Érdemes-e OLED televíziót beszerezni LED helyett?

Kényelmesebb és olcsóbb
Honeywell kutatás fűtési szokásainkról
Légkondi helyett szigetelés

Televízió vásárlásakor akár LED vagy OLED a termék, több szempontot is figyelembe kell venni, elsőként azt kell eldöntenünk, hogy hagyományos televíziózásra, filmnézésre vagy játékra szeretnénk-e használni a készüléket. Egy biztos, a prémiumkategóriás okostévék szinte minden igényt kielégítenek. Cikkünk az LG OLED modelljének néhány előnyét mutatja be, amely hosszabb távon hozzájárul a családi szórakozáshoz.

erdemeseoledteleviziotbeszer 720

A legfontosabb előnyök
A technológia folyamatosan fejlődik, és egyre gyorsabban jönnek ki az újabb televíziómodellek, ezért jól meg kell gondolni, hogy milyen típust választunk. Az LG OLED okoskészülékét hozzávetőlegesen 800 ezer forintos áron szerezhetjük be a hazai online boltokban. Nézzünk néhány pozitív tulajdonságot:

  • fantasztikus kontraszt és szín,
  • rengeteg csatlakozási lehetőség, köztük Apple AirPlay
  • sok játékfunkció
  • alacsony bemeneti késleltetés.

Milyen televízió az OLED?
Az Organic Light-Emitting Diode, vagyis a szerves fénykibocsátó dióda millió úgynevezett „Self-Lit” képpontot foglal magában, amelyek ki- és bekapcsolhatóak, ezzel elősegítve az optimális fekete és a végtelen kontraszt megjelenítését. A fekete ebben az esetben sokkal szebb, mint a LED tévék esetében.
Az LG régóta lenyűgözi az embereket a készülékeivel, az új modell pedig az eddigi legjobb teljesítményt nyújtja. Remek kontrasztot, lenyűgözően széles és pontos színeket, erős hangot és kiváló játékképességeket kínál. Az OLED televíziókra jellemző módon gyönyörű és visszafogott kialakítású. A tévének egyáltalán nincs előlapja, csak egy vékony, szürke fém szegély a képernyő széle mentén. A fém hátlapos OLED panel kevesebb, mint negyed hüvelyk vastagságú, bár egy hüvelyk vastag műanyag burkolat emelkedik ki a tévé hátoldalának alsó felén, hogy az összes elektronikát megtartsa.
A berendezés jobb hátsó részén található, rögzített tápkábeltől eltekintve minden csatlakozás a bal oldalra került. Három HDMI port és egy USB port bal oldali felülettel, míg egy negyedik HDMI port, további két USB port, optikai és koaxiális hangkimenet, egy RS-232C koaxiális csatlakozó, valamint az Ethernet port és egy antenna-/kábelcsatlakozó közvetlenül hátul található.

Távirányító helyett Magic Remote, gyors csatlakozás az internethez
A Magic Remote tartozék egy hosszú, vékony, enyhén ívelt fekete „pálca”, amely mozgásérzékelőkkel rendelkezik, hogy irányítsa a képernyőn megjelenő kurzort, mint egy egér. Egy nagy, kör alakú navigációs panel kattintható görgetőkerékkel közvetlenül a távirányító közepe alatt helyezkedik el. A számbillentyűzet, valamint a hangerő és a csatorna kezelőgombjai a navigációs pad felett érhetők el, míg négy színes gomb, az Amazon Prime Video, a Disney+, a Netflix és az LG Channels külön szolgáltatási gombjai.
Az LG a saját webOS TV felületét használja a csatlakoztatott funkciókhoz, és bár nem rendelkezik a legszélesebb alkalmazási választékkal, a legtöbb streaming szolgáltatás mégis itt található, például az Amazon Prime Video, az Apple TV, a Disney+, a Hulu, a Netflix és a Youtube. Az iOS platformról vagy a Mac-ről is streamelhetünk tartalmat az Apple AirPlay segítségével, vagy egy kompatibilis Android-eszközről az LG ThinQ alkalmazással. Régiótól függően érhetők el a szolgáltatások, valamint a legtöbbjükhöz előfizetésre van szükség! Ilyen nem volt a korábbi LED tévé típusoknál.

Erős hang- és játéküzemmód a televízión
A tévékészülékek hangszórói gyakran utógondolatnak tűnnek, de a modell 40 wattos hangszórórendszert használ, amely két elülső és két lefelé irányuló részből áll, és kompatibilis a Dolby Atmos surround hangzással. Az LG AI Sound Pro hangfeldolgozásával is rendelkezik, amely sokkal nagyobb hangteret hoz létre, mint a LED tévéknél. Az erős hangzás mellett a televízió játékfunkcióiról sem szabad megfeledkezni. A tévé 120 Hz-es frissítési gyakorisága mellett változó frissítési frekvenciát (VRR) és automatikus alacsony késleltetési módot (ALLM) kínál, valamint AMD FreeSync Premium és Nvidia G-Sync kompatibilis technológiákat. Mindezek az úgynevezett Game Optimizer képmódban és egy külön Game Optimizer menüben állíthatók be.

Nyitókép forrása: pixabay.com

 

 

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop