Fényjáték

Otthonunk színei és tárgyai a fények által kelnek életre. Ha nincs világosság, nincs térhatás, nincs melegség, nincs otthonosság. A fény különböző anyagokkal, textúrákkal és színekkel kombinálva végtelen lehetőséget eredményez, így mindenki megtalálhatja a kedvére való párosítást. Akár a visszafogott semleges enteriőrök, akár a színkavalkád felé húz a szívünk, mindenképpen érdemes és kell a természetes és mesterséges fényekkel játszani, és ha kitaláltuk a legjobb variációt, jöhet a jól megérdemelt pihenés és szórakozás a négy fal között.

CASAMANCE

JUB

Résfények, csíkfények
A bútorokba és gipszkarton álmennyezetekbe süllyesztett szpotok és vonalmenti fények változatlanul hódítanak a lakberendezésben. Bár sokan szeretik, ha a bútorok lábazatában, a pultok alatt és a fiókokban is fények vannak, ráadásul még színváltósak és dimmelhetők is, mint mindenkor, alkalmazzuk a kevesebb több elvet.

JUB

Sötét terek
A sötét falszínek kívánják a nagy üvegfelületeket, vagy az ügyesen megtervezett mesterséges fényforrások praktikus elhelyezését. A fugamentes burkolatok, az erős kontrasztok, a padlótól födémig végig nyitott falfelületek, vagy a födém alatt végigfutó nyílászárók, illetve a különböző síkváltások mentén található vonalmenti fények mind-mind hozzájárulnak a sötét terek barátságosabbá tételéhez.

FARROW & BALL

Kevés lámpa, sok üvegfelület
A természetes fényt csak számos erős fényforrással pótolhatjuk, így sokan napközben megelégszenek a homlokzati és tetőn található nyílászárók és fénycsövek nyújtotta fénnyel, este pedig néhány fényforrással kellemesen otthonos környezetet teremtenek maguk és családjuk köré. Függönyökkel árnyékolni a nagy melegben még mindig környezettudatosabb, mint égetni sok-sok izzót.

CLARKE & CLARKE

Természetes anyagok
Az egészséges otthon jegyében a rattan és fonott lámpák, a rizspapír lámpaburák töretlen népszerűségnek örvendenek, mint ahogy a rájuk rímelő természetes lakástextilek, kisbútorok, burkolatok és dekorációk is.

IKEA

Dekoratív megoldások
A fényfüzérek, a földig érő lámpák, az ékszerszerű lámpatestek, a régi fényforrásokat utánzó világítótestek egyaránt varázslatossá öltöztetik a tereket. A tárgyak, bútorok ellebegtetése vonalmenti fényekkel, a dekorációk megvilágítása helyi fényekkel, az egyes terek leválasztása földig érő fénytestekkel, illetve a különböző színállású és erősségű fények ügyes összehangolása felöltöztet minden helyiséget.

KARE

MARAND-NATURALIICONCEPT STORE

Hangulatfokozás
A letisztult színek és bútorok nyújtotta összképbe remekül illenek a különleges formájú, az eltúlzott méretű, a sorolt, illetve a szoborszerű fényforrások. Ezek lehetnek sok apró vagy kevés nagyobb elemből betervezve, egy a lényeg, hogy felkeltsék a figyelmet, és fókuszponttá váljanak egy-egy helyiségben. Ráadásul egy szép lámpa lekapcsolt állapotában is dekoratív.

ARTE

Apró fények
A fonott vagy kovácsolt, kézzel készült lámpaburák nem egy nagy, hanem sok apró fényt szórnak szét, és különböző mintákat rajzolnak a térben. Persze ezt a típust csak azoknak érdemes alkalmazni, akiket ez megnyugtat, feltölt, hiszen sokan ódzkodnak a mintáktól, mintázott felületektől.

CAMENGO

Top 5 trend

 • Többnyire az étkezőasztal fölé, középre szokás betervezni a csillárt, de ha az ablak mellé helyezzük az asztalt, akkor aszimmetrikusan is tehetjük a lámpát, és a háttérben egy faliképpel, tükörrel, bútorral egyensúlyozzuk ki a teret.
 • A szpotokból az egy darabos verziók már kevéssé trendik. Érdemes egy vájatba soroltan, csoportosítva betervezni, és ezt a vájatot akár a mennyezettől elütő színnel is kifesthetjük.
 • Az ágyak mellé az éjjeli lámpákat nem kell feltétlenül az éjjeliszekrényre tenni, hanem nagyobb verzióban a földre is állíthatjuk.
 • A lámpa nem csak bolti lehet! Kimondottan trendi most az egyedileg összeállított lámpatest, ahol mi hangolhatjuk össze enteriőrünkkel a mennyezeti rózsát, az elektromos kábelt, a foglalatot, a lámpaburát és az izzót is.
 • Különleges atmoszférát biztosítanak a térnek a 2500-3500 Kelvin tartományban világító sárgás, melegfehér fények, így, aki kimondottan otthonos hangulatra vágyik, ezt az értéket válassza vásárláskor. Érdemes tudni azt is, hogy az 5100 Kelvin feletti érték ezzel ellentétben a hideg, kékes árnyalatú fényt jelenti.

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
  0
  Az Ön Kosara
  Your cart is emptyReturn to Shop