Építsen családi házat környezettudatosan!

Outdoor-otthonok modern árnyékolói, pergolái
Lélegzik-e a fal?
Dekorációs burkolatok

Az Ytong Lambda falazóelemek alkalmazásával a kiegészítő hőszigetelések idő és költség vonzata megtakarítható.

2022. július 1-jétől lépnek életbe az új épületenergetikai követelmények. A jogszabály szerint a 7/2006 TNM rendelet 6. mellékletében szereplő legalább „közel nulla energiaigényű” tanúsítással kell rendelkeznie az épületnek, vagyis az energiafelhasználása 81–100 kWh/m² évente, amiben a megújuló energia részaránya minimum 25 százalék. A Zöld Otthon Program (ZOP) a legalább BB energetikai besorolású, és legfeljebb 90 kWh/m²/év primer energiaigényű új lakóingatlanokra terjed ki. Az épülethatároló szerkezet követelményértékeire vonatkozóan idén nincs változás, így a 2018-ban szigorodott hőátbocsátási tényező követelményszáma marad U=0,24 W/m²K.

Az Ytong pórusbeton ma már a „fehér tégla” szinonima kifejezéseként szerepel. Egyedüli falazóelemként rendelkezik „Környezetbarát Védjegy” tanúsítvánnyal, amelyben a hazai független intézet szavatolja, hogy a termék megfelel a meghatározott környezetvédelmi követelményeknek. Továbbá optimális nyomószilárdságú, A1-es tűzvédelmi osztályba sorolt, nem éghető minőségi falazóanyag. A számos érv mellett ráadásul az Ytong Lambda termékek alkalmazásával egyrétegű, alacsony energiaigényű családi házak valósíthatók meg, kiegészítő hőszigetelés nélkül, ami ezekben az alapanyag- és munkaerőhiányos időkben roppant nagy előny.

Az Ytong Lambda 37,5 cm termék használatával a követelményekhez képest is magasabb hőszigetelő képességű falakat (U=0,22 W/m²K) építünk úgy, hogy eközben nem generálunk – esetleg nem átgondolt kiegészítő hőszigetelés beépítésével – páratechnikai problémákat sem. A vállalat fontos stratégiai jellemzője, hogy folyamatosan felméri az aktuális piaci igényeket, és ennek megfelelően reagál. Innovációs termékfejlesztés és gyártásoptimalizálás eredményeként kibővült az Ytong Lambda termékek szortimentje egy 45 cm elemvastagsággal. Az Ytong Lambda 45 cm egyrétegű, energiahatékony falszerkezet növeli a beruházás értékét, hisz már idén megfelel a jövő évre tervezett szigorodó energetikai előírásoknak (U=0,19 W//m²K). Az Ytong Lambda 50 cm széles elemeivel már a passzívházak mutatóihoz közelítő (U=0,16 W/m²K) hőszigetelő képességű falazatok építhetők egyetlen munkafolyamattal.

Így, az innovatív termék alkalmazása hosszútávon fenntartható és értékálló befektetést biztosít.

  • Ytong Lambda 37,5 cm      U=0,22 W/m²K
  • Ytong Lambda 45 cm         U=0,19 W/m²K
  • Ytong Lambda 50 cm         U=0,16 W/m²K

Bővebben: https://www.xella.hu/hu_HU/Ytong-marka-oldal

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop