Szellőztetési megoldások az új TNM rendelet alapján

Az épületek energetikai jellemzőiről szóló 7/2006. (V. 24.) TNM rendelet legfrissebb módosítása érvénybe lépett, és benne változott az épületek szellőztetésére vonatkozó rész is.

szelloztetesimegoldasokazujtnm 720

A Helios – mint az egyik vezető európai szellőzéstechnikai cég – széles portfoliójában természetesen az új változtatásoknak megfelelő berendezések és rendszerek is elérhetőek. A rendelet által preferált hővisszanyerős rendszerek között decentrális és központi gépes megoldásaink is elérhetők.
A legkomfortosabb, legtakarékosabb a központi gépes hővisszanyerős Helios KWL® rendszerünk, teljes körű megoldás, amelyben szériakivitelben megtalálható a rendelet által előírt páravezérlés, sőt, további külső érzékelőkkel is kibővíthető. A központi gépben található por- és pollenszűrők, illetve legújabban aktívszenes szűrők segítenek az egészséges belső klíma fenntartásában.
szelloztetesimegoldasokazujtnm 2
A csövek nélküli decentrális, de hővisszanyeréssel is rendelkező szellőztető megoldásunk a Helios EcoVent Verso készülék, amely falba rejtett kifúvással is beépíthető. A lakóhelyiségek szellőztetése így energiatakarékosan, a használt levegő hőjét visszanyerve valósul meg. Hibrid üzemhez, az elszíváshoz a többszörös díjnyertes Helios M1 vagy a társasházakban legtöbbet használt Helios ELS típusaiból választhatunk az igényeknek megfelelően.
szelloztetesimegoldasokazujtnm 1
A TNM rendeletben megadott központi elszívásos rendszer egy családi ház esetében jelentheti a fürdőszoba és a vécé elszívására felszerelt Helios ELS kisventilátort, amely a fürdőszoba oldalcsatlakozóján a vécéhelyiséget szellőzteti. Igény szerint rendelhető beépített páratartalom érzékelőt tartalmazó típussal, amely opcionálisan elindítható egy a hálószobában vagy nappaliban felszerelt CO2 érzékelőről, a vécé villanykapcsolójáról is – a rendeletnek megfelelően. A Helios ELS ventilátorai akár társasházi közös felszállós rendszerben is biztosíthatják az elszívásos szellőztetést, a TÜV által tanúsított és folyamatosan ellenőrzött légtömörségű visszacsapó szelepének és magas nyomásteljesítményének köszönhetően. Az energiatakarékosság oldaláról sem lehet panasz, a legkorszerűbb változatok EC motorral mindössze 6W fogyasztással rendelkeznek. Természetesen a szellőztető rendszer szükséges része a már fent is említett légbeeresztő megoldások egyike.
szelloztetesimegoldasokazujtnm 3
Legyen szó családi házakról vagy társasházi lakásokról, a Helios széles palettájáról az igények szerint, többféle, az új TNM rendeltnek is megfelelő megoldás közül válogathatunk.

Keressen bennünket, szívesen segítünk eligazodni és a megfelelő megoldást kiválasztani!

helios ventilatorok logo
Helios ventilátorok magyarországi vezérképviselete

Kamleithner Budapest Kft.
1225 Budapest, Tétényliget utca 3.
Tel.: 1/425 3288
iroda@helios.hu
www.helios.hu

 


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop