Új dimenziók a fürdőszobában

Új dimenziók a fürdőszobában

FaceBook  Twitter  rjon neknk!

Hogy a regenerálódás igazán hatékony legyen, nincs szükség másra, mint pihentető és praktikus környezetre. Íme néhány inspiráció a legújabb trendekből!

ujdmenziokafurdoszobaban 720 DORNBRACHT 

Luxushatás minden stílusban
Az utazások során gyakran merítünk ihletet a szállodai fürdőszobák megoldásaiból, de természetesen az internetről és a szaklapokból is inspirálódhatunk otthonunk fürdőszoba-felújításához. A tetőtől talpig márványba öltöztetés, a különleges lámpatestek, tükrök, dekorációk alkalmazása, a kastélyhangulat létrehozása, a karakteres bútorok behelyezése, az exkluzív anyagok használata mind-mind hozzájárul a luxushatás eléréséhez.


ujdmenziokafurdoszobaban 1
ELLE DECOR


Márványfelületek
A márvány lehet természetes kőből vagy mesterséges anyagból nyomtatott mintával, betervezhetjük nagy formátumban vagy szeletelve, kisebb léptékben, használhatjuk csak egy falszakaszon vagy kisebb felületen, de „kitapétázhatjuk” vele az egész fürdőszobát tetőtől talpig. Mutatós enyhe vagy erős kontrasztokkal, semleges vagy élénk színekben is, főleg, ha betonnal, fával kombináljuk.

ujdmenziokafurdoszobaban 2
THE URBAN ELECTRIC

Funkciók leválasztása

Egy-egy funkció leválasztása a legtöbb esetben már nem épített falakkal történik, sokkal inkább osztott, beltéri üvegablakkal vagy üvegfallal, de különleges hatást érhetünk el például megfelelően felületkezelt rétegelt lemezzel vagy OSB lapokkal is, amelyek könnyedebben kiléphetnek a már megszokott horizontális és vertikális látványvilágból.


ujdmenziokafurdoszobaban 3 
EMILY HENDERSON

Fényben fürdő fürdők
Gyakran a fürdőben sminkelünk, itt készítjük a frizuránkat is, ezért sem mellékes, mennyi természetes fény jut be ebbe a helyiségbe. Mindegy azonban, hogy fürdőszobánknak a függőleges vagy ferde falain, esetleg mennyezetén van a nyílászáró, illetve a fényalagút vagy mindenhol egyszerre, mindegyik tökéletes megoldást eredményez.

 

ujdmenziokafurdoszobaban 4 
DEAN SCHMIDEG 

CSAPKÜLÖNLEGESSÉGEK
Az egykaros csap mellett újra reneszánszát éli a hagyományos tekerős is, függetlenül attól, hogy a falból, a pultból vagy a szaniterből ágazik ki. A megszokott króm mellett a nikkel, az arany és a színes verzió is fellelhető az üzletek kínálatában.

ujdmenziokafurdoszobaban 5 DORNBRACHT

Mosdótrend
A mosdó napjainkban akkor igazán trendi, ha vékony pult alá ültetett vagy a pultba süllyesztett, azaz pultba integrált, illetve, ha a pult anyagából készült, ily módon esetleg a pult és mosdó találkozása „láthatatlan”.

ujdmenziokafurdoszobaban 6
MARTIN GROUP

ujdmenziokafurdoszobaban 7VELUX

TOP 5 TREND

ujdmenziokafurdoszobaban 8

  • A FÜRDŐSZOBÁKBAN TERJEDŐBEN vannak a pasztellszínek, az egyre nagyobb felületen festett falak és a boltívek, a különleges áttörések az egyes funkciók leválasztásánál.
  • A 20x20-as FEHÉR CSEMPE és a terazzo burkolat továbbra is hódít, de a lambéria, a falpanel és a tapéta is terjedőben van a vizes helyiségekben. Természetesen ehhez megfelelő szellőztetőrendszer szükségeltetik.
  • A KÉNYELMÜNKET SZOLGÁLÓ, kádba tehető fa tálcák, hokedlik, sámlik, fa létrák, fapolcok is mind-mind általános kiegészítőkké kezdenek válni.
  • BETON A FALON, FÖLDÖN, MOSDÓBAN, a bútorok frontjain egyaránt divatos, de a fa vagy fautánzatú anyagok is megjelenhetnek az összes felületen, mint ahogy korábban már ez a márványról is elhangzott.
  • A SZABADON ÁLLÓ KÁD, a látszó dizájnszifon manapság már éppoly általános jelenség egy fürdőszobában, mint az egyre terjedő okos megoldások (intelligens zuhanyzó és tükör, vízálló hangszórórendszer, tévé, minibár, hűtő, USB csatlakozó stb.).

 

 

 
 
 
 
 

 


Cikkek
& ÉrdekessÉgek

Széllkapu függőkerttel, találkozóhelyekkel

A 2013-ban kezdődött Millenáris projekt befejezéseképpen megnyílt a budai Széllkapu mintegy 17 ezer négyzetméter zöldfelülettel, amely az elhanyagolt telket hivatott revitalizálni. Az új fővárosi zöldfelületen 355 előnevelt fát telepítettek, létrehoztak egy 700 négyzetméteres, vízinövényeknek otthont adó tavat, és kialakítottak egy új mélygarázst is. A 2013-ban kezdődött Millenáris projekt befejezéseképpen megnyílt a budai Széllkapu mintegy 17 ezer négyzetméter zöldfelülettel, amely az elhanyagolt telket hivatott revitalizálni. Az új fővárosi zöldfelületen 355 előnevelt fát telepítettek, létrehoztak egy 700 négyzetméteres, vízinövényeknek otthont adó tavat, és kialakítottak egy új mélygarázst is. A fenntarthatóság érdekében elsősorban honos, a városi klímát és az ökológiai adottságokat jól tűrő fákat és cserjéket, illetve úgynevezett stressztűrő évelőfajokat választva sokszínű, biodiverz környezet jött létre mintegy 17 ezer négyzetméter zöldfelülettel. A rengeteg pad, a lankás részeknek nézőtérjelleget adó ülőtámfalak és a tér tagoltsága lehetővé teszi, hogy a parkban több program is fusson egy időben, különböző helyszíneken. A sétautak három, gomba formájú, árnyat adó építményben futnak össze, tetejükön napelemekkel, így tágas, agóraszerű találkozóhely jött létre. A megnyíló kétszintes Millenáris2 mélygarázs 500 gépkocsi befogadására alkalmas, ezzel helyreállítva a terület beruházás előtti parkolóhelyszámát. Nagyobb összefüggő állomány a százötven díszcseresznye fa, amelyek cseresznyevirágzás idején különleges hangulatot árasztanak, de vannak a területen nagyobb méretű lepényfák, tölgyek, fenyők, almák, nyírek és gyertyánok is. Emellett ötvenezer évelő növény, rengeteg díszfű, nagyméretű cserje és negyvenezernél több hagymás növény színesíti a nagyközönség előtt is megnyíló parkot. A Széllkapu terveit a TSPC Mérnökiroda, Kádár Mihály és Könözsi Szilvia készítette. A park tájépítészei, Majoros Csaba és Balogh Andrea változatos domborzatú parkot terveztek. A bevásárlóközpont felé méretes függőkertet építettek, amelynek akár panorámalifttel is megközelíthető felső szintjéről kilátás nyílik a Margit körút, a Vár és a budai hegyek felé. A szemközti oldalon, a park középső traktusában elhelyezett vízfelület felé déli irányba lejtő, pihenésre alkalmas domboldalt alakítottak ki. Nem messze a tótól kapott helyett a párásító fúvókkal is felszerelt vízjáték. A színes fényekkel megvilágított, programozható vízsugarak dizájnbetonlapokból törnek elő, amelyek felületébe stilizált növény- és állatfajtákat megjelenítő grafikákat martak. {igallery id=4799|cid=1101|pid=1|type=category|children=0|showmenu=0|tags=|limit=0}

Új kilátó a Naplás-tó partján

A XVI. kerületi Naplás-tó környezetében új kilátót építtet a Pilisi Parkerdő Zrt. azzal a céllal, hogy a pesti oldali városi erdők ökológiai és turisztikai értékét fejlessze. A beruházás értékét növeli, hogy a környék az utóbbi évtizedekben ipari övezetből intenzíven alakult át lakó és pihenő övezetté. A XVI. kerületi Naplás-tó környezetében új kilátót építtet a Pilisi Parkerdő Zrt. azzal a céllal, hogy a pesti oldali városi erdők ökológiai és turisztikai értékét fejlessze. A beruházás értékét növeli, hogy a környék az utóbbi évtizedekben ipari övezetből intenzíven alakult át lakó és pihenő övezetté. A Naplás-tó Budapest legnagyobb kiterjedésű állóvize, valójában a Szilas-patak árvízvédelmi tározója Cinkota mellett, amely mára a fővárosiak egyik kedvenc pihenőhelyévé nőtte ki magát, nem mellesleg pedig színes állat- és növényvilága miatt is érdemes meglátogatni. A tó és közvetlen környezete 1997 óta természetvédelmi terület, a cinkotai parkerdővel és a Merzse-mocsárral együtt számos vízimadár fontos pihenőhelye a tavaszi és őszi madárvonulási időszakban. A kilátó megvalósítását a fővárosi Tér-Köz pályázat és a XVI. kerületi önkormányzat finanszírozása tette lehetővé, terveit a Robert Gutowski Architects készítette, a kivitelező pedig a Prédikálószéki-kilátót is építő Fitotron System Kft. A terepi munkálatok a szükséges engedélyek birtokában augusztus első hetében indultak, a várható befejezés és átadás idén ősszel lesz. A kilátó koncepciójának megfogalmazása során a helyszín adottságait figyelembe véve fontos szempont volt, hogy a kilátó a fák fölé magasodjon, ezzel teljes panorámás kilátást téve lehetővé a környékre. Ez az átalakulás az erdők funkcióját és az erdei turisztikai lehetőségeket is megváltoztatja: szerencsésen felértékelődnek, ökológiai és turisztikai szempontból egyaránt méltó helyükre kerülhetnek a főváros pesti oldalának erdőterületei. {igallery id=4799|cid=1102|pid=1|type=category|children=0|showmenu=0|tags=|limit=0}

Új Duna-híd épül

Budapesten tehermentesíteni kell a belvárost, hogy egyszerűbben és gyorsabban lehessen utazni, és hogy a kevesebb károsanyag-kibocsátásnak köszönhetően klímabarát közlekedési rendszere legyen a fővárosnak. E célt szolgálja az új dél-pesti híd, amely közvetlen összeköttetést teremt Újbuda és Csepel, valamint Ferencváros, Kispest és Kőbánya között. A tervek szerint legkésőbb 2023-ban kiírható a kivitelezői tender, majd következhet a három évig tartó építkezés. Budapesten tehermentesíteni kell a belvárost, hogy egyszerűbben és gyorsabban lehessen utazni, és hogy a kevesebb károsanyag-kibocsátásnak köszönhetően klímabarát közlekedési rendszere legyen a fővárosnak. E célt szolgálja az új dél-pesti híd, amely közvetlen összeköttetést teremt Újbuda és Csepel, valamint Ferencváros, Kispest és Kőbánya között. A tervek szerint legkésőbb 2023-ban kiírható a kivitelezői tender, majd következhet a három évig tartó építkezés. Miközben Budapest belvárosi szakaszán megközelítőleg egy kilométerenként található átkelési lehetőség, délebbre csaknem tíz kilométer választja el egymástól a Rákóczi hidat és az M0 gyűrű déli hídját, ráadásul a déli városrészek között a mai napig nincs a városhatáron belüli közvetlen összeköttetés. Csepel immár hetven éve vár arra, hogy Budapesten belül végre átkelő épüljön a budai kerületek felé. Az új Duna-híd megépítéséről 2018 decemberében határozott a kormány, s míg a Rákóczi híd építésekor a villamos vonal kiépítését csak a híd átadása után húsz évvel pótolták Újbudára, addig az új Duna-híd esetében a hídon átvezető villamos vonalat már a híddal együtt tervezteti a kormány. Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelő államtitkár szerint az új híd önmagában is 50 ezernél is több autóval csökkentheti a belváros autóforgalmát. A budai Galvani utca és a pesti Illatos út vonalában épülő híddal közvetlen villamos összeköttetés jön létre Buda, Csepel és Dél-Pest között. A tervezendő négy kilométer hosszú villamos vonal Budán a Fehérvári úti villamos pályáról leágazva a Galvani utcán át Csepelen a Weiss Manfréd útnál a H7-es HÉV-et, a Soroksári útnál a H6-os, és a Kunszentmiklós-Tass elővárosi térséget kiszolgáló 150-es vasútvonalat is keresztezve a szakaszon 5 új akadálymentes megállópárt kap. Az utazási idő rövidülésével az érintett településrészek lakói könnyebben jutnak el a szomszédos kerületbe dolgozni, tanulni vagy éppen vásárolni; a felesleges kerülők megszűnésével pedig az autók károsanyag-kibocsátása is csökken.