Kék és mustársárga duója

Párizs különleges hangulatú tizedik kerületében, a Canal St-Martin gyönyörű partjánál lelt első közös otthonára a francia házaspár. Új lendületet és modernitást adva a 120 négyzetméter alapterületnek, a klasszikus Haussmann stílusú lakást az Atelier Germain lakberendező iroda ébresztette fel álmaiból.

kekesmustarsargaduoja 720

Népszerűségnek köszönhetően a belsőépítészek csapatát egyre bővítő Atelier Germain iroda a tőle megszokott átütő frissességgel, határtalan kreativitással és mérnöki precizitással újította fel a 120 négyzetméteres lakást, amelyben vintage és a 21. század klasszikus dizájn darabokat ötvöz könnyed eleganciával. A legnagyobb kihívást az jelentette, hogy a teret és a fényt is optimizálva megtartsák a Haussmann épületek jellegzetességeit: a mennyezeti és fali stukkókat, a patinás nyílászárókat és a nappali ékszerét, a kandallót, mindezt modern, luxusmentes, dizájnos környezetbe integrálva. Falakat bontottak, még két további hálószobát alakítottak ki tárolókkal. Egyedi asztalosmunkával a nappalit teljes hosszában és magasságában egy térbe helyezték a konyhával, mintegy annak folytatásként, nyitott és zárt tárolóelemekkel felszerelve, amelyek a kandallót is keretezik. Ennek eredményeképp a meglévő szép, esztétikus Haussmann elemek még jobban érvényre jutnak, amelyeket az egyedi asztalosmunka, a képek és fali tükör játéka old fel.

A munkálatok négy hónapig tartottak, amely során a tervezőknek a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy a belső térszerkezetet modernizálva kihasználják a legutolsó négyzetmétert is. Mert ahogy változnak a korok, úgy változnak fogyasztási igényeink és társadalmi szokásaink is, s ez alól otthonunk sem kivétel, vallják a belsőépítészek. Ahol nincs hely külön nappalira, konyhára és étkezőre, ott ez utóbbi is veszít jelentőségéből. A tervezők tehát restrukturálták a központi életteret egy hatalmas, légies nappali kialakításával, amelyhez csatlakozik a nyitott konyha és étkező. Mivel a fürdőszobában a párizsiak egyre kevésbé tartják a fürdőkádat hasznosnak, inkább preferálják a zuhanyzót még ott is, ahol lenne rá hely, a tulajdonosok is ezt a trendet követték, így kád helyett a beléphető zuhanyfülke mellett tették le voksukat. Magyarázható mindez a rohanó életmóddal, hogy „nincs idő kádban fürödni”, s főleg azzal, hogy a sok vízfogyasztást nem tartják ökológiai szempontból elfogadhatónak.
A dizájnt és funkcionalitást jól ötvözve intim és meleg hangulatú enteriőrök születtek. A színhasználatot illetően a lakberendező csapat a monokróm helyett a gazdag színhasználatot preferálta, mert hiszik és vallják, hogy a profi módon megválasztott színkombináció sokat dob az enteriőrön. A végeredmény pedig egy ízléssel, fénnyel, funkcionalitással és tárolóelemekkel teli otthon lett, amelyben a terek új arculatot nyertek, és a legkisebb négyzetcentiméter is jól hasznosult.

  

Az Atelier Germain lakberendező iroda Párizs központú, de egész franciaország területén tervez, dekorál, bútorokat kreál és forgalmaz saját webshop-ján keresztül. Személyre szabott enteriőrjei, méretre készített bútorai igazi komfortot nyújtanak a mindennapokhoz.

kekesmustarsargaduoja portre

atelier germain
www.ateliergermain.com


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop