Gesztenyelisztes körtés torta



gesztenyeliszteskortestorta 720

Hozzávalók egy 18 cm-es formához:
10 dkg gesztenyeliszt, 4 dkg zabliszt, 6 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, 2 tojás, 10 dkg vaj, 7 dkg natúr görög joghurt, 1 db körte, rizsszirup, méz ízlés szerint

A tortaformát kivajazzuk, a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztához a liszteket a cukorral és sütőporral elkeverjük, a vajat megolvasztjuk, és elkeverjük a joghurttal. A tojásokat egy keverőtálban robotgéppel kikeverjük, hozzáadjuk a tojásos joghurtot és a száraz alkotóelemeket. Az egészet jól elkeverjük és a formába öntjük.
A meghámozott körtét a nyers tészta közepébe nyomjuk, és az előmelegített sütőben 40-50 perc alatt készre sütjük, de tűpróbával mindenképpen ellenőrizzük, mielőtt kivesszük a sütőből. Akkor jó, ha semmi nem ragad a tűre. Tálalás előtt locsoljuk meg mézzel vagy rizssziruppal.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop