Fókuszban a dohányzóasztal

A kanapék után rögtön a dohányzóasztal jut eszünkbe, ha a nappalink kiegészítőiről beszélünk. Ez a bútor tökéletes hely kedvenc italainak, magazinjainak, elektronikus eszközeinek, például táblagépének vagy távirányítóinak, és a különböző díszdobozok elhelyezésére, valamint étkezhetünk rajta, illetve a lábunkat pihentethetjük televízió nézés közben.

Vannak olyanok, akik jobban szeretik, ha semmi sem áll a bútorok előtt, és csak kis asztalokat használnak, míg mások dohányzóasztalokat. A dohányzóasztalnak nagyon sok funkciója van, és számos dologra használjuk. Ez az egyik első hely, ahol sokasodnak a könyveink, rádobjuk a kulcsokat vagy fölrakjuk rá a lábakat. A megfelelő asztal kiválasztása az anyag, a méret, a forma és a jellemzők közül hatással lehet arra, hogy milyen jól funkcionál, és mennyi ideig tartjuk meg otthonunkban. Amikor elkezdjük keresni, tartsuk szem előtt, mire van szükségünk ahhoz, hogy tökéletes dohányzóasztalt kapjunk magunk és a család számára

Vásárlási szempontok

Ha a dekorációtól függően formálisabb dohányzóasztalt szeretnénk a nappaliba, a törékenyebb és kényesebb felületek, mint például az üveg jól kihasználhatók. A dolgozószobába strapabíróbb dohányzóasztalra lehet szükség, érdemes olyat keresni, amelyik rendelkezik tárolási lehetőségekkel, néhány fiókkal. Az üveglapok általában erre nem alkalmasak, könnyen karcolódnak és minden folt vagy lenyomat meglátszik a felületen. Keret nélküli üveglapoknál az éles sarkok akár balesetet is okozhatnak, különösen kisgyermekek esetén.
A dohányzóasztal gyakran a szoba központi eleme, ezért a kiválasztásánál a stílus, a méret, az anyag, a felületkezelés és a szín azok a tulajdonságok, amelyek alapján dönthetünk. Anyagok tekintetében a dohányzóasztal vásárlása során számtalan választási lehetőségünk van. A legkézenfekvőbb anyag, ami rögtön eszünkbe jut, a fa, de nem kell a fára szorítkozni: vessünk egy pillantást a szobára és a többi bútorra, hogy eldöntsük, melyik anyag nézne ki a legjobban. Az átlátszó akril és az üveg nyitottabbá teheti a kisebb helyiséget, a fém csillogásával ugyanezt a célt érjük el. Az üveg, az akril, a fém és a kő is jól mutat a modern nappaliban. A sötétebb fa, például mahagóni vagy dió, vagy az olyan anyagok, mint a márvány és a fém jól mutathat egy hagyományos bútorozású helyiségben.

A formát illetően a téglalap vagy ovális dohányzóasztal jól elhelyezhető a kisebb lakásokban. A négyzet alakú vagy kerek dohányzóasztalok remekül passzolnak a nagy ülőgarnitúrákhoz, utóbbiak biztonságosabbak a gyerekek számára, mivel nincsenek éles sarkok. Az absztrakt alakú asztalok, például a háromszög alakúak további dimenziót adnak a szoba megjelenéséhez és hangulatához, és jól illeszkednek a normál méretű kanapékhoz.

Kulcsfontosságú a méret is, hiszen a dohányzóasztalnak arányosnak kell lennie a szoba többi bútorával, különösen a kanapéval, amely előtt elhelyezik, de megjelenésében és stílusában szintén illeszkedjen a szoba étöbbi berendezéshez. A funkcionalitás szintje attól függ, hogyan, milyen célra kívánjuk igénybe venni. A hagyományos dohányzóasztal kortalan stílusú, téglalap alakú, egyszerű 4 lábas kivitelű, de soknak az a hátránya, ha nem tartozik hozzá tárolórekesz.

A hazai internetes boltokban igen sokoldalú termékkínálatból válogathatunk.


Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop