Csak természetesen! – Padlótrendek

„Fel a fejjel!” Hallottuk már sokszor, de most ne hallgassunk a tanácsra, inkább nézzünk a lábunk elé! Már számtalan esztétikus, különleges és sokszor lenyűgözően kreatív és művészi padlómegoldás közül választhatunk, rengeteg árnyalat, forma és anyag áll rendelkezésünkre, úgyhogy lássunk egy kis ízelítőt.

csaktermeszetesen padlotrendek 720

Ne féljünk a betontól!
A betonpadlók mostanában különösen népszerűek, azonban sokak számára mégis kissé rideg benyomást keltenek. De egy (vagy több) bolyhos szőnyeg segítségével máris melegebb és otthonosabb lesz az összkép, és a textúra remek kontrasztot nyújt a nyers betonpadlóhoz, miközben megmarad a kívánt loftos, indusztriális alap. Érdemes mindemellett sok természetes anyagot használni, például a világos fa bútorok remekül mutatnak a szürke padlón, ahogy a lenti képen is láthatjuk. Színeket is nyugodtan bedobhatunk, már egy-egy vidám kiegészítő is nagyon feldobja a teret.
csaktermeszetesen padlotrendek 1
Meghökkentő padlók
Ha megszokottnak, talán kissé unalmasnak tartjuk a legtöbb klasszikus padlóburkolatot, és valami másra vágyunk, akkor sincs semmi probléma! Rengeteg különleges, újrahasznosított és kézzel készített megoldás vár ránk, hogy igazán egyedi padlónk lehessen. Rendelhetünk vagy akár saját magunk is festhetünk mintát, a fent láthatóhoz hasonló módon kombinálhatunk több anyagot, vagy akár játszhatunk a színekkel és formákkal is. Például kipróbálhatjuk a most reneszánszát élő geometrikus trendet.

csaktermeszetesen padlotrendek 2
A marokkói bazárok által inspirált kézműves cementlapokat akkor válasszuk, ha valami igazán különlegeset szeretnénk otthonunkba. Akár csupán egy fürdőszoba, akár egy egész lakás, a rengeteg minta között biztosan megtaláljuk kedvencünket.

csaktermeszetesen padlotrendek 4
A konyha és a fürdőszoba tökéletes terep arra, hogy kiéljük kreativitásunkat. Ha a lakás többi részét fával burkoltuk, akkor válasszunk csempét, cementlapot vagy betont, így nyugodtan használhatunk többféle padlóburkolatot is otthonunkban, anélkül, hogy túlzottan kaotikus lenne az összhatás.

csaktermeszetesen padlotrendek 3
TOP 5 TREND

  • IDÉN ÚJRA RENESZÁNSZÁT ÉLI A BAMBUSZBÓL készült padlóburkolat. A meglepően nagy keménységű bambuszpadló remek alternatíva, ha nem szeretnénk keményfapadlót.
  • HA KEDVELJÜK A TERMÉSZETES és időtálló anyagokat, kültéri burkolatként érdemes trópusi fát választani, ami hosszú élettartammal bír, és remekül tűri az időjárás viszontagságait. Persze azért elkerülhetetlen rendszeres és gondos karbantartása is.
  • AZ ÚJRAHASZNOSÍTOTT fából készült padló nagyon hangulatos, otthonos külsőt kölcsönöz, miközben pénztárcánkat és a természetet is kíméli.
  • A PARAFA PADLÓ is népszerű, de már nemcsak a klasszikus natúr változatban érhető el, hanem számos színes vagy lakkozott formában is megtaláljuk.
  • A LINÓLEUM szó hallatára sokan elborzadnak, de nem kell: már számtalan gyönyörű fa utánzatú, környezetbarát linóleumburkolat kapható, és a természetes anyagok egyre népszerűbbek a lakberendezésben.

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop