Jó ide hazatérni

Jó ide hazatérni

FaceBook  Twitter  rjon neknk!

Szekeres Adrien kétségtelenül a magyar popzenei élet egyik legszebb hangú énekese. Közel húsz éve nyújt egyenletesen magas teljesítményt, ugyanakkor élete mentes minden látványos magánéleti megnyilvánulástól. Zeneszerző férjével fogadott bennünket, és beszélt gyerekkorról, családi értékről, lakberendezésről.

 

 

Egri lány vagyok – meséli Adrien. – Egy panellakásban éltünk a Csebokszári lakótelepen, édesanyámmal és a húgommal, Anitával. A gyerekkor a gondtalanság mellett az önállóságról is szólt. Nem voltunk gazdagok, de szegények sem. Meg kellett fogni a pénzt, és anyu mestere volt a spórolásnak. Cipőfelsőrész-készítőként dolgozott, nem egyszer hozott haza munkát, ilyenkor mi is besegítettünk. A mama filigrán, csinos kicsi asszony volt, mindig ápolt, pedig csak egy ünneplőruhája volt, s talán két váltás másik, amelyekben dolgozni járt. De megtanította nekünk: még ha csak a sarki boltba szaladsz is le, úgy kell kinézned, hogy soha ne szólhassanak meg.

Én és a húgom jó gyerekek voltunk, olyanok, akikben meg lehet bízni. Bizalom nélkül nem létezhettünk volna. Már nekem is van két gyermekem, Jázmin és Emília, akiknek nevelésénél ugyanezeket az elveket tartom szem előtt. Hagyom őket, hogy kibontakoztathassák elképzeléseiket, de én vagy a férjem mindig felügyeljük őket. Akkor vagyok csak nyugodt, ha a gyerekeim a látóteremben vannak.

Nagyon hamar önálló lettem, tizennégy évesen elkerültem otthonról, a szentesi irodalom– dráma tagozatos iskolába nyertem felvételt, és kollégiumban laktam. Egyszer kiszámoltam, mennyibe kerül egy évben a vonatköltség, hogy oda-vissza utazhassak, és sírva mentem haza. Mama megnyugtatott, azt mondta: nekem az a feladatom, hogy helytálljak, minden más az ő dolga.

Hamar felismertem, hogy színésznőnek nem vagyok elég jó, de énekelni jobban tudok, mint a többiek. Érettségi után Budapestre költöztem, hogy Sík Olga énektanárnő segítségével tovább fényesítsem ezt a tudásomat. Lényegében ekkor kezdődött el a pályám. Ugyan volt egy nagyobb koncertem már a középiskolai évek alatt, de később másféle, súlyosabb jelentőségű feladatokat kaptam, s már nem csak romantikus elképzelések irányítottak. Sokat koncerteztem a Hot Jazz Banddel, két évig voltam az Unisex énekesnője, és megismerkedtem Kiss Gábor zeneszerzővel, a későbbi férjemmel. 1998-ban kötöttünk házasságot, természetesen az egri Bazilikában, és azóta együtt dolgozunk. Gábor a dalaim szerzője, a menedzserem, sőt, a koncertjeimen is közreműködik. Amíg a lányok óvodában, iskolában vannak, keményen dolgozunk a stúdiónkban, pihenésképpen megfőzöm a vacsorát, aztán Gáborral sétálunk egyet a Duna parton, vagy jógázni megyünk. Aztán elmegyünk a gyerekekért, s attól a perctől már csakis róluk szól a napunk. Leckét írunk, rajzolunk, uzsonnázunk, játszunk, aztán jöhet a gyertyafényes közös vacsora.

 

,,Úgy érzem, olyan otthon a miénk, amely jellemző ránk, és megfelel az életvitelünknek. Jó innen elindulni reggelente, és jó hazatérni. Bevallom, olykor előfordul, hogy csak állunk a férjemmel egymáshoz simulva, és csodálkozunk, hogy mindez sikerült."

 

Ha megkérdeznék, milyen elvek szerint élem az életem, ma is hangsúlyozom, a legfőbb feladatom, hogy nagyon vigyázzak arra, amim van, hogy az életem továbbra is tökéletes maradjon. Nem baj az, ha nem én vagyok a legkeresettebb énekesnő, s már az sem fáj, hogy az „Olyan, mint te” című dalomért – amit a You Tube-on több mint négy millióan néztek meg –, soha, semmilyen elismerést nem kaptam. Nekem nem elsősorban a szakmáról szól a sorsom, de szerencsés vagyok, mert abból élek, amit szeretek, és azokkal, akiket szeretek.

 

,,Ma is hangsúlyozom, a legfőbb feladatom, hogy vigyázzak arra, amim van…"

 

a nappali szentély


– Ez az a tér, ahol a legtöbbet tartózkodunk. A helyiségnek külön szabályai vannak: tilos a játékokat elöl hagyni, szétdobálni a ruhákat, a nappaliban mindig mindennek ragyognia kell – árulja el Adrien. Két fal is üvegből van, a terasz felé széttolható ajtókkal, a nap minden szakában ömlik be a fény. Esténként leengedjük a redőnyöket, felgyújtjuk az üvegfal fölötti díszlécekben elrejtett lámpákat, és máris átváltozik minden. Szeretem az egyszerű színeket, tökéletesnek érzem a fehér bútorok kiegészítőjeként a dió színű fát. Ez alkalmat ad arra, hogy egy-két merészebb színt is alkalmazzak, mint például a kanapén a pink párnákkal. Sok utánjárás után Hülsta bútorokat választottam. A két, lebegő szekrényke a társasjátékokat rejti, alatta a diószínű asztalt az elektronikus berendezések számára találták ki. Gábor pedig az ebédlőasztalba szeretett bele, és azonnal „feleségül is vette”, és én nem vagyok féltékeny! A fekete üveglappal fedett stílusos bútor, a magas támlájú tört fehér színű bőrszékekkel maga a tökély! Az asztal fölött Swarovski kristálylámpa szórja a fényt, ezért a remek darabért viszont én éreztem olthatatlan vágyat.

 


  • f_01
  • f_02
  • f_03


 

"A selyemkép kifejezetten számunkra készült. A négy kis mandala család tagjait jelképezi, amelyeket erős színekkel jelzett áradó energiával vett körül a képzőművész"

 

konyha

A tágas, könnyeden elegáns étkezőkonyha ablakain kora reggeltől árad be a napfény, amely különösen kedvessé teszi a helyiséget. Adrien szeret főzni, tehát sok időt tölt itt, a kislányai pedig szívesen írnak leckét a nagy asztalnál, vagy segédkeznek a főzésben. Adrien figyel arra, hogy a konyhai tárgyai is stílusosak legyenek. Hiszi, hogy az étkezés nem csupán kulináris élmény, ha szép porcelánnal, evőeszközökkel terítünk.

 

Jázmin és Emi birodalma

 Adrien különös gondot fordított lányai szobájára, megnyugtató, barátságos miliőt alakítva ki, amelyben a gyerekek biztonságban érzik magukat, és egyben nevelik ízlésüket is. A bútorok méretre készültek, fenyőfából, a szekrényekre pedig bambuszrolók kerültek, amelyek megtörik a fa súlyosságát. Egy karácsonyi ajándék a gyerekkonyha, minden tartozékával együtt. A faltól falig érő ablak elé helyezték el a dupla íróasztalt, az egyik falat a gardróbszekrény foglalja el, amelynek ajtaját óriási tükör teszi tökéletessé – elvégre lányszobáról van szó!

 

,,Hinni szeretném, hogy e környezet a lányainkra is hatással van, fejlődik az ízlésük és az akaratuk, hogy egyszer majd hasonló gondossággal teremtsék meg a saját otthonaikat."

 

csendes hálószoba

A keskeny íróasztalt Gábor alkotta, míg a méretes ágyat testvére készítette, aki valóságos ezermester. Az ágytakaró ezüst alapon finoman szőtt arany szálakkal díszíti az ágyat, és ehhez választották a selyemborítású párnákat is, gyöngyös, szövött mintákkal. Az elegáns komódon néhány kedves tárgy kapott helyet. – Tudom, hogy a tárgyak múlandók, eltörhetnek, tönkremehetnek, mégis, nagy szeretettel ragaszkodom hozzájuk, mert engem tükröznek. Ha rájuk nézek, akkor magamat is látom – vallja Adrien.

 

habkönnyű fürdőszoba

Kettő is van belőle. A fő fürdőszoba hatalmas, minden zsúfoltság nélkül. A lányok kedvence a sarokkád, ahol ketten is pancsolhatnak esténként. Elfért még egy komód is, amelyen színes mandarinkacsákat helyezett el Adrien, a legenda szerint ezek őrzik a hosszú párkapcsolatot.

 

 

Kreatív ötletekre vadászol, érdekelnek a magazinnal kapcsolatos hírek? Csatlakozz a Facebook-közösségünkhöz

 


Cikkek
& ÉrdekessÉgek

Magyar Zene Háza – Európa legjobb középülete

Európa legjobb középületének díját kapta a Liget Budapest Projekt részeként megvalósuló Magyar Zene Háza a világ egyik legrangosabb ingatlanszakmai nemzetközi versenyén, az International Property Awards-on, s ezzel a beruházás a világ legjobbjának járó díj esélyesei közé is bekerült. Európa legjobb középületének díját kapta a Liget Budapest Projekt részeként megvalósuló Magyar Zene Háza a világ egyik legrangosabb ingatlanszakmai nemzetközi versenyén, az International Property Awards-on, s ezzel a beruházás a világ legjobbjának járó díj esélyesei közé is bekerült. A 26 éves International Property Awards nemzetközi verseny neves szakmai díját nyolcvan nemzetközi szakemberből álló zsűri ítélte oda tíz különböző kategóriában a Londonban megrendezett ceremónián. A testület minden esetben vizsgálja a projekttervezést, a minőséget, az innovációt, az egyediséget és a fenntarthatóság iránti elkötelezettséget. A Magyar Zene Háza épülete a nemzeti szinten befutó győztes projektek között bizonyult Európa legjobb középületének. A kontinens legkiválóbbjaként pedig a világ 10 régiójának kategóriagyőzteseivel együtt jelölték a “World’s Best” díjra is, amelyről december 2-án dönt a zsűri. A Liget Budapest Projekt újabb nemzetközileg is egyedülálló fejlesztése került a világ legjobbjai közé. „Az új zenei ismeretterjesztő központ, amely egyben Budapest egyik ikonikus épülete is lesz, 2021 végén nyitja meg kapuit a látogatók előtt. A világhírű japán sztárépítész, Sou Fujimoto által tervezett különleges épület, amely az egykori Hungexpo irodaházak helyén jön létre. Az épület háromnegyed éven belül szerkezetkész lesz” – hangsúlyozta Sághi Attila, a Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese. A Magyar Zene Háza a gazdag magyar zenei hagyományt viszi közelebb minden hazai és külföldi látogatójához a 21. századi technikán alapuló interaktív kiállításokkal, zenepedagógiai műhelyekkel, zenei és a zenéhez kötődő eseményekkel és az egykori zenepavilonok hangulatát idéző szabadtéri koncertekkel. Az épület a Városligeti-tó mellett, a Vajdahunyad vára és a Műjégpálya épülete közelében kap helyet, a hajdan volt, évekig használaton kívüli lerobbant Hungexpo irodaházak helyén. Az eddig a látogatók elől elzárt, 10.000 négyzetméter nagyságú területen épül fel a mintegy 3.000 négyzetméter alapterületű új intézmény, így többezer négyzetméternyi, megújított zöldfelületet kapnak vissza a parkhasználók. A világhírű építész környezetbarát épülete kifejezetten törekszik arra, hogy a külső és belső tér között teremtett folytonossággal, harmonikus átmenetet alakítson ki a természetes és a mesterséges környezet között, és hogy egyben maximálisan szolgálja a ház egyedi funkciójából fakadó igényeket. Sou Fujimoto, a Magyar Zene Háza tervezője hangsúlyozta: „A Liget Budapest Projekt kivételes fejlesztés, és példaként szolgálhat a jövő városfejlesztői számára, hiszen a zöld és az épített környezet kivételes összhangját valósítja meg.” Mint mondta, nagyon izgalmas feladat volt megtervezni az épületet, mivel itt nem csak egy épületet hozunk létre, hanem aktiváljuk a park élményt is a házban. Stuart Shield, az International Property Awards elnöke kiemelte: „A Liget Budapest Projekt Európa legjelentősebb kulturális beruházása, amelynek során a nemzetközi mezőnyben is egyedülálló, világszínvonalú fejlesztést valósul meg. Nagy örömünkre szolgál, hogy a Néprajzi Múzeum tavalyi sikere után a projekt az idén ismét eredményesen szerepel az International Property Awards széleskörű nemzetközi megmérettetésen.” A rangos elismerés nem az első nemzetközi siker, amely a Városliget megújítása kapcsán született. A nemzetközi figyelem tavaly is Európa legnagyobb kulturális beruházására irányult, mert az új Néprajzi Múzeum nemcsak Európa legjobbja, hanem a világ legjobb középülete lett az International Property Awards-on, sőt a World’s Best Architecture különdíjat is elnyerte. 2017-ben Cannes-ban, a MIPIM ingatlanszakmai kiállításon és vásáron a Liget Budapest Projekt a legnagyobb és legátfogóbb fejlesztéseket bemutató Best Futura Mega Project kategóriában Európa legjobb városfejlesztési nagyprojektjeként bizonyult a legjobbnak. A Liget Budapest Projekt tervezése során az első pillanattól kezdve az volt a cél, hogy egy nemzetközileg is egyedülálló, világszínvonalú fejlesztést valósuljon meg, egy vonzóbb városi parkot vehessenek majd birtokba az idelátogatók, amellyel Budapest jelentősen megerősíti pozícióit az európai kulturális térképen. Nemzeti közgyűjteményeink számára a Liget Budapest Projekt száz év óta nem látott intézményfejlesztési lehetőséget biztosít. www.ligetbudapest.hu  

Megújul a Lánchíd és környéke

A tervek szerint novemberben kezdődhetnek meg a Lánchíd, a Széchenyi István tér alatti villamos-közúti aluljáró, valamint a budai váralagút felújítási munkálatai, amelyet várhatóan 23 milliárd 366 millió forintból valósítanak meg. A tervek szerint novemberben kezdődhetnek meg a Lánchíd, a Széchenyi István tér alatti villamos-közúti aluljáró, valamint a budai váralagút felújítási munkálatai, amelyet várhatóan 23 milliárd 366 millió forintból valósítanak meg. Az elfogadott javaslat szerint a Lánchidat 12 milliárd 146 millió forintból, a Széchenyi István tér alatti aluljárót 5 milliárd 220 millióból, a budai váralagutat 6 milliárd forintból újítják fel. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hidak és Szerkezetek Tanszékének vizsgálata szerint a járda szélesítése a láncok jelentős statikai megerősítését és ezzel együtt jelentős többletköltséget indukált volna, ezért a járdák felújítása a jelenlegivel azonos módon, 2,2 méter szélességben valósul meg, az e célra megállapított egymilliárd forint többletköltséget pedig a kormány visszaadta a hídhoz kapcsolódó, környező közterületek rekonstrukciójára és fejlesztésére a Duna mindkét partján. Ennek keretében a Pest – Buda vonalban tervezett gyalogosfolyosót is kialakítják. A Lánchídon a felújítást követően nem lehet kerékpárral közlekedni, de a felújított Alagútban mindkét irányban külön biciklisáv készül, így a hangzavar nem akadályozza egymás közlekedését. A jellegzetes mozaikburkolatot visszabontják, az alapot megerősítik és új mozaikot építenek, a szellőzést ventilátorok segítik. Mivel a Lánchíd és az Alagút is UNESCO Világörökség oltalma alatt áll, a látványon nem változtathatnak: visszaépítik a világháború utáni helyreállításkor elhagyott láncdobokat, eredeti helyére kerül Sina báró és gróf Széchenyi István címerpajzsa is. A közvilágítást ledesre cserélik, az eredetileg háromágú kandelábereket újragyártják, hogy a világháború előtti pompájukban ragyogjanak. A teljes, több elemből álló rekonstrukciót 2022. május 31-ig be kívánják befejezni.  

Nemzeti Hauszmann Program

Az elmúlt több mint hatvan évben a budai Vár kiszakadt a város szövetéből, egyfajta díszletté vált. A Várkapitányság Zrt. irányításával zajló Nemzeti Hauszmann Program célja, hogy a budai Vár több legyen, mint turisztikai látványosság, ezért „a világ legszebb fővárosának legszebb városrészét” visszaadják a magyar embereknek. Az elmúlt több mint hatvan évben a budai Vár kiszakadt a város szövetéből, egyfajta díszletté vált. A Várkapitányság Zrt. irányításával zajló Nemzeti Hauszmann Program célja, hogy a budai Vár több legyen, mint turisztikai látványosság, ezért „a világ legszebb fővárosának legszebb városrészét” visszaadják a magyar embereknek. Ennek érdekében először rendbe teszik a várbeli utakat, sétányokat, várfalakat, parkokat és kerteket. Az Orbán-kormány több határozatában határozta meg Nemzeti Hauszmann Terv név alatt a budai Várnegyed megújításáért indított tízéves, átfogó rekonstrukciós programot. A Nemzeti Hauszmann Terv keretében újjáépült a budai várpalota több része is: a Lovarda, a Csikós udvar, a Főőrségi épület, a Stöckl-lépcső és a Szent István-termet is restaurálják. A következő hároméves fejlesztési ciklusban megindul a Várnegyed 1945 után lerombolt épületeinek újratervezése és a Budavári Palota teljes építészeti "átvilágítása". Megvalósul a Palota út és a Csikós-, Hunyadi udvar közötti terület akadálymentesítése, továbbá északi irányban egy új, több száz férőhelyes mélygarázs is épül. A Szent István-terem 2021. augusztus 20-án nyílik meg a közönség előtt, a Főőrségi épületet és a korábban teljesen lerombolt Lovardát idén nyáron át is adják. A vár látogatói a Hunyadi-udvarról is megközelíthető főőrségi épület szolgáltatásait élvezhetik először, hiszen a Lovarda körül egy ideig még zajlanak az akadálymentesítési munkák. A Dísz tér déli fele a kormány döntése értelmében újra régi fényében tündökölhet, a tér helyreállítása után pedig a Szent György tér krisztinavárosi oldalán lévő rommező is eltűnhet, az egykori királyi külügyminiszté¬rium épülete pedig korhű külsővel, de modern belsővel, irodaházként születik újjá. {igallery id=4799|cid=1043|pid=1|type=category|children=0|showmenu=0|tags=|limit=0}