Ősszel érdemes balatoni házat venni

A balatoni ingatlanpiacon 2006 óta szinte töretlen az érdeklődés. Az ingatlanvásárlásra több okból is a turisztikai szezon lezárulását követő időszak alkalmas – derül ki az Otthon Centrum tanulmányából.

 

balaton

 

A balatoni ingatlant vásárlók nagy része a fővárosból, illetve más nagy városokból érkezik. Külföldi vevők között magas a magyar származásúak aránya, akik jó részt Hollandiából, Szlovákiából, Norvégiából, Németországból érkeznek, de többségben a belföldi, magyar lakosok vannak a vásárlók között. „Új szegmens jelent meg a keresleti oldalon: a céges üdülőket vásároló cégek, cégvezetők.” – mondta el Simon Amarilla, az Otthon Centrum balatoni franchise partnere. – „Õk az ingatlant egyrészt befektetésként vásárolják, másrészt személyes juttatásként saját maguknak és alkalmazottaiknak üdülési lehetőséget biztosítanak általa.

A balatoni ingatlanok esetében is az egyik kulcskérdés az elhelyezkedés. Balaton egyik legkedveltebb részén, Siófokon a Balaton part és a vasút között lévő telkekért a vevők akár 20-30 millió forintot is hajlandóak kifizetni, de a vasúti sínektől délre eső telkeket már csak 10-14 milliós értékig keresnek. Siófok belvárosában 10-15 millió forintot áldoznak a vásárlók egy társasházi lakásra, addig a víz közelében épült új vagy újszerű apartmanokért, társasházi lakásokért már 30-35 millió forintot is készek kifizetni. A vízparti lakások közül kevés az eladó, ezek négyzetméterára négyszáz-hatszázezer forint körül mozog.


Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop