A vízminőség javítása, optimalizálása otthonainkban

A vízminőség javítása, optimalizálása otthonainkban

FaceBook  Twitter  rjon neknk!

Idén tavasszal Frankfurtban jártunk, az ISH hatalmas kiállításán, ahol Európa vezető víztechnológia cégcsoportja, a Best Water Technology (BWT) is bemutatta legújabb fejlesztésű innovációját. Volt szerencsénk személyesen megtapasztalni a Magnesium Mineralizered szűrt víz ízét, előadásokat hallottunk a vízszűrés és -lágyítás előnyeiről. Nem is gondolnánk, hogy a víz mekkora hatással van egész életminőségünkre!

avizminosegjavitasaoptimalizalasa 720

Sokszor csak akkor gondolunk bele, milyen fontos szerepet játszik életünk során a víz, amikor otthonunk vízellátása meghibásodik. Ám nemcsak akkor cselekedhetünk, ha baj van: ma már rendelkezésünkre állnak olyan innovatív és megbízható technológiák is, amelyekkel házunk vagy lakásunk vízellátása optimalizálható. Legyen az akár a konyha, akár a fürdőszoba – valamennyi területre megvan az egységes, optimális megoldás, amellyel hozzájárulhatunk ahhoz, hogy csapvizünk kevesebb lebegő szennyeződést tartalmazzon, ételeinknek és italainknak kiteljesedhessen az aromája, és otthonunkban kevesebb problémát okozzon a felületeken és a háztartási készülékekben lerakódó vízkő, így csökkentve a kiadásainkat is. Kinek köszönhető, és hogyan integrálhatjuk mi is ezt az innovatív technológiát otthonunkba? A lágyvizet – amelyet a BWT selyemvíznek nevez – a BWT innovatív vízlágyító berendezése szolgáltatja, amely pincétől a padlásig, fürdőtől a konyháig optimálisan kezelt vizet biztosít számunkra. Nézzük meg lépésről lépésre, azaz helyiségről helyiségre, hogy milyen hatással van ránk a víz, hogyan érintkezünk vele, illetve mit tehetünk otthonunk vízminőségének javításáért.

A konyha – a családok nélkülözhetetlen élettere…
Markus Nachtmann, a BWT osztrák értékesítési vezetője avat be bennünket a részletekbe, egy gyönyörű konyha- és étkezőenteriőrben, amelyet bármelyikünk elfogadna saját otthonába is. Nos, vajon hogyan mutat egy ilyen letisztult térben egy nagy vízszűrő monstrum? A modern minimalizmus híveiként bizony tartottunk ettől jó páran, amikor manapság a szépség és a dizájn alapvető jelentőséggel bír, elvégre a konyha eggyé olvadt a nappalival, a családi, baráti találkozók élettere, így bizony nagyon nem mindegy az itt elhelyezett gépek esztétikai minősége sem.
Aggodalomra pedig semmi ok: ezek a modern vízszűrő berendezések gyönyörűen elrejthetők a mosogató alá, ahol diszkrét megoldásukkal garantálják a legmodernebb otthonok, irodák vagy akár elegáns szalonok optimális vízminőségét. Sőt, a gyártó legújabb fejlesztései között dizájn díjas termékeket is találunk!

Álomba illően finom ételek és italok? Nem is hinnénk, milyen egyszerű összetevőn múlik, hogy minden tökéletes legyen a konyhában. Például a jó víz a legjobb szakács a konyhában! Mert a víz voltaképpen élelmiszer, s míg Németországban kifejezetten büszkék az emberek a vezetékes vízre, addig ez nálunk, Magyarországon sajnos nem mondható el: a vezetékes víz az ország nagy részén kemény, ráadásul a hazai lakosságot még mindig nagyon nehéz rávezetni a pozitív változásra, elvégre a víz folyik a csapból, van, ízre finom is…
avizminosegjavitasaoptimalizalasa 11 
BWT Penguin konyhai vízszűrő kancsó halványrózsaszínben

Vajon belegondolunk abban, hogy bolygónk 70 százaléka víz, ennek csupán 1-2 százaléka édesvíz, és ennek is csak 0,4 százalékát érjük el és használjuk ma, s ez a mennyiség fordul meg, jön vissza hozzánk 15-20 esztendő elteltével. Mennyire fontos tehát, hogy az elfogyasztott víz tiszta, szűrt legyen, hiszen megisszuk, főzünk vele, tehát bekerül a szervezetünkbe. Magunk is megtapasztaltuk a BWT stand páratlan éttermének és kávézójának ízletes kínálatából, hogy az ételek és italok íze mennyire kiteljesedett, a rejtett aromák hogy kibontakoztak a jó minőségű szűrt víz hozzáadásától.

BWT beWell – ízesített vizeket adagoló automata
Hamarosan egy extra újdonság is napvilágot lát a még jobb közérzetünkért, egészségünkért… Az idei év végétől piacra kerülő forradalmi újdonság nem más, mint a BWT beWell ízesített vizeket adagoló automata, amely a tiszta, natúr, szűrt, Magnesium Minerlized víz mellett különböző ízkombinációkban összeállított, vitaminokkal és ásványi sókkal dúsított ízesített vizet, wellness-vizet készít számunkra.
avizminosegjavitasaoptimalizalasa 2
Frissít, vitalizál és feltölt – miközben mennyein finom: a BWT BeWell+15 készülékeivel akár otthon, akár a wellness programunk közben tökéletesen feltöltődhetünk


A jóleső frissítő nedűket a lime-menta (Green Hope), a grapefruit és moringa (Pink Positive), a Lime-menta-citrom-gyömbér-oliva (Body Guard), valamint a zöld tea-ginseng-moringa (Herb Happinez) ízekben, 15 féle extra hatóanyaggal: B, C, E vitaminokkal, biotinnal, utántöltő tasakokban vásárolhatjuk majd meg gépünkhöz. A jelenleg még tesztelés alatt álló vízadagolóból egy kisebb, irodai felhasználású változatot terveztek a gyártók, valamint egy ennél jóval nagyobb, látványában is gyönyörű, hangulatvilágítással ellátott modern vízadagoló gép kerülhet a wellness szállodák, elegánsabb fitnesztermek szolgálatába. Mi már megkóstoltuk, kellemes az állaga, frissítő, ízei természetesek, nincs „műérzésünk”, mint a legtöbb palackozott vitaminos ásványvíz, üdítő fogyasztásakor.
A gyártó azonban mindenkire gondolt, így számos lehetőséget terveztek, hogy a Magnezium Mineralized víz bármikor és bármilyen kicsi konyhában is elérhető legyen. A szűrt, hozzáadott magnéziumot tartalmazó Magnesium Mineralized víz ugyanis több kivitelben is elérhető: „folyhat” közvetlenül a konyhai csapból, asztali szűrőkancsóból vagy vízadagoló automatából – ezekkel a megoldásokkal ráadásul spórolhatunk és a műanyag-felhalmozást is csökkenthetjük.

A jó hír pedig, hogy ma már a piacon lévő három utas csaptelepekkel külön „kis csap” beépítése nélkül is élvezhetjük a frissítő, szűrt ivóvizet, amellyel valóban jobban járunk, mint a bolti palackozott ásványvizekkel. Hiszen a víz frissen jó!

Fürdőszoba – házi szépségszalonunk
A BWT vízlágyító berendezései a ház minden szegletében, így a fürdőszobákban is selymesen lágy vizet biztosítanak, ily módon az optimális vízzel a méregdrága otthoni szépségápolást is hatékonyabbá tehetjük. Mert ha nem sajnáljuk magunktól a drága minőségi kozmetikumokat, akkor miért is nem fordítunk különös gondot bőrünk és hajunk egyik legfőbb tisztító és ápoló szerére, a víz minőségére? A lágy vízzel mosva bőrünk hidratáltságának mértéke nő, hajunk megőrizheti bársonyos tapintását, fényes ragyogását, megnőhet az ápolószerek hatékonysága. Akár egy pezsdítő szépségkezeléssel is felér, ha zuhanyzás vagy fürdés során lágy vizet használunk. Lágy víz használatával lényegesen kevesebb tisztítószer is elegendő, a fürdőszoba takarítása is jóval egyszerűbb, nehezebben alakul ki vízkő, újszerűbb marad a kényes csempe, a vízkő miatt kialakult meghibásodások pedig elkerülhetők.

Ahogyan a Magnesium Mineralizered szűrt vízzel készült ételek és mennyei italok páratlan ízét megízlelhettük, úgy saját tapintásunkkal győződhettünk meg a lágy víz jótékony hatásáról akkor is, amikor megérintettük a normál, átlagos keménységű, majd a lágy selyemvízzel kimosott törölközőket a standon kialakított fürdőszobába, ahol egyúttal a Grohe csaptelepek és zuhanyszettek legújabb innovációit is megcsodálhattuk.

avizminosegjavitasaoptimalizalasa 5
BWT AQA Perla vízlágyító készülék a ház alagsorában – noha a termék dizájnja igazán esztétikus


Tanácsok a beépítéshez
A BWT AQA PERLA csúcskategóriás vízlágyító berendezését az okosotthon-trendekkel összhangban tervezték. Mobiltelefonon keresztül kapcsolatban irányítható, a rendszer jelzi a készülék meghibásodását. A vízlágyító berendezés beépítésével új ház, új otthon tervezésekor van a legkönnyebb dolgunk, ám a tervezőknek jelentős szerepe van mindebben. Amennyiben magunk tervezzük meg otthonunkat, az alábbi főbb szempontokra kell odafigyelni: építtessünk be egy lebegő szennyeződést szűrő központi vízszűrőt oda, ahol a víz belép otthonunkba. A vízkezelés ugyanis már ezen a ponton elkezdődik! A központi vízszűrő berendezés, a vízvezeték hálózat és házi vízvezeték rendszer kapcsolódási pontján beszerelve, védőgátat képezve gondoskodik arról, hogy otthonunk készülékeit, csaptelepeit olykor eltömítő parányi szemcsék – homok, vízkő- és rozsdadarabkák - ne juthassanak be a rendszerbe. Ezek a központi vízszűrők azonban mégis gyakran a háztartás „problémásabb gyermekei”, hiszen legtöbbször a pincék legmélye rejti őket, s mivel a berendezés nincsen szem előtt, karbantartásukat halogatjuk vagy elfelejtjük. A nem megfelelő karbantartás következtében azonban olyan higiéniai problémák is felmerülhetnek, amelyeket egy kis odafigyeléssel könnyen megelőzhetünk.

Következő lépés a vízlágyítás, de a beszerelési pont előtt célszerű a konyhában egy külön vízágat kiépíteni, hiszen, amíg berendezéseinknek a lágy víz lesz az ideális, addig nekünk, ivóvízként a közepesen kemény víz. Ha az építkezés végén fogytán a keret a komplett berendezésre, legalább a helyét alakítsuk ki: célszerű beterveznünk és kiépíttetni egy multiblock-ot, azaz elkerülő ágat, valamint egy hozzá tartozó szennyvízcsatlakozást és elektromos hálózatot, ahova a későbbiekben beszerelhető a vízlágyító készülék.
avizminosegjavitasaoptimalizalasa 6
BWT egykezes vízszűrő szűrő elemét erőkifejtés nélkül, mindössze három kézmozdulattal, egyetlen szempillantás alatt ki tudnak cserélni még a háziasszonyok is.


Nemcsak a mosakodás, főzés, de házunk fűtési rendszere is hálás a magasabb vízminőségért. Mivel fűtési rendszerünk is vízzel működik, kifogástalan működéséhez elengedhetetlen, hogy megfelelő minőségű, a rendszerre optimalizált vízminőséget használjunk.  
avizminosegjavitasaoptimalizalasa 7
BWT AQUA Term fűtési program

A víz tisztasága, optimalizálása tehát számtalan helyen és helyzetben teheti jobbá az életünket, életminőségünket – amelyhez nem is kell oly messzire utaznunk: az óriáscég kedves, családias és közvetlen hazai leányvállalata készséggel áll rendelkezésünkre, hogy a mi otthonunkban is elérhető legyen a legoptimálisabb víz!

További információ a magyarországi leányvállalatról: www.bwtviz.hu
További információk a vállalatcsoportról: www.bwt.com

A cikkben található fotó – és képanyagok forrása: BWT AG


Cikkek
& ÉrdekessÉgek

Megújul a Lánchíd és környéke

A tervek szerint novemberben kezdődhetnek meg a Lánchíd, a Széchenyi István tér alatti villamos-közúti aluljáró, valamint a budai váralagút felújítási munkálatai, amelyet várhatóan 23 milliárd 366 millió forintból valósítanak meg. A tervek szerint novemberben kezdődhetnek meg a Lánchíd, a Széchenyi István tér alatti villamos-közúti aluljáró, valamint a budai váralagút felújítási munkálatai, amelyet várhatóan 23 milliárd 366 millió forintból valósítanak meg. Az elfogadott javaslat szerint a Lánchidat 12 milliárd 146 millió forintból, a Széchenyi István tér alatti aluljárót 5 milliárd 220 millióból, a budai váralagutat 6 milliárd forintból újítják fel. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hidak és Szerkezetek Tanszékének vizsgálata szerint a járda szélesítése a láncok jelentős statikai megerősítését és ezzel együtt jelentős többletköltséget indukált volna, ezért a járdák felújítása a jelenlegivel azonos módon, 2,2 méter szélességben valósul meg, az e célra megállapított egymilliárd forint többletköltséget pedig a kormány visszaadta a hídhoz kapcsolódó, környező közterületek rekonstrukciójára és fejlesztésére a Duna mindkét partján. Ennek keretében a Pest – Buda vonalban tervezett gyalogosfolyosót is kialakítják. A Lánchídon a felújítást követően nem lehet kerékpárral közlekedni, de a felújított Alagútban mindkét irányban külön biciklisáv készül, így a hangzavar nem akadályozza egymás közlekedését. A jellegzetes mozaikburkolatot visszabontják, az alapot megerősítik és új mozaikot építenek, a szellőzést ventilátorok segítik. Mivel a Lánchíd és az Alagút is UNESCO Világörökség oltalma alatt áll, a látványon nem változtathatnak: visszaépítik a világháború utáni helyreállításkor elhagyott láncdobokat, eredeti helyére kerül Sina báró és gróf Széchenyi István címerpajzsa is. A közvilágítást ledesre cserélik, az eredetileg háromágú kandelábereket újragyártják, hogy a világháború előtti pompájukban ragyogjanak. A teljes, több elemből álló rekonstrukciót 2022. május 31-ig be kívánják befejezni.  

Hol tart a Liget Budapest projekt?

Már a múlt évben elkezdődtek a Városligetben az építkezési munkálatok, a tervezett fejlesztések kétharmada zajlik, folyamatban a park felújítása is, s ha ez az ütem tartható, 2022-re valamennyi új épület áll, 2023-ig pedig az összes új intézmény megnyílik, és teljes szépségében elkészül a megnövekedett és megújított zöldfelületű park is. Már a múlt évben elkezdődtek a Városligetben az építkezési munkálatok, a tervezett fejlesztések kétharmada zajlik, folyamatban a park felújítása is, s ha ez az ütem tartható, 2022-re valamennyi új épület áll, 2023-ig pedig az összes új intézmény megnyílik, és teljes szépségében elkészül a megnövekedett és megújított zöldfelületű park is. A Liget Budapest Projekt keretében a Városliget saját, több mint százéves történelmi hagyománya folytatódik: a Liget egyszerre nyújtja a kultúra, a szórakozás és a zöldfelületi kikapcsolódás páratlanul gazdag kínálatát. Átfogó megújítása után a Városliget egy egészen különleges névjegye lesz Magyarországnak, hiszen Európában sehol nincs még egy olyan városi park, ahol ilyen mennyiségű és színvonalú kulturális intézmény és rekreációs lehetőség várja majd a látogatókat” – mondta Baán László, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa. Májusban a projekt részeként átadták Európa egyik legnagyobb és legkorszerűbb múzeumi háttérintézményének, az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központnak az épületét a Városliget melletti Szabolcs utcában, az egykori kórház területén a múzeumi szakma képviselőinek. Befejeződött az Olof Palme Ház műemléki rekonstrukciója, ősszel nyit Millennium Házaként Befejeződött a több mint 130 éves, az elmúlt évtizedekben egyre leromlottabb állapotba került Olof Palme Ház műemléki rekonstrukciója is. Idén ősszel a Városliget legrégibb és egyik legszebb épülete új néven, Millennium Házaként a Városliget aranykorát bemutató időszaki kiállítással nyitja meg kapuit, később pedig egy állandó, interaktív tárlattal idézi meg az újkori Magyarország történetének legsikeresebb időszakát, a millennium korát, a századfordulós Budapestre fókuszálva. A homlokzaton restaurálták a gazdag Zsolnay díszítéseket és hamarosan befejeződik a belsőépítészeti kialakítás valamint az ideiglenes kiállítás installálása is. A Rózsakert felöli bejárat közepén egy egyedi szökőkutat helyeznek el, melynek gyártása a napokban kezdődött meg a Zsolnay gyárban, Pécsett. Az épülethez kapcsolódó Rózsakert kialakítása folyamatban van, a rózsatövek augusztusban fognak a helyszínre érkezni. A Millennium Háza 3 milliárd forintos, 2017 év végén indult helyreállítása az eredeti építészeti dokumentációnak megfelelően valósul meg. „A Millennium Háza a megújuló Városliget egyik ékköve lesz, mely egyben jelképe is a Liget Budapest projekt célkitűzéseinek. A tradíciót óvó, a múltra a jelen legkorszerűbb eszközeivel emlékező, a park és a kultúra kapcsolatát integráló tudás- és élményközpontnak valamint egy különleges hangulatú kávéháznak biztosít majd teret a Liget egyik legrégibb és legszebb épülete” – mondta a fejlesztésről Baán László. Jelenleg a Néprajzi Múzeum kivitelezésének a mélyépítési szakasza zajlik (Fotó: Városliget Zrt.) 2017 év vége óta zajlik a Néprajzi Múzeum ikonikus épületének a kivitelezése, amely tavaly az International Property Awards nemzetközi ingatlanszakmai versenyen elnyerte az „Európa legjobb középülete” elismerést, illetve a „World’s Best Architecture” különdíjat, mely világszerte az egyik legrangosabb ingatlanszakmai elismerés. Jelenleg az épület kivitelezésének mélyépítési szakasza zajlik, a cölöpözési munkálatokat követően jelenleg az alaplemez és a szigetelés kialakítása zajlik, majd megkezdődik magasépítés. A Néprajzi Múzeum a jövő év végére már szerkezetkész állapotban lesz. A mélyépítési szakaszt követően javában zajlanak a Magyar Zene Háza kivitelezésének magasépítési munkálatai, az alaplemez és a belső oldali szigetelés már elkészült, jelenleg a bélésfal és az oszlopok vasalása van folyamatban. Egy éven belül szerkezetkész lesz a világhírű japán sztárépítész, Sou Fujimoto által tervezett különleges épület, amely az egykori Hungexpo irodaházak helyén jön létre. A Magyar Zene Háza egy éven belül szerkezetkész állapotban lesz (Fotó: Városliget Zrt.) Előrehaladott állapotban van a Dózsa György úti mélygarázs kivitelezése is, a tavaly nyáron indult építkezésnél az alaplemez kialakítása mellett jelenleg az épület vasbeton szerkezetének kialakítása zajlik. A három szinten, mintegy 800 autót befogadni képes mélygarázst várhatóan már jövő nyártól használhatják majd a Ligetbe látogatók, illetve kedvezményesen vehetik igénybe a környéken lakók. Az autómentes Városliget elérése érdekében további földalatti parkolók is épülnek, az Állatkerti körúton 700, míg a Hermina úton egy 275 férőhelyes létesítmény épül. A Kós Károly sétányt pedig valódi, forgalommentes sétánnyá alakul át, ezzel napi 10-15.000, a parkon keresztül haladó autótól szabadul meg a Liget. Jól halad a Dózsa György úti mélygarázs kivitelezése (Fotó: Városliget Zrt.) Videó megtekintése ITT! Elkészült már a Vakok Kertje, az Ifjúsági Sportpályák vagy a Kutyás Élménypark, amelyek mind-mind nagyon népszerűek, utóbbi látogatottsága már átlépte a 300 ezer főt, és látogatottsági rekordokat dönt a történetének legnagyobb, a Liget Budapest projekt keretében megvalósult rekonstrukciója után tavaly október végén újra megnyílt a Szépművészeti Múzeum is. A parkfejlesztés első ütemének részeként megvalósult beruházások már mutatják azt az Európában is egyedülálló színvonalat és átgondoltságot, amely az egész tájépítészeti rehabilitációt jellemzi majd. A 2019-ben elindult a parkfejlesztés második üteme is, melynek során az ország egyik legnagyobb és legkorszerűbb játszóterét valósítják meg a Ligetben, melyet szintén 2019 őszén vehetnek birtokba a gyermekek. A kivitelezések előrehaladott állapotban vannak, a legkisebbeknek szóló területre már beépítették a játszóelemeket, melyeket biztonságos, eséscsillapító burkolatokkal vettek körbe. A következő munkafázisban az idősebb korosztályok játszóelemeit szerelik fel. A Nagyjátszótéren minden korosztály számára külön csúszdarendszereket, fészek-, kör-, mérleg és függőhintákat, kötélpályákat, forgójátékokat, egyéni és páros rugós játékokat, trambulinokat, többféle homokozót és vizes játékokat is telepítenek több mint 13 000 négyzetméteren. A családbarát fejlesztések keretében összesen 7 új illetve megújított játszótér kap majd helyet a Városligetben. A parkfejlesztés második ütemében kialakítanak több sportpályát és egy két kilométeres, kivilágított futókört is. Jövőre kezdődhetnek a Magyar Innováció Háza és a Új Nemzeti Galéria munkálatai További ikonikus fejlesztések az év végén, a jövő év elején veszik kezdetüket. A világ egyik legjobb építészirodájaként elismert japán SANAA által tervezett új Nemzeti Galéria és a hazai feltalálói géniusz előtt tisztelgő Magyar Innováció Háza kivitelezése, valamint az 1952-ben lebontott, szecessziós stílusú Városligeti Színház újjáépítése esetében az intézményekkel egyeztetett tervezési folyamat a végéhez közelít, és az eredményes közbeszerzési eljárást követően a kivitelezés, ez év végén, jövő év elején kezdődhet el. Elkezdődött a park beton- és aszfaltfelületek csökkentése is, elsőként az indokolatlanul széles, 14 méter szélességű Olof Palme sétány útburkolatát szűkítik le 6 méterre, csak ezzel közel 1600 négyzetméternyi zöldfelületet adnak vissza a parknak. A gyalogos és kerékpáros közlekedés a kivitelezés ideje alatt végig biztosított marad a 6 méter szélességben megmaradó burkolt felületen. A teljes park felújítása során további több ezer négyzetmétert zöldítenek vissza a ligeti betonutak rovására. „A Liget Budapest Projekt olyan világszínvonalú mágnesberuházás, amely kiemelkedő jelentőséggel bír, mind a turizmus fejlődése, mind pedig a városi ingatlanszövet felértékelődése szempontjából. A befektetők már érdeklődnek, a környékbeli lakások felértékelődnek, hotelek tervei jelennek meg. A megújult Városliget környéke Budapest egyik legdinamikusabban fejlődő része lesz” – összegezte Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója.  

Nemzeti Hauszmann Program

Az elmúlt több mint hatvan évben a budai Vár kiszakadt a város szövetéből, egyfajta díszletté vált. A Várkapitányság Zrt. irányításával zajló Nemzeti Hauszmann Program célja, hogy a budai Vár több legyen, mint turisztikai látványosság, ezért „a világ legszebb fővárosának legszebb városrészét” visszaadják a magyar embereknek. Az elmúlt több mint hatvan évben a budai Vár kiszakadt a város szövetéből, egyfajta díszletté vált. A Várkapitányság Zrt. irányításával zajló Nemzeti Hauszmann Program célja, hogy a budai Vár több legyen, mint turisztikai látványosság, ezért „a világ legszebb fővárosának legszebb városrészét” visszaadják a magyar embereknek. Ennek érdekében először rendbe teszik a várbeli utakat, sétányokat, várfalakat, parkokat és kerteket. Az Orbán-kormány több határozatában határozta meg Nemzeti Hauszmann Terv név alatt a budai Várnegyed megújításáért indított tízéves, átfogó rekonstrukciós programot. A Nemzeti Hauszmann Terv keretében újjáépült a budai várpalota több része is: a Lovarda, a Csikós udvar, a Főőrségi épület, a Stöckl-lépcső és a Szent István-termet is restaurálják. A következő hároméves fejlesztési ciklusban megindul a Várnegyed 1945 után lerombolt épületeinek újratervezése és a Budavári Palota teljes építészeti "átvilágítása". Megvalósul a Palota út és a Csikós-, Hunyadi udvar közötti terület akadálymentesítése, továbbá északi irányban egy új, több száz férőhelyes mélygarázs is épül. A Szent István-terem 2021. augusztus 20-án nyílik meg a közönség előtt, a Főőrségi épületet és a korábban teljesen lerombolt Lovardát idén nyáron át is adják. A vár látogatói a Hunyadi-udvarról is megközelíthető főőrségi épület szolgáltatásait élvezhetik először, hiszen a Lovarda körül egy ideig még zajlanak az akadálymentesítési munkák. A Dísz tér déli fele a kormány döntése értelmében újra régi fényében tündökölhet, a tér helyreállítása után pedig a Szent György tér krisztinavárosi oldalán lévő rommező is eltűnhet, az egykori királyi külügyminiszté¬rium épülete pedig korhű külsővel, de modern belsővel, irodaházként születik újjá. {igallery id=4799|cid=1043|pid=1|type=category|children=0|showmenu=0|tags=|limit=0}