Veszélyben a távhő áfájának csökkentése

A távhő áfája csak akkor csökken, ha a költségvetésben marad rá keret, de ez csak a módosító javaslatok elfogadása után derül ki – nyilatkozta a Kossuth Rádiónak Oszkó Péter pénzügyminiszter.

 

 

A kórházakkal való megállapodás csökkentette költségvetési tartalékok összegét, ez pedig érinthet bizonyos tervezett intézkedéseket, és akár a távhő áfájának tervezett csökkentése is veszélybe kerülhet – mondta el a tárcavezető. Tudomásul kell venni, hogy a költségvetés rendkívül feszes, nincs mozgástere, ha valahova pénzt akarunk adni, ahhoz máshonnan kell elvenni – hangsúlyozta Oszkó Péter. A módosító javaslatok feldolgozása most folyik, csak ez után lehet érdemben beszélni arról, mennyi tartalék is maradhat pontosan a költségvetésben.

Oszkó Péter nevetséges tartja azokat a vádakat, hogy a költségvetés a jövő év első felére kifullad, elfogynak a pénzek. Ez egy takarékos, fegyelmezett, stabilitást adó büdzsé, amely 2011-re, de akár már 2010 második felére növekedési pályára állíthatja a magyar gazdaságot – tette hozzá, kiemelve azt is, hogy az uniós forrásoknak köszönhetően még soha ekkora összeg gazdaságélénkítésre nem állt rendelkezésre.


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop