Rend a lelke!

A sok éve tartó minimalizmus megtette hatását, ezért az elmúlt években sok régebbi stílus és azok ötvözete ütötte fel a fejét a lakberendezésben. Bár a minimalizmus nagyon szép, letisztult és praktikus irányzat, ugyanakkor személytelenebb is a többinél, hiszen csak egy-két kivételesen szép vagy drága tárgyat mutat meg, míg minden mást elrejt. Többek között erre született válaszként az utóbbi idők nyitott polc és nyitott gardrób őrülete, annak minden előnyével és hátrányával egyetemben.

rendalelke 720

 

A minimalizmust tovább törve a tárolóbútorok formája, anyaga és textúrája érdekesebbé vált az utóbbi időben: finoman, de megbolondulnak ezek a bútorok is. Elég, ha olyan megoldásokra gondolunk, mint amikor egy nagyméretű könyvespolc függesztetté, egy asztal tárolóvá, egy ajtó áttörtté válik, egy polc pedig különböző formákat ölt magára, legyen az kocka, létra vagy bármi más. 

rendalelke 1707 1
BOCONCEPT

rendalelke 1707 2
IKEA

A nyitott gardróbok sok előnnyel, de persze sok hátránnyal is járnak. Ha ügyesen bánunk a színekkel, formákkal és mániánk a rend, akár csodálatos műalkotássá is válnak ezek a tárolóhelyiségek vagy beugrók, zúgok. Viszont a legszebb vizuális hatás elérése sem feledtetheti el velünk, hogy az ilyen helyiségekben a tárgyakat hamar belepi a por, tehát ha erre vágyunk, érdemes szellőztetőberendezést is betervezni az otthonunkba porNOpollen szűrővel.

rendalelke 1707 3
KOMANDOR

Ha nem kerül sor szellőztetőberendezés beépítésére, egy függöny vagy üvegajtók segíthetnek a por kérdés megoldásában. Amennyiben pedig elég nagy helyiség áll rendelkezésünkre, vagy ha éppenséggel a hely nem sok, de a pakolnivalónk sem túl sok, akkor érdemes akár egy gardróbhelyiségben tartani az összes ruhánkat, cipőnket, kiegészítőt, textilneműt is. Attól sem kell félni, hogy esetleg ezek a tárolószobák újabb funkciókkal bővülnek, legyen az akár egy olvasókuckó vagy egy pihentető relaxációs sziget.

rendalelke 1707 4
HAAMMSS.COM

Nyitott polcok mindenhol
Abban az esetben, ha ezeket a polcokat, polcrendszereket nem tömjük tele tárgyakkal, hanem szépen, ízlésesen rendezzük be, és figyelünk arra is, hogy a polcokon, fakkokban és egyéb tárolórekeszekben megjelenő tárgyak színei harmonizáljanak, otthonunk bármely helyiségét megtölthetjük élettel, személyiséggel, egyediséggel. Ráadásul a tárgyakat bármikor át is rendezhetjük, ezzel folyton új és új hangulatot érve el.

rendalelke 1707 5
IKEA

Ne féljünk a nyitott polcoktól! Ne csak kamrában és könyvespolcban gondolkodjunk! Bátran tervezzük be a lakás bármely helyiségébe, legyen az akár a mosdó, a dolgozó, a konyha, a gardrób, a nappali, az étkező vagy a hálószoba.

rendalelke 1707 6
IKEA

TOP 5 TREND

rendalelke 1707 7

  • EGY FÜGGÖNY MÖGÉ BÚJTATOTT GARDRÓB vagy tároló sosem megy ki a divatból, amennyiben a függöny maga divatos.
  • A DOLGOZÓ- VAGY HOBBIASZTALT bátran tervezzük be a polcrendszerbe. Így ráadásul a sok tárgy, ami minket körülvesz munka vagy alkotás közben, még inspiráló is lehet.
  • A GARDRÓBOKRA ÁLTALÁNOSSÁGBAN nem teszünk ablakot, pedig a panorámaablakok vagy tolóajtók sosem hátrányosak, ha a ruhák természetes színéről vagy megjelenéséről van szó. Miért is ne lehetne panorámája az öltözőszobánknak, nem igaz?
  • A FÉRFI ÉS NŐI OLDAL nem kell, hogy egyforma legyen egy gardróbban. Felesleges erőltetni a szimmetriát. A helyiség így ráadásul még izgalmasabb és mozgalmasabb lesz, arról nem is beszélve, hogy praktikusabb is.
  • A SZÍNEK SZERINT, vagy színsorba rendezett ruhák és tárgyak különlegesen szép és érdekes enteriőrrészleteket eredményeznek, és nem utolsósorban segítenek az eligazodásban is.

 

 

 
 
 
 

Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop