Érvek az otthoni energiatároló mellett

Az igazán napos időjárás beköszöntével örülhetnek azok, akik otthonában napelemrendszer üzemel. A napsütéses órák kihasználásával a háztartás energiaszükségletének akár 75 százalékát is fedezni lehet, ám ehhez mindenképpen szükség van otthoni energiatároló telepítésére. Miért szükséges és miként működik?

otthoni-energiatárolo

Miután a napelemrendszer közvetlenül a napsugárzásból nyer energiát, érthető módon esténként, valamint a kevéssé napos- késő őszi, téli időszakokban nem tudja megfelelően ellátni otthonunkat. Másrészt viszont a meleg nyári napokon sokkal több energiát termelnek a napelemek, mint amennyit a háztartás a mindennapjaink során felhasználna. Mindkét oldalról fontossá válik tehát az energiatárolás kérdése, hiszen a megtermelt plusz energia máskülönben pocsékba menne, napsütés híján pedig nem tudnánk kihasználni a telepített napelemrendszert, ami anyagi megfontolásból is gondot jelenthet. Itt jön képbe megoldásként az otthoni energiatároló, ami mindkét problémára választ kínál, és optimális energiaellátást biztosít a háztartás számára.

Az energiahatékonysági megoldások szempontjából tehát abszolút elérhető, a befektetett összeg pedig akár 1-3 év alatt megtérülhet, emellett még komfortérzetünket sem befolyásolja, minden épp úgy tud működni, mint a jól megszokott, hálózatról működtetett rendszerrel.

Miként működik az otthoni energiatároló?

Az otthoni energiatároló képes a megtermelt többletenergiát eltárolni mindaddig, amig teljes mértékben fel nem tudjuk használni. A tárolókat közvetlenül a napelemrendszerre kell csatlakoztatni, hogy többlettermelés esetén a rendszer ne a hálózatba, hanem a tárolókba tudja tölteni a napenergiát. Az itt tárolt energia azután rendelkezésünkre áll a szükséges időszakban, hosszú távon tehát stabilitást és jelentős költségcsökkentést eredményez. Óriási előnye továbbá, hogy az eltárolt energia egy váratlan áramszünet esetén is megoldást kínál, így nem kell aggódnunk a kieséssel járó kellemetlenségek miatt. Az otthoni energiatároló tehát stabil belső hálózatot képes kialakítani a háztartásban, ami egyúttal a napelemrendszer megtérülését is jelentősen felgyorsítja.

Nem is csoda, hogy éppen az ilyen energiahatékonysági megoldások miatt terjednek el egyre inkább az otthoni energiatárolók, nem beszélve arról, hogy a korábbi szaldós elszámolás megszűnésével égetően szükségessé is vált az energiatermelés optimalizálása. A napelem fenntartható és költségekben is előnyös rendszer, ami minden háztartás javára válhat.


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop