Hozzávalók 2 őzgerincformához:
30 dkg sárgarépa, hámozva, reszelve, 15 dkg tisztított dió, 15 dkg hántolt mandula, 4 db tojás, 20 dkg barna cukor, 1 narancs reszelt héja, 8 dkg liszt, 1 kávéskanál sütőpor, 1 evőkanál őrölt mézeskalácsfűszer-keverék, 1 teáskanál őrölt fahéj, vaj a formához A süti tetejére: 20 dkg fehércsokoládé, tört mandula, dió, aszalt gyümölcsök, kókuszschipsz
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a formákat vajjal kikenjük, a diót és mandulát ledaráljuk, a tojásokat szétválasztjuk. A lisztet öszszekeverjük a sütőporral, a fűszerekkel, a reszelt narancshéjjal. A darált diót és a mandulát összekeverjük a reszelt répával és a tojások sárgájával. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a répás és lisztes keveréket. A masszát formákba öntjük, és az előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e, ha kész, hagyjuk kihűlni, majd kivesszük a formákból. A fehér csokit vízgőz felett megolvasztjuk, ráöntjük a sütikre, a tetejét megszórjuk apróra vágott mandulával, dióval, aszalt gyümölcsökkel és kókuszchipsszel.
Hozzászólások