Fürdőszoba felújítása könnyen, gyorsan a negyediken is

Aki már lakott negyedik emeleten, pontosan tudja, milyen nehézségekkel jár a bontással járó zaj, kosz, a sitt tárolása, elszállítása, az építőanyagok mozgatása. Jó hírünk van azonban a felújítóknak: a piacon jelenlévő új építőanyagok használatával ma már nem kell, hogy szenvedést okozzon a felújítás!

A fürdőszobában a vakolat, a zuhanyfal, a WC és kád előtétfal építését ma már ki lehet váltani könnyű építőlemezzel. Ha a meglévő burkolat megfelelően tapad a falra, annak bontása nélkül is megoldható az átépítés, így sok sittől, nehéz munkától megkímélhetjük magunkat.
A Mapei építőlemeze a Mapeguard Board különböző vastagságban elérhető (7, 10, 20, 30 és 48 mm).

A különböző vastagságú lemezek felhasználására példa:

  • ahol megmarad a régi csempe, egy 7 mm-es építőlemez elegendő,
  • a WC előtétfalhoz használható a 20 mm lemez,
  • a kád oldalfalát 48 mm vastag építőpanelből alakíthatjuk ki,
  • a zuhany falához pedig 2 db 48 mm-es táblára lesz szükségünk.

A Mapeguard Board pillanatok alatt méretre szabható egy snitzerrel vagy egy körfűrésszel. Hibrid kötőanyagú ragasztóval egymáshoz rögzíthetőek a lemezek, a falra pedig egy minimum C2 -es ragasztóval (mint az Adesilex P9 ragasztó) feltehető.
A Mapeguard Board építőlemezzel készített felülettel két legyet ütünk egy csapásra: nemcsak építünk vele, de egyből a vízszigetelést is majdnem teljesen megoldottuk vele! Emellett pluszban a táblák illesztésénél Mapeguard ST szalag beépítése szükséges, ezt Mapeguard WP ragasztóba kell beágyazni.

Ezt követően már burkolhatók is a felületek, ennél gyorsabb, könnyebb megoldás jelenleg nincs a piacon egy fürdőszoba átalakításánál. A maradék anyagból pedig bátran készíthető falfülke, mosdó vagy egy kis pad is, és hogy még mi?
Annak már csak a képzeletünk szabhat határt!

Szeretne olyan tanácsot, amivel jelentős időt és pénzt spórolna meg a felújítás során? Töltse le a Mapei ingyenes e-bookjait!


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop