Kint-bent

Itt vannak a napsütéses hónapok, végre kibújhatunk a csigaházból, és nyakunkba vehetjük a természetet, vagy legalábbis kimehetünk a kertbe, teraszra, a szabad ég alá a saját otthonunkban is. Amennyiben saját házzal, nyaralóval, kerttel rendelkezünk, sokkal több időt tölthetünk a nyugtató zöldben, de egy otthonosan kialakított teraszon, egy saját kis intim univerzumban is tökéletesen feltöltődhetünk a nap áldásos hatásának köszönhetően.

kintbent 720

 

A tökéletes terasz
A tökéletes terasz mindegy, mekkora, ha elfér rajta egy asztal két székkel és néhány növény. Ilyenkor minden esélyünk megvan rá, hogy mi nyerjük el az év erkélye díjat, de persze csak akkor, ha a kellő körültekintéssel kiválasztott alapanyagokat jó ízléssel rendezzük össze. Amennyiben azonban nagyobb terasszal rendelkezünk, nemcsak hangulatosak és szépek, hanem igazán kényelmesek és praktikusak is lehetnek bútoraink.

kintbent 1
EMILY HENDERSON

 

Árnyékolás változatosan
Pergola, napvitorla, napernyő, zsaluzia, reluxa, függönyök, textilek…, hogy csak párat említsünk a teraszok és télikertek árnyékolási lehetőségeiből, és ahogy a mellékelt ábra mutatja: színben, méretben és formában is szinte korlátlanok a lehetőségek, így az árnyékolónk tökéletes összhangba kerülhet otthonunk, kertünk, teraszunk stílusával.

kintbent 2
ZSUPI.HU

Műfű, üvegfüggöny, hangulatvilágítás…
jakuzzi, kandalló, párafüggöny és sok minden más gondoskodik arról, hogy tökéletes luxusban érezhessünk magunkat anélkül, hogy kimozdulnánk otthonról. Az igényesebb műfüvek ráadásul már megtévesztően jól utánozzák az igazi pázsitot, így annak gondozása sem vesz el a szabadidőnkből.

kintbent 3
HOSTEL THE HAT MADRID

Időjárásálló felületek
Bár kevés az igazán UV-álló és tartós alapanyag, ettől függetlenül azért akad ilyen a piaci kínálatban. Azokat az alkotóelemeket, amelyeknek nagyobb a költségvonzata, igyekezzünk ilyen termékekből összeválogatni, de amiket gyakran cserélgetünk, vásárolhatjuk a legújabb trendeknek megfelelően is.

kintbent 4
GARDEN CLUB LONDON

kintbent 5

FARROW&BALL

 

TOP 5 TREND

kintbent 6

  • AZ ELTOLHATÓ ÜVEGFÜGGÖNYÖK a függőleges találkozásoknál profil nélkül készülnek, így amikor a helyiségek szélein összegyűlnek, tökéletes átlátás, kilátás jön létre, ezáltal megsokszorozódik a térélmény is.
  • AZ ELSZÓRT KERTI FÉNYTESTEK, fényfüzérek, mécsesek, kerti kandallók világítása mind-mind kiemel egy jól megtervezett finom kertrészletet.
  • HASZNÁLJUNK SZŐNYEGET, függönyt, textillel bevont ülő- és fekvőbútorokat, tegyünk rá díszpárnákat! Öltöztessük fel bátran a tereket, ahogy a négy falon belül is tennénk.
  • LEDES NAPELEMES LAMPION, gyertya és nagyméretű mobil lámpa (amely lehet lerakó és ülőke is egyben)… ezek a kortárs kiegészítők teraszon és erkélyen.
  • A FŰSZEREK MANAPSÁG elengedhetetlen kellékei egy terasznak. Bátran kertészkedjünk, kísérletezzünk az ültetéssel, gondozással, mert nincs is jobb annál, mint a saját termesztésű növények szüretelése a főzéshez.

 

 

 
 
 
 
 

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop