Látványos, trendi, „égnéző” tetőtéri ablakok

Egy tetőtér felújítása és az azzal járó kellemetlenségek mindig a kitűzött határidők rovására mennek. A mostani lakásfelújítási támogatások talán kellő motivációt adnak, hogy ne halogassuk tovább a munkálatokat. A tetőtér esztétikai megújulása mellett az energiamegtakarításra is érdemes gondot fordítani. A korszerűtlen tetőablakok cseréje így nem elhanyagolható, és a Roto-val mindenhová az oda legjobban passzoló ablak kerülhet.

latvanyostrendiegnezoablak 720

A tetőtér kényes pontja lehet otthonunknak, amelynek kialakításánál, átépítésénél, felújításánál több szempontot kell figyelembe vennünk. Sokan a tetőtér hallatán egy sötét, kényelmetlen helyet képzelnek el, ami nyáron túl meleg, télen pedig hideg. Mások számára viszont lehet bensőséges hely, ami biztonságot nyújt. A tetőtérrel kapcsolatos negatív prekoncepciók a régi, az energiatakarékosságot kevéssé figyelembe vevő és mára korszerűtlennek tűnő kialakításnak tudhatók be, amit felújítással és a tetőtéri ablakokkal könnyen orvosolhatunk. Egy kis ötleteséggel és kellő tervezéssel otthonunk kedvenc részévé is válhat ez a tér. A fény mindebben fontos szerepet játszik, és kalibrálása, illetve a megfelelő ablakméret kiválasztása eltérő lehet, általa más megvilágításba kerül a fürdőszoba, a hálószoba vagy éppen a gyerekszoba. A komfortos és otthonos tetőtér kialakításához megmutatjuk milyen ablakokat érdemes beépíteni.

Áradjon a fény, és legyen még nagyobb a tér!
A nappali az egyik legforgalmasabb tere a háznak, ha tetőtéri, akkor az oldalfalakat metsző, lefelé tartó tetősík a szűkösség érzetét keltheti. Nem kell nagy átalakításra gondolni, hogy feloldjuk ezt a problémát: a térdfalas ablak tökéletes megoldás, amely felfelé és oldalirányba is kinyitja a teret. A nappali vagy akár a hálószoba is tágasabb lesz, és sokkal több fényt is kapunk, mint egy hagyományos ablakkal. Nemcsak praktikus, de exkluzív megjelenést is ad, és egészen különleges atmoszférát teremt a padló szintjétől egészen a mennyezetig érő fény, amely reggelente éri a szobát – akadálytalan kilátást biztosítva a külvilágra.

latvanyostrendiegnezoablak 1
Csempéken csillanó fény
A fürdőszobában a természetes fény nem éppen megszokott, de ha a helyiség a tetőtérben helyezkedik el, ez is lehet világos. A fénymennyiség az ablakok méretével, illetve rolókkal szabályozható, de több tetőtéri ablak is elhelyezhető egymás mellé, fölé, így egy éjszakai fürdőzés a csillagok alatt igazán meghitt hangulatot ígér. A fürdőszobában lévő ablakok másik előnye, hogy biztosítják a megfelelő levegőminőséget, ha túlságosan sok pára képződne. A kisméretű fürdőszobákba érdemes felnyíló nyitásmódú modellt választani, mert így szellőztetéskor sem vesz el tőlünk hasznos helyet az ablak, de lehet résszellőzővel ellátott ablakokban is gondolkodni. Ezek a praktikus elemek akár automatizáltan motorral, gombnyomással is vezérelhetők, így amellett hogy esztétikusak, még hasznosak is.

latvanyostrendiegnezoablak 2
Tetőtéri ablakok a gyerekszobában – biztonságosan
Izgalmasak lehetnek a gyerekszobában az „égnéző” ablakok: a csillagos ég látványa, vagy rossz időben a paplan alatt az esőcseppek kopogása nagyon hangulatos. Míg a gyerekeknek öröm, a szülők számára aggodalomra adhatnak okot a tetőtéri ablakok, de a Roto-val az ilyen gyerekszoba is biztonságos. A szülők általában a kilincsek miatt aggódnak, de számos megoldás létezik a kalandvágyó gyerekek védelmére. A Roto egyes modelljeinél a nyitás rejtett motorok segítségével történik, amit kapcsolóval vagy távirányítóval akár okostelefonról is irányíthatunk, de léteznek kulccsal zárható modellek is a tökéletes biztonság érdekében.

A helyiségek méretétől, elosztásától függően látványos és hasznos megoldásokat kínál a Roto akár nagyobb méretű vagy térdfalig – nappaliban akár a padlószintig – érő ablakokkal, amelyek bőséges megvilágítást biztosítanak minden irányból.

További információk a Roto oldalán!

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop