Finn elegancia a tetőn

Hát felépült végre a házunk
Új MÉASZ elnökség
Íves teraszokkal

Európában régóta ismert és kedvelt a finn iparművészet és lakáskultúra. A fizetőképes kereslet Magyarországon is egyre jobban igényli az elegáns és jó minőségű termékeket. A berendezés köré hasonló minőségű és megjelenésű épület is szükséges. Az épület megjelenését meghatározza a tető képe, mind formája, mérete, mind anyaga szempontjából. Erre ajánl egy megoldást a szintén finn Rannila terméke, az acél cserepeslemez.

 

 

A lemez horganyzott acél alapon, többrétegű, időjárásálló, színes bevonattal ellátott, cserépmintával nyomott tetőfedő anyag. Megjelenése hasonlít a természetes cseréphez, tartóssága viszont annak többszöröse.

 

Megjelenésében kétféle mintával rendelhető. A Monterrey a klasszikus forma, több színben, fényes, és matt felülettel. Ez utóbbi akár műemlék jellegű épületekhez is alkalmazható, a régi kerámia cseréphez megtévesztésig hasonló megjelenésével. A Cascade egy új, extravagáns cserépforma, különlegesen erős bevonattal.

 

A formáktól függetlenül a lemez könnyen és gyorsan szerelhető, kézi mozgatással a beépítés helyén könnyen felrakható. Ezt kis súlya teszi lehetővé, hiszen négyzetméterenként mindössze 4,5 kilogrammot nyom.
A leggyakrabban használt Monterrey típus cserépmérete úgy lett kiválasztva, hogy mérete megegyezzen a klasszikus cserépmérettel. Így a tető lécezése megegyezik a cserép alá készítendőével. A kis önsúly azonban lehetővé teszi a gerendaállások távolságának növelését, tehát jelentős faanyagot lehet megtakarítani a fedélszék elkészítése során. Nagy előnye a terméknek, hogy a tető élhosszának megfelelő hosszban, minden esetben egyedileg gyártják a lemezeket, tehát a tetőn keresztirányú toldás nincs. Ez, valamint a merevsége teszi lehetővé, hogy a lécezésen kívül semmiféle egyéb anyagot (deszkázás, fóliázás stb) nem igényel a fektetés alá. A lécezésre felfektetett lemezeket átfedésekkel egymás mellé rögzítik, az erre a célra kifejlesztett, önfúró, tömítő alátétes csavarokkal. Minden átfedett oldalon speciális vízelvezető hornyot alakítottak ki. Ez kiküszöböli a függőleges toldások esetében is a beázás veszélyét. A gerinc és az eresz szegélye mentén a mintához illeszkedő profilú tömítő elem kerül beépítésre, madarak, rovarok, vagy akár a víz ellen.
A Rannila cserepeslemez nem csak tetőfedő anyag, de kiegészítőivel együtt teljes tetőrendszer is. A gerincelemektől a különböző élvédő és szegélyező elemeken át az ereszcsatornáig a cég minden kiegészítőt – igény esetén – ugyanúgy az ország egész területén díjmentesen házhoz szállít, mint magát a lemezanyagot.
Jó tudni, hogy a tetőfedő anyagokon kívül, kis és nagy ipari, kereskedelmi épületek, csarnokok burkolására alkalmas trapézlemezek, hőszigetelő szerkezetek, szendvicspanelek is bővítik a választékot. Különlegesség az elegáns, acél homlokzatburkolati rendszer. A budapesti központi iroda munkatársai gyors, díjmentes árajánlatot, gazdaságos anyagfelhasználási javaslatot, kivitelezési segítséget nyújtanak a vásárlóknak. A cég gyors elérhetőségét az országszerte működő viszonteladói, cégképviseltei hálózat biztosítja, de mindenki fordulhat közvetlenül a központi irodához is.

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop