Fürdőszoba virággal, gyümölccsel

Két fürdőszoba egy-egy olyan részletét mutatjuk be, amelyeknek közös jellemzője, hogy nagyterű fürdő részei, s hogy a funkcionalista térrendezésen túl szinte régimódi, apró mintás csempével dekoráltak. A praktikus elrendezés, modern formavilág összekapcsolódik a hagyományos, klasszikus stílussal.

 

 

 

 

 

ő esetben a lakótér adottságaihoz igazodik az elrendezés: az L alakú térben a vécé-bidé páros természetes módon különül el a mosdótól. Így lehetővé válik – különösen kisgyermekes családoknál -, hogy egyszerre többen használják a fürdőt. A romantikus stílus kedvelői szeretik a rózsamintás csempét, amelyet fehér tükörkerettel, vörösréz csapteleppel, törölközőtartó rúddal, falikarral egészíthetünk ki. A rózsaszín-zöld párosítás a virágok friss illatát idézi. A vízszintesen futó csempebordűrök nyugalmat, elégedettséget sugallnak. A hátsó traktusban, a vécénél vált a mintázat, a két fehér csempesor fölött keskeny csíkos csempe borítja a falat, nem árt azonban, ha óvatosak vagyunk a minták variálásával. A mennyezetig futó falburkolatot kiválthatjuk tapétával is. A hatást fokozhatjuk mennyezeti stukkóval, porcelán kiegészítőkkel, alabástrom lámpaburával, finom fehér törölközőkkel.

 

A másik fürdő még inkább tagolt, és több épített elemet tartalmaz: nem szokványos a térbe állított fal előtt a vécé és a bidé. Az öblítőtartályt a falon belülre is szerelhetjük, ebben az esetben csak a nyomógomb látszik. Épített a mosdó pultja, amelynek felülete lehet csempézett, illetve kő. Három oldalról zárt, csempézett a zuhanyzó, biztonságiüveg-ajtóval elválasztva a tértől.

 

A csempe itt szintén aprómintás: a dús mandarinok – gyümölcs és levelek – mediterrán világot idéznek. A teli zöld padló, a szizálszőnyeg, a padka faburkolata mind-mind a természetességet és az otthonosságot hordozzák. A két kerek, narancssárga párna a mandarinos csempére mosolyog. Fából készült és terrakotta kiegészítők fokozzák a hatást, így a törölköző- és a vécépapírtartó, kosarak, illetve kaspók.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop