Konyhasziget

Kétféle háziasszony van: az egyiknek van konyhaszigete, a másik pedig még csak vágyik rá. A konyhasziget az utóbbi években hihetetlenül gyors népszerűségre tett szert, hiszen stílustól és mérettől függetlenül, ügyes tervezéssel szinte bárhová bevarázsolható. Lehet kicsi vagy nagy, lehet fix vagy mobil, kombinálhatjuk étkezőrésszel vagy elláthatjuk pusztán tároló funkcióval, tehetünk bele mosogatót, főzőlapot vagy csak előkészítő felületként szolgál, biztosak lehetünk abban, hogy konyhánk szeretett központi elemévé, fókuszpontjává válik.

konyhasziget202003 720

 

Klasszikustól az innovatívig
A klasszikus stílusú konyhaszigetek, a különleges lámpatestek, az otthonos, kedves tárgyak remek ellenpontjai a minimalizmusnak és a digitalizmusnak, ugyanis az okoskonyhák, okoskütyük egyre inkább terjedőben vannak. A modern, jól funkcionáló bútorokat pedig kétajtós kamraszekrények, látványkamrák vagy nyitott polcok egészítik ki, utóbbiakon régi konyhai eszközök, szakácskönyvek sorakoznak.

konyhasziget202003 1
EMILY HENDERSON

Elszívótrendek
A szigetek fölé tervezendő elszívók drágábbak falra szerelt társaiknál, így a szigetekbe gyakran nem a főzőlap kerül. Függetlenül azonban attól, hogy fali vagy szigetelszívónk van, egyre divatosabbak a burkolt elszívók, illetve a nehezen tisztítható, rozsdamentes acél helyett más, könnyebben takarítható fémek közül is választhatunk már.

Elszívó helyett
Szigetelszívó helyett alkalmazhatunk légtechnikát vagy a konyhánk stílusához illeszkedő ventillátorokat is, de természetesen egyszerű szellőztetéssel is kitessékelhetjük az illatokat a konyhánkból, amennyiben az ajtóval zárható, külön helyiségben van.

konyhasziget202003 2
NEOLITH

Konyhai különlegességek
A konyhaszigetből néha nem is egy, hanem kettő van, hogy az előkészítéshez és a tálaláshoz is könnyen hozzásegítsenek bennünket. Különösen divatos, ha a konyhában vagy a sziget fölött rézserpenyők, egyéb konyhai eszközök függenek. Az izgalmas, belógatott lámpatestek és falikarok szintén nagyon közkedveltek, mivel erősítik a szobahatást.

 

konyhasziget202003 4
IKEA

Vonzó részletek
Hangulatos csempék, tapéták, bevonatok, alapanyagok a konyhaszigeteken és a konyhafalakon? Színek minden felületen vagy a dekorációkban? Rusztikus gyalupad konyhaszigetek vagy a nagymama köcsögei, porcelánjai? Konzolosan lebegő pultok? Tekintélyt sugárzó márvány vagy a luxus hatást erősítő meleg árnyalatú fémek? Válasszunk bármilyen különleges vagy karakteres elemet konyhánkba, ezek mind-mind hozzásegítenek ahhoz, hogy jól érezzük magunkat sütés-főzés közben.

konyhasziget202003 5
NEOLITH

Praktikus megoldások
Mivel a felső szekrények helyét festék, tapéta vagy falburkolat veszi át, amelyekre maximum elszívó és nyitott polcok kerülnek, a konyhagépek a magas elemekbe vagy az alsó szekrényekbe kerülnek át. A konyhasziget aljára szerelt görgők segítségével mobilabbá válhat a főzés, mint valaha.

konyhasziget202003 6
NEOLITH

konyhasziget202003 3
EMILY HENDERSON

TOP 5 TREND

konyhasziget202003 7

  • A KÖRNYEZETTUDATOSSÁG továbbra is trendi és évről évre egyre fontosabbnak bizonyul. Meghatározó a fenntartható, környezetbarát elemek, újrahasznosított anyagok, természetes felületek, kézzel készített csempék, téglák, bútorok használata.
  • A ZÖLD SZÍN ALKALMAZÁSA tovább növeli a zöld gondolkodást, de a kék árnyalatok is nagyon felkapottak. Mind a zöld, mind a kék tónusok csodásan mutatnak a szintén divatos aranyszínnel kombinálva.
  • JELLEMZŐ A 2020-AS KONYHADIVATRA a fémszínek keverése, a vörös- és sárgaréz, a csiszolt nikkel használata. Az aranyszínű csapokhoz most már aranyszínű mosogatót is vásárolhatunk.
  • AZ EGYBENYITOTT NAPPALI, étkező és konyhaterekről lassan újra kezd leválni a konyha, és ismét önálló, de szobaszerű helyiséggé válik, amelyeket az okos kütyük és a LED technológia vívmányai, fénytestei egészítenek ki.
  • A MENNYEZET, MINT ÖTÖDIK FAL szintén hangsúlyossá válik. Burkolhatjuk fával, festhetjük színesre, sötétre vagy csak egyszerűen izgalmasabbá tehetjük néhány gerendával, osztással.

 

 

 


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop