Szentendrei szerelem

Két évig keresgélte a megfelelő telket Budapest vonzáskörzetében a nyüzsgő belvárosban élő fiatal pár, mire rátaláltak erre a szentendrei földterületre, a Skanzen szomszédságában. Szerelem volt első látásra, így egy percet sem gondolkodtak tovább, hiszen itt minden adott volt álmaik megvalósításához.

 

06

 

Az üdülőövezetben fekvő telekről feltáruló gyönyörű panoráma, a Pilis pozitív energiái és a nyugodt vidéki környezet kiváló adottságokat jelentettek a fiatal pár, Tünde és Zsolt számára, akik családalapítás miatt akartak Budapest belvárosából élhetőbb környezetbe költözni.

Hatalmas a belmagasság a közösségi zónában. A két lépcsővel mélyebben lévő nappalit a konyhától nyitott-zárt köny vespolc választja el. A lila bársonyszófa egyedi darab, különleges színfolt.

A telekvásárlás után ismerőseik ajánlására Jóföldi Szabolcs építészhez fordultak, hogy öntse formába vágyaikat, elképzeléseiket. Bár kedvelik a modern stílusirányzatokat, úgy érezték, ide mindenképpen tájba illő házat illik építeni, sok természetes anyag, kő, fa felhasználásával, ugyanakkor arra is vágytak, hogy otthonuk modern is legyen, elégítse ki igényeiket. A mediterránba hajló stílusjegyeket az építész igyekezett kissé szikárabb megoldások felé terelni, bár volt, amihez a tulajdonosok ragaszkodtak: az ívelt árkádok és a Creaton kerámia tetőcserepe a mediterrán hatást erősítik. A telek dél felé lejt, így a ház szinte valamennyi helyisége napfényes, panorámás „kilátó” lett. A terepre simuló, szinteltolásokkal tagolt épület földszintjén kapott helyet a közösségi zóna a konyhával, étkezővel, nappalival, valamint szeparáltan a privát helyiségek, a háló-, a fürdőszoba és a gardrób. Az emeleten található a gyerekszoba, valamint a dolgozó- és a vendégszoba.

Szintén baráti ajánlásra keresték fel a tulajdonosok Gerőfi J. Petra belsőépítészt, még az épület tervezésének fázisában. A nagyszerű építészeti tervek láttán Petra nem is javasolt szerkezeti változtatást, az átgondolt építészeti rajz inkább hálás kötöttség volt számára. Ráadásul az összhang is gyorsan kialakult a megbízó és a tervező között, így az együttműködés különösen könnyed és gördülékeny volt. A tulajdonosok időtálló, mégis mai, meleg hangulatú, gyermekbarát otthont képzeltek el, egy kis tűzzel, különlegességgel. Ennek megfelelő anyagokat: bőrt, bársonyt, fát és barna, arany, bézs színeket használtak, valamint a lila visszafogott árnyalatait vitték végig a helyiségeken. A bútorok nagy része egyedi, méretre készült. Külön említést érdemel a hatalmas és rendezett, gyönyörű kert, amelyet a lejtés miatt támfalakkal tagoltak, és amelyet pergolás terasszal, kerti tóval tettek barátságossá.

A háziak közel kétévi lakótapasztalat után is ugyanolyan „szerelmesek”, mint annak idején, amikor megpillantották álmaik telkét. De ma már nemcsak a telek szépségéről, hanem a tökéletes házról is rajongással beszélnek.

 

   Általában ami erénye, az a nehézsége is egy teleknek és a hozzá kapcsolódó feladatnak. A nem mindennapi lejtő, amit a napi használatban leküzdhetővé, élhetővé kell tenni, bevágásokat, feltöltéseket igényelt a területen, miközben az épületen belül is lépcsőzetesen egymáshoz kapcsolódó terek kialakulását inspirálták. A nappali pár fokkal mélyebben helyezkedik el, kiemelve ezzel a konyhát, ugyanakkor egyéni intimitást ad az amúgy ferde tető emelkedésével nagy belmagasságúra nyitott helyiségnek.   jofoldi szabolcs
Jóföldi Szabolcs
építész

 

   Munkám értelme, hogy visszanézve egy feladatra, bepillantva az általam tervezett enteriőrbe, úgy érezhessem, adtam valamit a benne élőknek, a gondolataim, terveim, ötleteim segítségével a lakók egyéniségét, személyiségét kiemelo élettér született. ÉLETTÉR, csupa nagybetűvel, hiszen lakásokat, házakat tervezünk, amik otthonná csak akkor válnak, ha szem előtt tartjuk: a tér közepén az ember áll. Tündéék háza megmutatja, miért szép a szakmánk, hiszen a család úgy illik otthonába, mint kulcs a zárba. gerofi petra
Gerőfi J. Petra
belsőépítész

 

Szeretjük, hogy otthonunkat gyönyörű környezet öleli, és büszkék vagyunk arra, hogy környezettudatos döntéseket hoztunk, hőszivattyút, szennyvíztisztítót építettünk be.
Változtatást egyelőre nem szeretnénk, minden úgy tökéletes, ahogy van.

 

A hálószobában az ágy mögötti falon fényes, kellemes, levélmintás tapéta nyújt romantikus alapot. Az itt megjelenő színek és finom textíliák a nappali zónában megszeretett összhatást erősítik.

A fürdőszoba érdekessége, hogy a mozaikcsempét kreatív módon csak dekorációs elemként, kisebb felületeken alkalmazták, így elegáns az összhatás. A dupla mosdó alatti tároló minden fürdőszobai kelléket elrejt.

A konyha különlegessége a magasfényű lila bútor, amelyet kevesen mernének otthonukba beépíteni, pedig igazán szép! A hátfalat virágmintás tapétával borították, a „kritikus” területre, az alsó és a felső szekrények közé pedig üveglap is került.

A nappaliban a hatalmas ablakoknak, földig érő nyílászáróknak és a római rolós függönyözésnek köszönhetően csodálatos panorámában, idilli környezetben gyönyörködhetnek a háziak.

Az étkező tolóajtós nyílászárói közvetlen kapcsolatot teremtenek a terasszal, így a nyári időszakban praktikusan, összenyitva használható.

 

 

Kreatív ötletekre vadászol, érdekelnek a magazinnal kapcsolatos hírek? Csatlakozz a Facebook-közösségünkhöz

 


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop