószobában is. A két hatalmas sziluettet egy festőművész ismerős kézzel festette fel a falra, amely izgalmasan a tükörben is visszaköszön. A barna, a sok fény és a minimalizmus folytatódik a fürdőszobában is. Az összkép itt is hibátlan, a tervezők minden apró részletre odafigyeltek, hiszen tudták, milyen sokat emel a terek hangulatán, ha minden négyzetcentiméterét szívvel-lélekkel alakítják ki. Márpedig ebben az enteriőrben a szív és a lélek is szinte kézzel tapintható…


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop