Éjszakai messzelátó

Kolonics György öt éve él a hegyoldalban. Az ikerház félszint eltolásokkal követi a meredek terepadottságokat, s míg egyik oldalon a szomszédjához simul, a lejtő felől kitárulkozik a völgy felé. Előtte az egész város. A 14-szeres vb, 3-szoros eb és 2-szeres olimpiai bajnok kenus egyik kedvenc kikapcsolódása, hogy amikor leszáll az est, kezébe veszi távcsövét és a nappali galériájáról tájékozódási versenyt rendez magának a messzelátón át.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

lyan házban szeretett volna élni, ahol a tekintete nem ütközik sűrűn falakba, hanem szabadon futhat a távolba. Otthona nem is nélkülözi a tágasság igényét. A bejárati szint egy légtér, benne a galériás nappalival és a nyitott konyha-étkezővel, körben hatalmas ablakokkal és körben teraszokkal. A tér sarkában a nyitott lépcsőház, ahonnan a galériára, illetve az intim szférába, lefelé vezet az út. Útközben egy félemeleti kisszobában az érmek, díjak és ereklyék gyűlnek, az olimpiai címtől a rajongók által készített papírkenusokig. Ugyanilyen örömmel helyezi ki azonban azt a rengeteg famaszkot, és szobrot is, amit nyaralásokról és versenyekről hozott magával. Kedvence a dél afrikai harcos óriásszobra és a faragott asztalka, illetve támlás szék. Ezeknek kiemelt bemutatkozási lehetőséget teremtett a nappali főfalán, egy magasan elhelyezett fapárkányon, ami alulról és a galériáról is csodálatos látvány. Ugyanilyen az étkező falán kialakított házi galéria is, ahol a falsíkból kiugró gipszkarton pillérek önálló keretekbe helyezik az egyenként megvilágított festményeket.

 

Az élsportoló úgy gondolja, hogy az ember hosszú távon gondolkodik, mikor kialakítja otthonát, így nem akart megfelelni aktuális trendeknek, inkább igyekezett örökdivatú, időtálló anyagokat és semleges színeket választani. Így került a padlóra bézs járólap a ház egészében, natúrszínű galéria, gerendák és korlátok a nappali-konyha terébe, szintén natúr konyhabútor és belső ajtók. Egyedül a falakat akarta itt-ott erősebb színekkel megbolondítani. Másfél évvel ezelőtt karácsonyra festőkészletet rendelt, meg is kapta, de aztán az edzések és versenyek nem hagytak neki időt a pingálásra. Persze, ami késik nem múlik, de ha a májusi világkupára, majd az augusztusi világbajnokságra gondolunk, ez a festés még csúszik egy ideig.

 

Kedvese, Andrea odafigyel rá, hogy mindketten egészségesen éljenek. Reformkonyhát vezet, így cukormentesen, zöldségekkel, gyümölcsökkel és fehér húsokkal igyekszik párjában fenntartani az erőnléti szintet. Azt mondja, a türelmen és tolerancián kívül ez a legfőbb módja, hogy segítse Gyurit az eredményességben.

 

Kolo egyedül edz, de szigorú trénere saját magának, és nem hagy sok időt a lustálkodásra. Az elmúlt években csak a Dunán, mintegy 90.000 kilométert evezett le. Sajnos napi rendszerességgel lehet tanúja a folyó haldoklásának. Talán ez az egyik oka annak is, hogy ő lett az arca Az élő Duna mozgalomnak. 2009-re ugyanis megépül a Csepel-sziget északi csücskében egy zöldtetős víztisztító, ami egy év próbaüzem után teljes erővel azon lesz, hogy visszaadja a korábbi vízminőségét a folyónak. Gyuri pedig olyan elszántsággal igyekszik az emberekkel megértetni ennek fontosságát, hogy ha a korábban felsorolt címeken túl valamiért érdemes volt ennyit lapátolni, akkor ezért.

Kreatív ötletekre vadászol, érdekelnek a magazinnal kapcsolatos hírek? Csatlakozz a Facebook-közösségünkhöz

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop