Fiatalos és lendületes

Kifinomult tervezői gesztusok jelennek meg a csöppnyi pesti lakásban, amelynek minden részlete átlátható, precízen kidolgozott. A játékosság és kellem jó hangulatot teremt, ami kicsiny tér esetén elengedhetetlen.

fiataloseslenduletes 720

Vendéglátóink újonnan vásárolt ötven négyzetméteres ingatlanuk felosztásából alakították ki ezt a kisméretű, 25 négyzetméteres lakást. Az volt a céljuk, hogy egy olyan otthont nyerjenek, amely jól felszerelt, praktikus, és tökéletesen megfelel egy fiatal párnak, akik közös életük kezdetét Budapesten képzelik el. Nyári Atilla belsőépítész és lakberendező felesége, Makrai Fanni az eredeti térfelosztást újrafogalmazta. A lakás nappalija, amely egy légterű az étkezővel, közvetlenül a gangról nyílik. A nagyméretű ablakoknak és a lakás tájolásának köszönhetően a szoba kifejezetten világos, de ezt az adottságot még megemelték azzal, hogy fehér keretbe ágyazták az enteriőrt. A jól átgondolt és nagyvonalú térhasználat, az üvegfelületek könnyed alkalmazása és a modern bútorok jól illeszkednek egy dinamikus, mindig aktív nagyvárosi fiatal mindennapjaihoz. A hangulat kifejezetten skandináv jellegű: a kisméretű, könnyűszerkezetes, formatervezett bútorok, a meleg fények, a puha kiegészítők jól hozzák az északi otthonokra oly annyira jellemző stílust.

Az étkező játékosságát a részletek adják: a műanyag, fa kombinációjú, retro stílusú székek és az egyszerű, körlapos asztal kitűnő választás volt, mert könnyen körüljárható, és nem foglal sok helyet. A fiatalos konyha szépen elválik a tértől, az egyszerű frontokkal, fekete fogantyúkkal jól alkalmazkodik a tér látványához. A kisméretű, könnyen tisztítható csempék, a világítás, a teljes felszereltség minden igényt kielégít, amire egy háziasszonynak csak szüksége lehet. Ügyes megoldás a nagyméretű pöttyös tapéta. Önmagában is vidám és látványos, de egyéb funkciója is van, hiszen funkcióváltást is mutat: átvezeti a tekintetet a nappaliból a hálórészbe. A hálófülkét az egykori lichthof helyén alakították ki, és szó szerint csak egy alvófülke, ám az ágy faltól falig tart, kifejezetten kényelmes két főnek is. Fanni a csíkos és a pöttyös tapéták variálásával, a fekete-fehérrel, az ágy fölött áthúzott égőkkel olyan helyet alakított ki, amely pazar látványával felülírja a tér adottságait, a tárolókkal kombinálva pedig a szekrény funkcióját is ellátja. Az egyetlen szeparált helyiség a fürdőé. A fehér színt itt is következetesen alkalmazták, akárcsak a kisméretű bútorokat és a fényes csempéket. A szépség, a fiatalosság itt is karöltve jár egymással, miközben az otthonosság, a melegség, az élet szeretetének érzését közvetíti.

  

A házaspár közös projektjein Atilla az alaprajzi és műszaki kialakításért felel, míg Fanni a hangulatokért, színekért, a bútorozásban azonban mindent együtt találnak ki, hogy funkcionálisan tökéletes legyen a térkihasználás.

fiataloseslenduletes portre

Nyári Atilla belsőépítész
Makrai Fanni lakberendező


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop