Újratervezés indul

Kívül-belül átalakították ezt a tizenöt éve épült, pesti, zöldövezeti családi házat. A kényelem és elegancia jegyében a külső és belső megjelenés modernizálását, a teljes felújítást választották vendéglátóink, ahelyett, hogy új otthon után néztek volna. Az egykori rusztikus faszerkezetet kültéri lapokkal borították, a tetőt ipari alpinisták mosták le, különleges eljárással. A kertbe masszázs- és úszómedencét is létesítettek. Újratervezés, extrákkal, elegánsan.

 

08

 

A logikus beosztás egy négytagú család teljes kényelmét biztosítja a háromszintes házban. Legalsó szintjét fitness-welness-részleg foglalja el, míg a földszinten a tágas előtérből egyfüggő konyha-étkező-nappaliba lépünk, amelynek oszlopai a ház külső megjelenésére rímelnek. Kovács Zsóka építész-lakberendező javaslatára megszüntették a korábbi galériát, és a központi étkező két oldalán olyan falszakaszokat építettek, amelyek a tágasságérzetet nem zavarják, de bizonyos szeparáltságot biztosítanak a funkciók között, és könnyebben bútorozhatóvá teszik a teret. A funkciók elkülönítését jelzi a burkolatváltás is: míg a konyha-étkezőt nagyméretű, metálfényű greslapok borítják, a társalgórészbe gyári felületkezelt, egzóta svédpadló került. A fehér falakat szépen dekorálják a helyenként alkalmazott különleges burkolatok. Az étkezőbe finom barokkmintás, arany dombornyomott, gyöngyszürke tapétát választottak, ami szép hátteret ad a tükörnek. Kontrasztként a nappaliba sötét, selyemfényű makaszár ébenfa falpanel került, épp olyan anyagból, mint az előtte álló, a lakberendező által tervezett szekrényke. Meghatározó az elegáns, különleges konyhafront, amelynek megjelenése illik a reprezentatív, modern, polgári miliőhöz. Formatervezett bútorok, Philippe Starck-székek és az Ipe Cavalli csúcskategóriás, Visionnaire bútorai: a bőrbevonatos székekkel körbevett étkezőasztal, a selyembársony huzatú kanapé, a fekete üveg dohányzóasztal, valamint az építész-lakberendező saját tervezésű bútorai – mind nemes anyagokból – alkotják az exkluzív berendezést.

A felső szinten, ahol a szülői háló a hozzá tartozó fürdővel és gardróbbal, valamint a gyerekszobák kaptak helyet, a lentihez hasonló elegancia uralkodik. Kiemelkedő a háló pompás berendezése: a tükörfényes ezüst felületen flokkolt bársony barokkmintával díszített tapéta, a selyembársony huzatú franciágy, a kecskeszőrrel kárpitozott puff, és valódi különlegesség a tükörborítású komód. Modern dizájn és elegancia jellemzi a fürdőszobákat is, akárcsak az egész házat. Az újratervezés tökéletesen célt ért.

 

   A tervezési koncepciót a négytagú család teljes kényelme, és a praktikum mellett az elegancia, a reprezentáció szempontjait is figyelembe vevő igények határozták meg. Jól bevált beosztás a földszinten az egylégterű nappali-étkezo-konyha tér, az emeleten pedig az intim zóna kialakítása. Nagy figyelmet fordítottunk arra, hogy a ház külseje és belső megjelenése építészetileg harmóniában legyen, a berendezésben pedig csak időtálló, nemes anyagokat és csúcskategóriás olasz, illetve egyedi tervezésű és minőségi kivitelezésű bútorokat használtunk. kovacs zsoka
Kovács Zsóka
építész-lakberendező

 

Így rejtsük el a kamrához vezető utat

Ki gondolná, hogy a nemes anyaggal borított elegáns konyhafront valahol kamrabejáratot rejt A szobabútorokra jellemzo igénnyel megtervezett és megalkotott modern konyhaberendezés során ügyeltek arra, hogy a látványt ne törje meg semmi, miközben a jó szolgálatot tevo kamráról nem kívántak lemondani vendéglátóink. A kamrába nyíló, szintén makaszár ébenfából készült ajtót 60 centiméterre kiugratták a fal síkjából, a szabvány bútorelemméretnek megfeleloen, így egy „szimpla” kétszárnyú bútorajtónak álcázták. Az ajtók kinyitásával egy további polcrendszer is elérhetové válik, még mielott tulajdonképpen a kamrába belépnénk. A legjobb helyen vannak itt azok az alapanyagok, konyhai kellékek, szakácskönyvek, amelyekre gyakran szükség van a sütés-fozés során.

Hófehér és ezüst, csillogó pompa a szüloi hálószobában, amelyet szépen kiemel a tükörbevonatú komód, a tükörfényes, barokkos tapéta és a mélyen belógó kristálycsillár. A csillogás a fürdoszobában is folytatódik: gyöngyházfényű Bisazza üvegmozaikkal burkolták az épített mosdópultot, és formatervezett Lupi szaniterekkel tették még különlegesebbé. Az eleganciát a gyönyöru tükör és az aranyszínu kiegészítok erosítik.

Fekete-fehér-ezüst elegáns színkombináció uralja a fürdőszobát. Látványát emeli a tükröt és a barokkmintás csempéket befoglaló ezüst dekorcsík, kényelmét növeli a pult alatti lerakóasztal, és a törölközoket, piperéket rejtő szekrény.

Elegáns vendégszoba is tartozik a házhoz, amelyet virágosmintás tapétával dekoráltak, és teakfa borítású gardróbbal tettek funkcionálissá.

Szeretjük, hogy tágas, reprezentatív a közösségi tér, amit a galéria elbontásával még inkább élvezhetünk. A nagy üvegfelületek miatt egybefügg a nappali a terasszal, a kerttel, természettel.

 

 

Kreatív ötletekre vadászol, érdekelnek a magazinnal kapcsolatos hírek? Csatlakozz a Facebook-közösségünkhöz

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop