Miért érdemes hőszigetelő rendszerbe fektetni?

A legtöbb magyar háztartásban szeretnék, ha otthonuk megfelelő hőszigeteléssel lenne ellátva. Egy hőszigetelő rendszer több szempontból is előnyös, mi most megmutatjuk, melyik az a három legfontosabb, amiért ma Magyarországon egy lakástulajdonos a hőszigetelés mellett dönt.

mierterdemeshoszigetelorszbefekteteni 720

1. A hőszigetelő rendszer megszünteti a falakon kiáramló hőveszteséget.
A legnagyobb hőveszteség a falakon keresztül történik. Ha az épület nincs megfelelően hőszigetelve, akkor azt mondjuk, hogy rossz az épület energiahatékonysága. Nem csoda, hogy ebben az esetben szinte lehetetlen felfűteni a lakást, a falakon és a tetőn át a hő 60 százaléka távozik. A homlokzati falon a nyílászárók is hozzájárulhatnak a hőveszteséghez, sőt, a hőhidas szerkezetek tovább rontják az arányt. Ahogy a mondás tartja, az utcát fűtjük.
Hőveszteség mindig a meleg oldalon van. Ez azt jelenti, hogy télen a meleg, fűtött lakótérből az utca felé áramlik, és ennek fordítottja játszódik le nyáron, amikor a kinti kánikulai forróság áramlik át a falakon a lakásba. A hő mozgásának útját álló hőszigetelés tehát a meleg levegő meleg oldalon tartását segíti. Télen a meleget bent tartja, és ezzel csökkenti a fűtésszámlát, nyáron pedig a klimatizálás költségét csökkenti. És ezzel meg is érkeztünk a 2. legfontosabb okhoz.

mierterdemeshoszigetelorszbefekteteni 1
2. Alacsonyabb energiaköltségek – kisebb fűtésszámla.
Télen sokan megtapasztalják, hogy a komfort pénzbe kerül. Nem is akármennyibe. A téli szezon után sokan döntenek úgy, hogy megoldást keresnek a csillagászati fűtésszámlájukra, és még a következő tél beállta előtt hőszigetelik a házukat, lakásukat. Egy hőszigetelési rendszer biztos megoldást jelent: a rendszereket a gyártók előzetesen tesztelik, és garanciát vállalnak rájuk. Amikor hőszigetelési rendszert választunk, nem csak anyagokat vásárolunk, hanem speciálisan összeválogatott termékeket, amelyek optimálisan dolgoznak együtt.

mierterdemeshoszigetelorszbefekteteni 2
3. A hőszigetelés után komfortosabbak, melegebbek a belső terek.
Hideget sugárzó falak? Kellemetlen a fal mellett ülni, de még ennél is rosszabb, ha a fal mellett van az ágyunk! A túl hűvös lakás nemcsak hogy nem komfortos, de a betegségek is könnyebben megtalálnak bennünket. Sokkal jobb érzés, ha a lakás belső falai a szoba levegőjével közel azonos hőmérsékletűek, és ha nem érezzük a falakból sugárzó hideget. Hőszigeteléssel egy csapásra véget vethetünk ennek a problémának, rövid idő alatt komfortossá varázsolhatjuk otthonunkat.

Egy hőszigetelő rendszernek a fenti három előnyön kívül más pozitív hozadékai vannak: növeli az ingatlan értékét, a kisebb energiafogyasztás miatt védi a környezetet, és az sem utolsó szempont, hogy a hőszigetelés kivitelezésével a ház külseje is megújul.
Mi alapján válasszuk ki a megfelelő hőszigetelő rendszert?
A Mapei segít megtalálni a választ kérdéseinkre: https://www.mapei.com/hu/hu/hoszigeteles

 

mapei 190301 logo 


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop