Szőnyeg-Bombázó

Horváth Gábor és felesége, Bea, három évvel ezelőtt vették birtokba a fővárosi tetőteraszos otthont. A lakást körbeölelő terasz és a hatalmas üvegfelületek hosszú távú elképzeléseket ébresztettek bennük: ez nem az a hely, amibe az ember ha egyszer már beleszeretett, könnyen odadobná egy másikért. Azóta megérkezett Maja Kincső is, aki nyolc hónapja fürdőzik a fényben, mostanság már a nappali szőnyegén.

 

 

 

 

ég épült lakóparkba olyan családok és párok költöztek, akik egyszerre szerették volna élvezni a csendet és nyugalmat, valamint az urbánus élet nyújtotta örömöket. A tetőteraszos lakások igazi kuriózumnak számítanak, hiszen olyan hatalmasak, hogy körbeérik a lakásokat, azok szinte valamennyi helyiségéből megközelíthetők. Ennél az otthonnál szintén ez volt a fő vonzerő, amikor Horváth Gábor kajak olimpiai, világ- és Európa-bajnokunk, valamint felesége, Bea beleszerettek, és a magukénak akarták tudni.

 

Érdekes, hogy a grandiózus üvegtáblák a vásárláskor ugyan mágnesként rántották magukhoz a tulajdonosokat, azóta egyedi méretre készített fa reluxák mögé bújtak, mert olyan mennyiségű szemkápráztató fény ömlött a lakókra, hogy az első hetekben – nem vicc – napszemüvegben járkáltak a lakásban. Na meg az is igaz, hogy az exkluzív, csaknem 100 négyzetméteres gigateraszt is csupán vendégségek alkalmával használják. Igaz, manapság a nyolc hónapos Maja kitűnő indokot szolgáltat arra, hogy babahinták, felfújható medencék és kis ugrálóvárak vegyék birtokba a területet.

 

A minimál dizájn és a bézs-wenge színkombináció természetszerűleg a férfiak lelkének kedves, itt mégis inkább Bea ragaszkodott a nemesen sima vonalakhoz, és a tarkálló színektől mentes környezethez. Az extrafényes lamináltpadló selyemszerűvé teszi a járófelületet, kicsit olyan érzést ad, mintha az ember vízen járna. A nappaliban az íves falak egyikét mediterrán kőburkolattal fedték be, nem szakítva a bézs színnel és a természetes anyagok szeretetével. Ez is a feleség ötlete volt, de azóta is mindannyian elégedetten ülnek vele szemben nap, mint nap.

 

Az otthon egyik nagy kuriózuma a kör alakú nappali, amit ovális szőnyeggel, és ív mentén elrendezett ülőgarnitúrával igyekeztek hangsúlyozni. A mennyezetről szintén kör alakú, ellensúlyos lámpa lóg, amit Hori – ahogy sportberkekben Gábort hívják – testmagassága miatt felemeltettek a villanyszerelővel, hogy ne verje bele a fejét. Pedig ma már úgy gondolják, alkalomadtán jól nézne ki, ha alacsonyan belóghatna a szőnyeg fölé. A falakon és a polcokon nyaralások és külföldi edzőtáborokból, versenyekről hazahozott ereklyék és dísztárgyak sorakoznak. Így van többek között cápaállkapocs Dél-Afrikából, vaslámpák Marokkóból, oxidálódott réz sakktábla Athénból, és maszkok, képek tömege. A fiatalok terveiben szerepel, hogy a tetőterasz egy részét majd beépítik télikertnek, így megnövelik a nappali alapterületét, és hasznosítják a kihasználatlanul nagy napozóterasz egy részét.

 

A konyhát egy olasz bútorstúdióból választották, a stílusnak megfelelően lakkozott frontokkal és fém-műanyag kombinációjú bárszékkel. Hori férfiakat megszégyenítő módon küzd, hogy a konyhában is bizonyítson. Jamie Oliver szakácskönyveiből főzőcskézik, a marscaponés sajttortája olyan jól sikerült karácsony előtt, hogy azóta minden hónapban egyszer elkészíti, sűrűn learatva családja körében a babérokat. A tortasütésben egyébként méltó ellenfelére talált nevelt lányában – akit, ahogy ő mondja, lízingel -, hiszen Laura szintén remekel a cukrászkodásban.

 

A fürdőszoba egyedisége a kétszemélyes épített zuhanyozó, ami edzett üvegfal mögött húzódik meg, benne két, különböző magasságban elhelyezett zuhanytemplommal. Gábor és Bea fejmagasságának különbsége ugyanis valamelyiküknek igencsak kényelmetlenné tette volna a fürdést, ha a hagyományos verziónál maradnak. Így aztán itt is az élni és élni hagyni elven alakult ki a végleges forma, mint ahogy a lakás egészére is a „mindenki kedvére" szlogen a legtalálóbb.

Kreatív ötletekre vadászol, érdekelnek a magazinnal kapcsolatos hírek? Csatlakozz a Facebook-közösségünkhöz

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop