Tiszta sor

Építészeti evidencia: ha a lakás kulcsrakész átadásig eltelt időben az egy négyzetméterre fordított költségeket mérjük, a legdrágább helyiség a fürdőszoba. Ugyanakkor az is tény, hogy míg egy lakó- vagy hálószobát, egy nappalit néhány évente átfestünk, esetleg átrendezünk, a fürdő egy-két évtizednyi állandóságot jelent otthonunkban.

 

 

Ideális esetben.

 

Mert sokakat megtéveszt az olcsó talmi, hogy aztán a hipermarketek kihagyhatatlan akciói után pár hónappal ráébredjenek: a hulladékszínesfém-áron beszerzett csap csillog ugyan, de csillapíthatatlanul csöpög – garancia van, de csak cserére -; a dömping „hidromasszázskád” néhány használatot követően büdös a gombáktól és tisztíthatatlan; az álfajansz mosdó karistjait pedig máris vízkőbarázdák keresztezik.
Csakhogy a fürdőszoba már rég nem az a mellékes helyiség, ahová félrevonulunk tisztálkodási és egyéb szükségleteink okán, s amelynek ajtaját kulcsra is zárjuk, hisz’ látványa másra nem tartozik. Jelenünkre megváltozott a szerepe (sokszor a helye is!). Egy megfelelően kialakított, esetleg wellness eszközökkel kibővített fürdő – a közösségi tér tervezési szempontjai szerint – az intim regenerálódás mellett a családi együttlét színterévé is előléphet.
A jó megoldás talán az lenne, ha az elvárt funkciókhoz formálnánk a fürdőszobabelsőt, aztán körbekerítenénk fallal. Ez persze nem gyakran járható út. Marad a lehetőségek pontos felmérése és a körültekintő választás. De a bőség zavara nem minden esetben kellemes – különesen nem, ha bóvliáradat szélesíti a szortimentet. Érdekes: a legtöbben tudjuk, ha parfümöt, karórát, ruházat cikket, netán autót vagy töltőtollat vásárolunk, mely brandek garantálják a minőséget; de kevesen vagyunk, akik akár három vezető szaniter- vagy vízcsapmárkát meg tudnánk nevezni. Pedig a 21. század embere nemcsak azt érdemli meg, hogy a korábbi évtizedekéiéhez képest többszörösére növekedett munkatempóval végigdolgozott napjait inspiráló, de rekreációra is alkalmas környezetben kezdje és fejezze is be, de azt is, hogy tisztában legyen vele: mindezt hogyan teremtheti meg magának.
Olvasóink kizárólag olyan szaniter-, szerelvény- és fürdőszobaikiegészítő-gyártókkal találkozhatnak az A MI OTTHONUNK prémium fürdőszoba-magazinjában, amelyek eddigi fennállásuk folyamán már bizonyították: nem spontán trendek konjuktúra-hadállásai, hanem a fürdőszoba-kultúra elkötelezett képviselői.
Az AquaLux mutatványszámában, sajnálatunkra, nem tudtuk az összes arra érdemes céget felvonultatni, de lesz folytatás. Bár túlságosan sokan mégsem maradtak ki e tiszta sorból: és ezt nem kevésbé sajnáljuk.


Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop