888 szín a gyönyörű homlokzatért

Akár új építésről, akár utólagos homlokzati hőszigetelésről vagy a ház falának átfestéséről van szó, a homlokzat színének kiválasztása évtizedekre szól.

888szin 720

Az épület színének kiválasztása függ a ház stílusától, egy népies ház esetében például a fehér, a Balaton-felvidéken a szürke homlokzat az autentikus; kastély-, kúriaszerű épületekhez jól illik a sárga is; míg modern épületek esetében az építtető kreativitására van bízva, milyen színeket alkalmaz.

A homlokzat színválasztást befolyásolja az is, hol épült a ház, kik laknak benne, milyen élményeiket, benyomásaikat fejezik ki otthonuk kialakításakor. A megfelelő szín kiválasztásával az épületet akár művészi, egzotikus, mediterrán vagy éppen természetközeli hangulatúvá tehetjük. Mindezekről Silvia Cejpek építész állított össze egy stílus és trend útmutatót a Baumit számára.
Nehéz megtalálni a jó homlokzatszínt. A bátortalanabbak egyszínűre festik az egész homlokzatot, talán csak a nyílászárók körül engednek meg maguknak attól eltérő keretet, míg a merészebbek akár több, élénk színt is alkalmaznak az épületen.

888szin 1

A Baumit partner a színkeresésben: Európa egyik legnagyobb homlokzati vakolat és homlokzatfesték színpalettáját kínálja, a Baumit Life 888 színből álló választékát.
A mai homlokzatszínezési trend szerint a házat egy domináns szín határozza meg (ez leginkább a fehér vagy a szürke), majd ezt a monokrómiát vele harmonizáló színekkel törik meg. Markánsabb színeket jellemzően az egyes épületrészek tagolására alkalmaznak, így az erkély, a bejárat, lépcsőház, egy-egy oszlop válik hangsúlyossá.
Új divat a nyílászárók beugró falszakaszának (bélésének) színezése, amely az egyre vastagabb hőszigetelés miatt különösen tetszetős lehet.

888szin 2

Fontos egyúttal a megfelelő színharmónia megtalálása. Ebben segít a Baumit 888 színből álló homlokzati vakolat és homlokzatfesték színpalettáját bemutató baumitlife.com oldal, amely szemlélteti, hogy az egyes színek milyen hangulatot árasztanak, illetve milyen társításaik kellemesek a szemnek, és milyen színezés javasolt az egyes épülettípusokhoz.

888szin 3

A Baumit színszakértője, Axel Venn német professzor egy új tudományág, a színpszichológia szerint vizsgálja és mutatja be a színeket az oldalon, valamint videóiban a színek érzelmekre gyakorolt hatásáról is szól.
A baumitlife.com oldal érdekessége, hogy egy-egy szín bemutatásakor színtársításokat javasol. Érdemes a fő homlokzatszínhez illő kiegészítő színek kiválasztásakor ezeket is figyelembe venni, mert segítenek abban, hogy biztosan harmonikus végeredményt kapjunk.
A színezés megtervezésénél az alábbi alapelvekre érdemes odafigyelnünk:

  • A homlokzat harmonizáljon a tető színével.
  • Jó, ha tagolatlan, lapos tetős épületen 2-3 teljesen különböző színt használunk.
  • Sok nyílászáró és több épületrész esetén válasszunk egy fő- és egy kiegészítő színt.
  • Tetszetős a komplementer (a színskálán szemben található) színek használata, de csak különböző arányban: az egyik nagyobb, míg a másik jóval kisebb területen jelenjen meg.
  • A sötétebb színek legyenek a lábazathoz közeli részen, a világosabbak inkább felfelé.
  • Szép látványt nyújt, ha halványabbak a nagyobb felületek, miközben sötétebbek a kisebb kiugrók.
  • Az ablak- és ajtókeretek a homlokzat színétől lehetnek elütő színűek, de legyenek sokkal halványabbak.
  • Belógó épületrészek (pl. erkély) alja legyen világos, hogy minél több fény jusson a belső terekbe.
  • Túl magasnak ható épület vízszintes tagolással barátságosabbá tehető.
  • Karakteressé teszi a házat a bejárati részek, nyílászárók színekkel történő kiemelése.

Akár szolid pasztell, akár merész intenzív színt választunk házunk homlokzatára, érdemes színmintát beszerezni, hogy az épület helyszínén próbafestéssel meggyőződhessünk arról, jól választottunk-e.

888szin 4

Most tervezi házának homlokzati hőszigetelését? Itt a remek alkalom, hogy visszanyerje Baumit hőszigetelő rendszere árát! A Baumit promóciójában 2019. április 1. és november 30. között Önnek is lehetősége van arra, hogy a játékszabályzatban leírtaknak megfelelően a megvásárolt hőszigetelő rendszer árát visszanyerje (maximum bruttó 1 000 000 forint értékben). Ráadásul minden érvényes pályázat beküldőjét a Baumit egy 30 000 forintos KIKA vásárlási utalvánnyal ajándékozza meg. Így egyszerre szép és energiatakarékos háza lehet, ráadásul a lakberendezésére is vásárolhat a Kika utalványból.
Mit kell tennie? Olvassa el a játék feltételeit a www.baumitajandek.hu oldalon, vásárolja meg Baumit hőszigetelő rendszerét, majd regisztráljon és pályázzon a szabályzatnak megfelelően!

888szin 5

baumitlogo 20186

 

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop