5 tipp: Mitől jó egy tető?

Hogyan igazodjunk el a tetőgyártók tengerében? Pénztárcánk határt szabhat álmainknak, de alább felfedjük, mi az, amiben szerintünk semmiképp sem szabad kompromisszumot kötni. Olvassa el 5 tippünket, hogy 10-20 év múlva is úgy érezze, jó cserét csinált!

 

05

 

1. Eső előtt köpönyeg: 100% vihar- és vízállóság 

Május első hétvégéjén is az időjárási szélsőségeké volt a főszerep, és a globális éghajlatváltozás szakemberei szerint ez évről évre csak rosszabbodik majd. Takarékosabb előre gondoskodni a ház és a család védelméről, mint számba venni egy orkánerejű szélvihar, vagy tojásnagyságú jégverés tetőben okozott kárait. Kérjen tanácsot és bizonyítékokat is arra vonatkozóan a tetőfedőktől, hogy a megvásárolandó tetőfedő anyag képes-e sértetlenül és beázás mentesen átvészelni az extrém időjárási körülményeket, beleértve például a vihar esetén akár vízszintesen verő esőt is. Nézze meg, hogyan rögzítik 8 ponton, orrirányból ezeket a tetőelemeket azért, hogy akár még a 180 km/h-ás sebességgel tomboló vihart is kibírja! 

2. Könnyű + erős tető = spórolás + időtállóság

Ha pala- vagy bitumenes zsindellyel fedett a ház, a felújításhoz célszerű könnyű héjazatot választani, hiszen így többnyire a meglévő tetőszerkezet megerősítésére már nem kell költenünk. Viszont könnyű héjazat esetén le kell mondanunk arról, hogy egyúttal erős is legyen a tető? Korántsem: szerencsére tévhit, hogy a könnyű tetőt elfújja a szél. Létezik olyan pillekönnyű tető, amely a hagyományos cserepeknél hétszer könnyebb, ugyanakkor rendkívül strapabíró: még 2 m-es hóterhet követően sem tapasztaltak deformációt rajta. Tetőfelújítás esetén a könnyű tető választása ráadásul nemcsak pénz, de jelentős időmegtakarítást is eredményez.

3. A hosszú élet titka: a garancia!

Az időtálló tető nemcsak anyagi, hanem kényelmi szempont is. Ki szeret 10-20 évenként tetőfelújításra költeni, vagy a vihar okozta károk kijavításának megszervezésével foglalkozni csak azért, mert nem a megfelelő minőségű tetőfedő anyagot választotta? Kiváló megoldás azonban a GERARD alucink ötvözettel bevont acéllemeze, mely extrém korrózióálló, így például 9-szer hosszabb élettartamot nyújt, mint más acél alapanyagú tetőfedő anyagok tiszta cink bevonata. A tetőelemek felületén lévő Új-Zélandról származó kőzúzalék bevonat jelentősen csökkenti az eső kopogásának zaját, és a színek kopása több tíz év után is elhanyagolható, köszönhetően a természetes, festékanyagot nem tartalmazó kőzúzaléknak. Fentiek miatt a gyártó, könnyedén nyújt 50 év garanciát időjárás- és korrózióállóságra. 

4. A szomszéd tetője mindig szebb?

Az esztétika a legszubjektívabb szempont: a szép nő pontos definícióját éppúgy lehetetlen meghatározni, mint az esztétikus tető konkrét fogalmát leírni. Fontos tényező lehet viszont a választható színek és formák sokszínűsége, illetve a tető egyedisége. A GERARD tetők eleganciáját sokan azért is választották, mert a szomszéd tetőjébe szerettek bele, hiszen különleges megjelenése kiemeli a házat az utcaképből.

5. A türelem akciót terem: akár 30%-ot is spórolhat

A magyarországi építőipari piac különösen ár érzékeny. Nem mindegy tehát, mennyit fizetünk az áhított gyönyörű és tartós tetőnkért. Vadásszon a neten az akciókra: a tavasz erre különösen alkalmas időszak. Jó esetben akár 30%-ot is megtakaríthat például a világújdonság GERARD Diamant tetővel.

Az Ön tetője vajon elég jó? Tudjon meg többet a GERARD 20 éves születésnapi akciójáról, és a május legyen az Ön házának is ünnep!

01

 

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop