Fújjunk a problémára!

Mit lehet tenni, ha olyan épületrészeket kell szigetelni, amelyek nehezen elérhetőek? A problémát jelentő üregeket vagy tereket nem szabad egy legyintéssel elintézni: erre találták ki a befújható ásványgyapotot.

fujjunkaproblmara 720

Egyszerűen nagyszerű: a hagyományos tekercses vagy táblás ásványgyapot szigetelésekkel szemben, amelyek igénylik a kézi anyagmozgatást, méretre vágást és megfelelő rögzítést, az URSA ReFloc ásványgyapot termék befújással juttatható a hőszigetelni kívánt épületszerkezetbe. Az anyag nem tűzveszélyes és nem tartalmaz a rágcsálók számára kívánatos anyagot sem. A termék nemcsak remek hőszigetelő, de kiváló hangelnyelő is, ráadásul páraáteresztő, így a penész veszélye sem fenyeget.

fujjunkaproblmara 1

Egyenesen a zsákból! A szakember beletölti a szigetelőanyagot egy erre a célra kifejlesztett „befújógépbe” amely lazítja, pelyhesíti, majd csővezetékén át befújja a szigetelni kívánt szerkezetbe, s azzal maximálisan kitölti a rendelkezésre álló teret. És kész is! A szolgáltatás komplex, hiszen nincs külön anyagszállítási költség: az ásványgyapottal töltött zsákok a befújó gép kíséretében érkeznek a tett helyszínére, és azonnal beépítésre is kerülnek.

A pamacsos ásványgyapot-szigetelést padlásfödémeknél csak lazán szétterítjük a felületen – ezzel biztosítjuk a szigetelőanyag homogén elterülését, és ezzel a legoptimálisabb szigetelő hatás elérését.

fujjunkaproblmara 2

Régi házaknál a fafödémek üregei gyakran egyáltalán nem szigeteltek. Az ilyen kéz és szem elől elzárt üregekbe ennél jóval izgalmasabb, de semmivel nem bonyolultabb a szigetelőanyag bejuttatása: a gép csővezetékének végét bevezetve az üreghez vágott kis nyílásba, töltjük ki gyakorlatilag hézagmentesen a rejtett tereket. Ezzel a módszerrel réteges külső falak, beépített ferde tető és könnyűszerkezetes épületek minőségi szigetelése is elvégezhető.

A befújható szigetelés a különleges technológiának köszönhetően gyorsan beépíthető, és hulladékmentes megoldást jelent felújítás és új építés esetén is. Házunk minden szeglete megfelelő figyelmet érdemel – és hosszú távon meg is hálálja majd a gondoskodást.

További műszaki információ: Varga Tamás alkalmazástechnológus (URSA Salgótarján Zrt.)

www.ursa.hu
ursa logo

 

Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop