Homlokzati hőszigetelő rendszer kiválasztása

A jó hőszigetelés a kellemes közérzethez és az egészséges belső téri klímához is hozzájárul. A homlokzati hőszigetelő rendszerek hazai gyártója, a Baumit ismerteti cikkünkben azokat a szempontokat, amelyeket figyelembe kell venni a rendszer kiválasztása során.

homlokzatihoszigetelorendszerkivalaszt 720

A fűtés és a klimatizálás költsége az egyik legnagyobb háztartási rezsikiadás. Az előírásoknak megfelelően kivitelezett hőszigetelő rendszer kívülről védi a falat, ezáltal télen jóval kevésbé hűl ki, és nyáron sokkal kevésbé melegszik fel. A hőszigetelés nemcsak a bentlakókat, hanem az épületszerkezetet is védi. Teszi mindezt úgy, hogy közben otthonunk károsanyag-kibocsátása is jelentősen csökken. A kívánt energia-megtakarítás és új építés esetében a hőszigetelési előírás teljesítése érdekében érdemes a hőszigetelő rendszert energetikai szempontból szakemberrel megterveztetni.
A hatékonyság függ a hőszigetelő lemez vastagságától, azaz minél vastagabb, annál jobb az eredmény, a grafitőrleményt tartalmazó lemezek hőszigetelő képessége pedig azonos vastagság mellett nagyobb.

homlokzatihoszigetelorendszerkivalaszt 1

Páraáteresztés
A helyiségekben keletkezett párának csak töredéke (3-5 százalék) távozik a falakon keresztül, ám az egyre korszerűbb építőanyagok (pl. légzáró ablakok) miatt fontos szempont, hogy a falakon áthaladó minimális mennyiségű pára és új épület esetében a falakban rekedt építési nedvesség kifelé távozzon. Tehát a réteges falszerkezetben kifelé haladva az egyes rétegek páraellenállásának egyre kisebb kell lennie. A páratechnikailag nyitott Baumit open hőszigetelő rendszer esetében ez a feltétel kiválóan teljesül, mert a perforált polisztirol lemezek és az ehhez igazodó rendszerelemek (ragasztótapasz és vakolat) fokozottan páraáteresztő képességűek. Az open rendszer ezért is ajánlott ismeretlen összetételű vagy vegyes falszerkezetek esetében.

homlokzatihoszigetelorendszerkivalaszt 2

Rendszerszemlélet, előírásszerű beépítés, rendszergarancia
A homlokzati hőszigetelés a jelenlegi szabályozás szerint készletnek minősül, azaz csak azonos gyártótól származó rendszerelemek beépítésével biztosíthatók a rendszer minősítésében szereplő értékek (hő- és hangszigetelés, mechanikai ellenállás, tűzvédelmi paraméterek stb.).
A Magyar Építőkémia és Vakolatszövetség irányelvet dolgozott ki a homlokzati hőszigetelő rendszerekre, s ez az ajánlás magánépíttetőknek is hasznos a rendszer kiválasztásánál és a kivitelezés ellenőrzésekor.
Csak az előírásoknak megfelelő rendszerekre érvényes a gyártói rendszergarancia, amely a Baumit esetében 25 év.

homlokzatihoszigetelorendszerkivalaszt 3

Esztétikum
A homlokzat a ház ruhája, képet ad a bentlakók ízléséről, értékrendjéről. A megjelenést a hőszigetelő rendszer külső rétege, a vékonyvakolat nagyban meghatározza. Színének kiválasztásában segít a baumitlife.com oldal, amely Európa egyik legszélesebb homlokzati vakolat és homlokzatfesték színválasztékát kínáló színrendszert mutatja be: a 888 kreatív színárnyalatot a honlap többféle megközelítésben mutatja be, trendekkel, színharmóniákkal, bepillantást engedve a színek pszichológiájába is.
A homlokzat másik fontos látványeleme a vakolat struktúrája, amely lehet teljesen sima vagy a szemcsenagyságtól függően érdes, strukturált, kapart, illetve dörzsölt felületképzéssel, a Baumit CreativTop vakolata pedig különleges felületek kialakítását teszi lehetővé különböző felhordási technikákkal és szemcsemérettel.

homlokzatihoszigetelorendszerkivalaszt 4

Ha házának homlokzati hőszigetelését tervezi, itt a remek alkalom, hogy visszanyerje Baumit hőszigetelő rendszere árát! A Baumit promóciójában 2019. április 1. és november 30. közt Önnek is lehetősége van arra, hogy a játékszabályzatban leírtaknak megfelelően a megvásárolt hőszigetelő rendszer árát visszanyerje (maximum bruttó 1 000 000 forint értékben). Ráadásul minden érvényes pályázat beküldőjét a Baumit egy 30 000 forintos KIKA vásárlási utalvánnyal ajándékozza meg. Így egyszerre szép és energiatakarékos háza lehet, ráadásul a lakberendezésére is költhet a KIKA utalványból.
Mit kell tennie? Olvassa el a játék feltételeit a www.baumitajandek.hu oldalon, vásárolja meg Baumit hőszigetelő rendszerét, majd regisztráljon és pályázzon a szabályzatnak megfelelően!

homlokzatihoszigetelorendszerkivalaszt 5

baumitlogo 20186

 

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop