Pajtaajtó és vörös téglák igézete

A nagyszülői örökség, egy kis ház vörös téglái hasznosultak újra a hattagú család számára, hogy a régi helyén épült új családi otthon nagyvonalú eleganciával ötvözze a régi és új dizájnelemeket.

pajtaajtoesvorosteglakigezete 720

Dillon Kyle houstoni építész egy négy fiúgyermekkel büszkélkedhető fiatal család számára építette a délies stílusú rusztikus házat. A pergolás terasz védi a szobákat a kemény texasi napsütéstől, a bontásból származó antik „Chicago” tégla a tornác oszlopain és a házon belül is díszlik, összekapcsolva múltat és jelent. Alatta, hármas tagolású francia ajtó vezet a családi szobákhoz. A külső terekkel harmonizáló világos és tágas belső részek tervezése során mindvégig szem előtt tartották, hogy alkalmazkodjanak a fiatal család változó és mozgalmas életmódjához.
A beltéri enteriőrök semleges tónusú szürkéi és fehérjei modern ellenpontot képeznek a fa- és téglapadló rusztikusabb anyagaival. A legkonvencionálisabb helyiség a házban a kissé eklektikus könyvtárszoba, amely a konyha mellett kapott helyet, szemben a nappalival. Kényelmes foteljeivel, kárpitozott lábtartóival, szimmetriáival szemet gyönyörködtető, de a legkevésbé sem tükrözi a család könnyed életstílusát.

„Megbízóim meglehetősen kötetlenül élnek, a nagy családi szoba a ház a legegyszerűbb helyisége„ – mondja a tervező, Kyle. Hatalmas kovácsoltvas csillár lóg alá a magas mennyezetről, a nagyméretű francia ablakokon át rengeteg természetes fény árad be, csatlakoztatva a helyiséget a kinti világhoz. „Minden szempontból figyelembe vettem az itt élők életstílusát. Semleges fények, szürkék, homok, világoskékek és tejszín, széles francia ajtók erős kapcsolatot hoznak létre a pergolával borított terasszal. Az egyszerre rusztikus és modern érzetet keltő nappaliban minden a lakók igényeit és kényelmét szolgálja – mondja a tervező – a mély, öblös kanapék és székek, a széles, lapos szövésű szőnyeg.” A kandalló és a televízió egy hatalmas térhatású színes impregnált gipszfalba illeszkedik, anélkül, hogy méretével aránytalanná tenné a szobát. „Nem mindig vagyok híve a tévé elrejtésének, mondja Kyle, mert ebben a családi szobában a tévének itt a helye, rendjén való tehát, hogy a központi helyet foglaljon el, hogy a család együtt élvezhesse a filmnézést. Itt valóban az egyszerűség volt a tervezés kulcsszava.”
A családi szoba színei teljes harmóniában állnak a konyha színeivel, hiszen a két helyiség egybenyílik. A pajtaajtókat idéző rusztikus tolóajtóknak kifejezett szerepe volt abban, hogy a konyha és a nappali helyiség közötti átjárást rugalmassá tegye. Az ajtók funkciója könnyedén elválasztani vagy összekapcsolni a szórakoztatás és a főzés terét. Texasban a nagy hőmérséklet-ingadozások miatt télen tartós hidegek vannak, ezért az acél ablakok és ajtók jó megoldásnak bizonyultak, jelentősen növelve a ház energiahatékonyságát.
„A háztulajdonos mint egy igazi belsőépítész működött közre ebben a projektben. Szeret főzni, és nem volt kötve a tipikus konyha elrendezéshez, így konyhaszigetre sem volt szüksége. Részt vett a legapróbb részletek kimunkálásában is, hogy minden tárgy betölthesse funkcióját.”

 

  

A Dillon Kyle építészeti iroda friss, modern tervezése az építészeti örökség alapos ismeretén alapszik. Épületeik és enteriőrjeik a tér, a fény és az arányok mesteri kiegyensúlyozottsága, a klasszikus és visszafogott elegancia jegyében készülnek.

pajtaajtoesvorosteglakigezete portre

Dillon Kyle építész

www.dkarc.com

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop